Hor schuifraam: welke soorten vliegenhorren zijn geschikt? Typen en eigenschappen

Laat deze zomer je vliegenmeppers links liggen en vermijd muggenbeten. Klinkt dit als een mooie droom? Met een hor schuifraam is dat ook echt verleden tijd. Ontdek hier hoe jij nog meer van je zomer kan genieten zonder insecten of last van pollen.

Wat is een vliegenhor/vliegennet voor een schuifraam?

Een hor voor schuiframen biedt extra bescherming tegen ongedierte en is gemaakt van gaas, waardoor insecten niet naar binnen kunnen komen, ook niet als je schuifraam wagenwijd open staat. De frisse lucht, daarentegen, kan wel vrij naar binnen stromen.

In de zomer zijn er veel meer muggen en vliegen aanwezig die je huis kunnen binnen dringen via ramen en deuren. Ook mensen met hooikoorts hebben baat bij vliegenhorren, want alle pollen worden buiten gehouden.

Eigenschappen

Horren voor schuiframen zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. Natuurlijk moet je eerst kiezen waar je je schuifraam wil plaatsen, voor deze keuze zijn diverse modellen beschikbaar.

Daarnaast kunnen horren voor schuiframen zowel aan de binnen- als buitenkant van je raam opgehangen worden. Ook hier zijn verschillende systemen mogelijk.

Open raam met hor schuifraam.

Wat kost een vliegenraam voor je schuifdeur?

Een hor schuifraam biedt een groot gemak in je woning. Je kan verluchten zonder insecten of pollen binnen te verwelkomen. Gelukkig valt deze kost ook goed mee. Het budget dat je zal moeten voorzien ligt tussen 80 euro en 120 euro

Geïnteresseerd in gratis offertes op maat?
Vul dit formulier in en ontvang ze zo snel mogelijk in je mailbox!
arrow Ontvang offertes op maat

Vliegenramen op maat voor een schuifraam: uit welke opties kan je kiezen?

Een op maat gemaakte hor voor je schuifraam is een uitstekende keuze. Het zorgt ervoor dat het gaas de raamopening volledig afsluit, zonder enige spleet waar insecten doorheen kunnen glippen.

Er is een breed scala aan opties beschikbaar op de markt, waardoor je zelfs de kleur van het gaas naar wens kunt selecteren. Ontdek hier welke soorten horren het beste bij jouw behoeften passen.

1. Vaste rolhor

De vaste rolhor vormt de basisoptie die het vaakst gekozen wordt. Deze hor wordt in een aluminium cassette opgerold en is zowel binnen als buiten het huis te installeren. Dankzij de eenvoud van dit standaardmodel zijn de montage-instructies zeer begrijpelijk.

2. Plissé raamhor

Zoals de naam al suggereert, betreft dit een type hor dat opvouwbaar is. Wanneer je het niet nodig hebt, is het bijna onzichtbaar, alsof het er niet eens is.

Close-up van plissé raamhor.

3. Horgaas als vliegenraam/muggenraam

Horgaas is een synoniem voor muggengaas. Dit materiaal fungeert als een vliegen- of muggenraam en wordt vaak gebruikt in inzethorren. Daarom staat horgaas ook bekend als inzethor.

4. Inzethor

Een inzethor bevestig je eenvoudig in het kozijn van je raam of deur wanneer je het gaas nodig hebt. Daarna kun je hem gemakkelijk weer verwijderen.

5. Hor voor ouderwetse schuiframen

Wil je je woning ventileren via een ouderwets schuifraam? Dan biedt een hor de meest praktische oplossing. Ook voor deze ramen zijn verschillende modellen en systemen ontwikkeld, zodat ze op oude ramen en deuren geïnstalleerd kunnen worden.

Hor (schuif)raam zelf monteren of een erkende professional inschakelen?

Standaard horren voor schuiframen zijn makkelijk zelf te installeren en worden geleverd met eenvoudige montage-instructies.

Heb je gekozen voor een op maat gemaakte hor voor je schuifraam? Dan is het aan te raden om advies te vragen aan een vakman.

Vraag en ontvang info, advies en offertes van specialisten

Zorg ervoor dat je je hor voor het schuifraam installeert voordat het hooikoortsseizoen begint en de zomer arriveert. Vraag hier vandaag nog je gratis offertes aan.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Hoeveel vliegenramen wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.