Blokdeur: kosten, uitvoeringen en welke materialen zijn goed geschikt?

Ontdek de wereld van de blokdeur met onze uitgebreide gids. Leer over de kosten, plaatsingsmethoden en geschikte materialen. Krijg inzicht in de diverse designopties om jouw interieur te personaliseren.

Vraag vandaag nog offertes aan

Hoe plaats je een blokdeur?

Een blokdeur is een binnendeur zonder zichtbaar kozijn, waarbij het deurblad gelijk loopt met de muur. De oorspronkelijke vorm van de deur wordt in feite teruggebracht in de muur. Dit ontwerp geeft een minimalistische uitstraling en wordt vaak gekozen vanwege zijn moderne look en ruimtebesparende eigenschappen.

Het is een type deur dat op verschillende manieren kan worden geplaatst, met of zonder zichtbaar kozijn

Blokdeuren en onzichtbare deuren worden vaak als synoniemen gebruikt, maar verschillen subtiel in uitstraling. Het onderscheid tussen een blokdeur en een verborgen deur ligt in de manier waarop het kozijn wordt geïntegreerd.

1. Met (onzichtbaar) kader

Een blokdeur met een ontwerp voor een gipsplaat biedt een bijzonder indrukwekkende oplossing. De scharnieren en slagplaat zijn discreet “verborgen” in de muur, waardoor een prachtig egaal uiterlijk ontstaat. De blokdeur zit ogenschijnlijk geheel in de muur. Deze installatie is geschikt voor nieuwe gebouwen of renovaties.

2. Deuren zonder kozijn of omlijsting

Voor een moderne uitstraling zonder zichtbaar kozijn of omlijsting kun je kiezen voor een blokdeur waarbij het frame gelijk loopt met de muur.

Het kozijn verdwijnt, anders dan bij traditionele deurkozijnen, naar de achtergrond. Daardoor ligt de blokdeur strak tegen de muur. Een ontwerp waarbij de linten en details overbodig zijn in het uiterlijk.

Laat je project professioneel uitvoeren door een specialist

Hoeveel kost een blokdeur? [Prijs 2024]

Dankzij hun minimalistische design zijn blokdeuren doorgaans betaalbaar. De prijs van een afgewerkte blokdeur begint vaak rond de 1.000 euro (exclusief btw), maar dit kan variëren afhankelijk van de materiaalkeuze.

Het wordt sterk aanbevolen om de installatie van een blokdeur over te laten aan een ervaren en deskundige professional om een optimaal resultaat te garanderen.

Blokdeur wit

Hoe kan je blokdeuren op maat afwerken? Enkele designmogelijkheden

Ontdek hier enkele designmogelijkheden om blokdeuren op maat af te werken. Personaliseer je interieur met creatieve aanpassingen aan blokdeuren.

1. Openingsrichting (invers of naar buiten)

Wil je je blokdeur wat extra flair geven? Je kunt eenvoudig boeiende effecten creëren door te spelen met de openingsrichting. Veel blokdeuren bieden zowel binnen- als buitenopening, waardoor je maximale ontwerpvrijheid hebt.

Kies bijvoorbeeld voor de “Press” variant als je de deur naar buiten wilt laten opengaan, en voor de “Pull” versie als je de beloopbare ruimte wilt ontlasten, ideaal voor kleine ruimtes zoals een berging.

2. Kleurontwerp (met detail)

Het visuele effect van blokdeuren kan sterk variëren, vooral afhankelijk van de kleurkeuze. Als je ruimte wilt vergroten, schilder dan de vlakke deuren in dezelfde kleur als de muur. Wil je wat meer dynamiek? Creëer dan kleurcontrasten tussen de deuren en de muur voor een leuk effect en een interessante kijk op de ruimte.

3. Blokkader

Een blokkader, of deurkader, is de afwerking van een blokdeur en beïnvloedt het uiterlijk. Er zijn zichtbare en onzichtbare blokkaders, passend bij traditionele of moderne esthetiek.

Afwerkingsopties omvatten kleurkeuze, materiaalvariaties en profielen, waardoor je de stijl kunt aanpassen aan de ruimte. De keuze in blokkader hangt af van de gewenste uitstraling en het ontwerp van de ruimte.

Vergelijk prijzen en kwaliteit

Geschikte materialen voor blokdeuren op een rijtje

Bij het kiezen van materialen voor blokdeuren is het belangrijk rekening te houden met zowel functionaliteit als esthetiek. Hieronder worden enkele veelgebruikte materialen besproken:

1. Massief hout

Massief houten blokdeuren behouden hun populariteit vanwege de warme en natuurlijke uitstraling. De duurzaamheid van massief hout draagt bij aan een langdurige levensduur.

2. MDF

MDF (Medium-Density Fiberboard) biedt een veelzijdig alternatief. Deze deuren kunnen worden aangepast met verschillende afwerkingen, zoals schilderen, lakken of fineer, waardoor ze geschikt zijn voor diverse interieurstijlen.

3. PVC

Hoewel PVC doorgaans wordt geassocieerd met buitendeuren, zijn er specifieke PVC-opties voor blokdeuren. PVC-deuren zijn bestand tegen vocht en gemakkelijk te onderhouden.

4. Glas

Glas kan een eigentijds en licht element toevoegen aan blokdeuren. De transparantie van glas maakt het mogelijk om ruimtes visueel te vergroten en zorgt voor een moderne uitstraling.

5. Metaal

Metalen blokdeuren hebben een strak en eigentijds karakter. Ze zijn krasbestendig en vereisen weinig onderhoud. De mogelijkheid om metalen deuren in verschillende kleuren te verkrijgen, biedt ontwerpvrijheid voor verschillende interieurs.

Blokdeur met verborgen scharnieren

Waarom voor een blokdeur kiezen?

Blokdeuren winnen aan populariteit vanwege diverse voordelen die ze bieden in modern interieurontwerp. Hier zijn enkele redenen waarom steeds meer mensen voor blokdeuren kiezen:

  1. Strak en minimalistisch design: blokdeuren hebben een strak en minimalistisch uiterlijk, waardoor ze goed passen in eigentijdse interieurtrends. Ze voegen een vleugje moderniteit toe aan elke ruimte.
  2. Interieurtrend: de populariteit van blokdeuren komt voort uit hun bijdrage aan de huidige interieurtrends. Ze bieden een eigentijdse uitstraling die aansluit bij moderne designvoorkeuren.
  3. Onderhoudsvriendelijk: blokdeuren zijn over het algemeen onderhoudsvriendelijk. Afhankelijk van het gekozen materiaal vereisen ze weinig inspanning om hun kwaliteit en uitstraling te behouden.
  4. Snelle installatie: de installatie van blokdeuren kan snel en efficiënt worden uitgevoerd. Dit maakt ze een praktische keuze voor wie op zoek is naar een snelle opwaardering van het interieur.

Meer weten? Vraag info, advies en prijzen aan specialisten

Ontvang gedetailleerde informatie, deskundig advies en nauwkeurige prijsopgaven voor blokdeuren en ramen en deuren. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om prijzen te vergelijken en de beste oplossing voor jouw situatie te vinden.

Kies voor een erkende ramen en deuren specialist voor vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid. Advies op maat helpt je bij het maken van de juiste keuzes voor blokdeuren en ramen en deuren die perfect passen bij jouw behoeften.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type binnendeuren wenst u?

2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3. Beschrijf uw project

4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.