Steellook deur: budgetvriendelijk alternatief van een stalen deur

Het kosteneffectieve alternatief op stalen deuren, de steellook deur, wint de afgelopen jaren snel aan populariteit. In dit artikel bespreken we wat de deur precies is, wat het zo geliefd maakt en hoeveel het kost.

Vind ervaren installateurs in jouw buurt

Hoe ziet een steellook deur eruit?

Een steellook deur imiteert de industriële uitstraling van een echte stalen deur met een moderne look, gemaakt met voordelige materialen.

De charme van steellook deuren ligt bij de juiste keuze van het materiaal om zo precies mogelijk de karakteristieke kenmerken van een stalen deur te evenaren.

Meestal wordt voor de steellook deur gebruik gemaakt van aluminium met een poedercoating, of hout met lak.

Wat voor glas in een deur met stalen uitzicht? 

Glas speelt een belangrijke rol in het uiterlijk van de steellook deur. Meestal worden steellook deuren gemaakt met grote glaspanelen die de karakteristieke openheid van de stalen deur nabootsen.

Er zijn verschillende glasopties mogelijk, afhankelijk van jouw voorkeur. Wil je graag een klassiek uiterlijk? Ga dan voor gehard, volledig helder glas. Extra privacy kan je krijgen met mat glas en extra persoonlijkheid met unieke patronen.

Daarnaast heeft een glazen deur een niet te onderschatten voordeel: het laat licht binnen en doet een ruimte groter aanvoelen.

Typische steellook voordeur

Wat kost een staal look deur gemiddeld in 2024

Prijzen voor een deur met staal look beginnen gemiddeld rond 1.500 euro, maar kunnen afhankelijk van specifieke kenmerken al snel zo’n 3.000 euro kosten.

Gezien de deuren gemaakt zijn met budgetvriendelijke materiaal kan je al steellook deuren vinden voor amper 500 euro. Deze voordelige deuren zijn vaak wat minder kwalitatief.

Om zeker te zijn dat je investeert in een kwalitatieve steellook deur op maat van jouw budget, contacteer je best ervaren installateurs.

Vergelijk tot 5 offertes van specialisten in jouw buurt en bespaar geld

Soorten steellook binnendeur

Steellook deuren zijn er in allerlei stijlen en types. Het is belangrijk de juiste te kiezen op basis van jouw smaak en de inrichting van jouw woning. Ook hoe de deur opent heeft een bepaalde karakteristiek. Ontdek hieronder welk type het beste past bij de architectuur van jouw huis. 

Draaideur

Draaideuren zijn in de categorie steellook deuren misschien wel de meest tijdloze blikvangers. De deuren zijn niet enkel praktisch, ze zorgen ook steeds voor een beetje charme in het interieur. Of je nu een traditioneel of eerder moderne inrichting hebt, steellook draaideuren komen altijd goed tot hun recht.

draaideur steel look

Pivoterende deur

Pivoterende of draaipuntdeuren hebben een zeer moderne uitstraling en groeien enorm in populariteit. Dankzij de verticale as draaien de deuren soepel in beide richtingen.

Naast de interessante manier van opengaan bieden pivoterende deuren ook het voordeel dat ze veel meer licht toelaten dan standaard draaideuren.

Pivoterende deuren zijn verkrijgbaar in alle mogelijke maten. Ze zijn daarom ideaal voor deuropeningen die groter of kleiner zijn dan basisafmetingen.

Pivoterende steel look deuren

Schuifdeur

Schuifdeuren zijn niet enkel ruimtebesparend, maar ook zeer stijlvol. Ze zijn hiermee een goed alternatief voor de gewone draaideur.

Glazen steel look schuifdeur

Alternatieven op de zwarte glazen staallook deuren

Wanneer je aan een steellook deur denkt, denk je waarschijnlijk aan een donkere deur met fijne spijlen en doorzichtig glas. Dit type deur is niet geschikt voor iedere woning.

Hou je van het uitzicht van een steellook deur, maar wil je niet de typische kenmerken? Dan bestaan er enkele alternatieven.

Wil je je woning een moderne uitstraling geven? Vraag dan offertes aan voor nieuwe deuren

Wit staallook

Witte inrichting brengt licht en ruimte in een kamer. Dat is ook zo met witte deuren. Donkere materialen kunnen, vooral in kleine huizen, de oppervlakte kleiner laten aanvoelen. Met witte steellook deuren kan er een tijdloos en ruimtelijk gevoel gecreëerd worden.

Witte steel look deuren

Mat glas

Mat glas is een goede keuze op plaatsen waar extra privacy gewenst is. Het zorgt voor een goede harmonie tussen esthetiek en functionaliteit.

Mat glas steellook deur

Steellook deur versus stalen deur

Stalen deuren en deuren die hier op lijken hebben enkele grote verschillen Hieronder leggen we uit waar ze precies in verschillen, maar ook waar ze op elkaar lijken.

Verschillen

Het eerste verschil tussen de deuren is de materiaalkeuze. Waar stalen deuren gemaakt zijn van echt staal, zijn steellook deuren meestal gemaakt van aluminium of hout.

Dit maakt de deuren lichter en makkelijker om te installeren. Door het lichtere, maar toch stevige materiaal is er een breed scala aan ontwerpen mogelijk.

De prijsklasse hangt wat samen met de materiaalkeuze. Stalen deuren zijn makkelijk dubbel zo duur als steellook deuren. Bij deze tweede zijn aluminium de duurste keuze. 

Gelijkenissen 

Logischerwijs is de eerste gelijkenis hun uiterlijk. De steellook deuren zijn zo gemaakt dat je ze amper kan onderscheiden van een echte stalen deur.

Zowel aluminium als staal is een onderhoudsvriendelijk materiaal. Ze zijn makkelijk te reinigen en blijven lang mooi. Dit draagt bij aan de duurzaamheid. Kies je voor hout, dan is er meer onderhoud nodig.

Contacteer experten en vind deuren op maat van jouw woning

Ben je op zoek naar een steellook deur voor jouw woning? Vul dan gratis onderstaand offerteformulier in. Contacteer 1 of meerdere experts uit jouw buurt en krijg vrijblijvend informatie over steellook deuren die perfect passen bij jouw woning. Ontvang offertes van meerdere experts, vergelijk de prijzen en vind de perfecte deur voor jouw budget.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.