Steellook deur prijs in 2024

Wil je gaan voor de trend van het moment: de steellook deur? De prijs van een steellook deur is belangrijk om te kennen, want deze bepaalt de kosten van de renovatie. In dit artikel bekijken we alle factoren die de prijs van een steellook deur bepalen. Zo kan je goed geïnformeerd de juiste keuze maken op maat van jouw budget en persoonlijke voorkeur.

Contacteer experten in jouw buurt, vergelijk offertes en bespaar kosten

Steellook deur: prijzen

Steellook deuren zijn er te vinden in een breed scala aan prijzen. Zoek je goed, dan vind je de deuren gemiddeld al vanaf 500 euro. Dit is enkel de aankoopprijs. Opmeten, leveren en installeren zit niet in deze prijs. Als je de goedkoopste deur op de markt koopt, moet je vaak inboeten aan kwaliteit.

Gemiddeld zal de prijs van een kwalitatieve staal look deur eerder rond 1.000 euro liggen. De prijzen kunnen makkelijk oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Glazen steellook deur

Een populaire keuze om de steellook deur wat eigentijdser te maken is het toevoegen van glas. Het tijdloze karakter van glazen deuren past dan ook in elk interieur, van landelijk en klassiek tot industrieel tot strak en modern.

De prijzen van de deuren liggen iets hoger dan steellook deuren zonder glas. Volledig steellook deuren kan je vinden vanaf 350 – 400 euro. De variant met glas start gemiddeld vanaf 500 euro.

Deuren in staal look zijn wat makkelijker te vinden dan dezelfde deuren zonder glas. Je kan tijdens actiedagen mooie koopjes vinden. Vraag daarnaast offertes aan experts en vind probleemloos de beste prijs.

Aluminium steellook deuren

Aluminium is het derde meest gekozen materiaal voor deuren, na hout en PVC, en tevens de duurste van de drie. De reden van dit prijskaartje is de uitstekende kwaliteit van de deuren. 

Houten deur met steellook

Voor wie op zoek is naar een stevig en toch elegante steellook deur, is hout een ideale materiaalkeuze. Over het algemeen is hout wat goedkoper dan aluminium en zeker goedkoper dan echte stalen deuren.

Wat kost een taatsdeur met stalen look gemiddeld?

Gemiddeld betaal je voor een steellook taatsdeur tussen 1500 en 2500 euro. Deze prijs is exclusief het opmeten en installeren van de deur. Hiervoor mag je al snel op een extra 500 euro rekenen.

Het grote voordeel aan een taatsdeur is z’n uniek ontwerp, maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast. Het installeren en goed balanceren van de deur vraagt vakwerk. De plaatsing verloopt daarom best door ervaren professionals. 

Laat je project professioneel uitvoeren door een specialist

Steellook deur versus stalen deur: prijsverschil

Gemiddeld kost een staallook deur ongeveer de helft van een stalen deur met vergelijkbare kwaliteit. Voor een stalen deur betaal je al snel enkele duizenden euro’s. Je kunt rekenen op een prijs tussen 2.500 en 5.000 euro voor de opmeting, aankoop en installatie van een stalen deur.

Wat kost een dubbele deur met staal look?

Prijzen beginnen gemiddeld rond 1.500 euro en kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

De prijs van een dubbele steellook deur varieert sterk afhankelijk van de gekozen materialen, de afmetingen en het ontwerp.

Over het algemeen liggen de kosten voor dubbele deuren wel wat hoger dan voor enkele deuren. Dit komt niet enkel door de extra materialen, maar ook door de complexere installatie. 

Dubbele steel look deur

Steellook buitendeur

Een voordeur vormt het visitekaartje van jouw woning. Een steellook buitendeur is een waardevolle investering. Gemiddeld mag je rekenen op een startprijs van rond de 3.000 euro. Dit kan oplopen tot enkele duizenden euro’s meer afhankelijk van kwaliteit, materiaal, afwerking en fabrikant.

Waarom duurder dan binnendeur?

Er zijn meerdere logische redenen waarom een buitendeur wat duurder is dan een binnendeur. Buitendeuren worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Dit vereist dat ze weerbestendig en robuust zijn.

Daarnaast is er vaak een extra veiligheid ingebouwd. Versterkte sloten en scharnieren zijn wat duurder dan de binnendeurvariant.

Hoewel de initiële kosten hoger liggen is een steellook buitendeur een duurzame en veilige investering voor een lange termijn.

Voordeur steel look

Kosten besparen? Vergelijk hier vrijblijvend offertes

Vul onderstaand offerteformulier in en ontvang 1 of meerdere offertes op maat van jouw project. Vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 40% op de aankoop en installatie van jouw nieuwe deur.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.