Onzichtbare schuifdeur: hoe zit de installatie in elkaar? Werking en voorwaarden

Leer alles over inbouwsystemen en de onzichtbare schuifdeur – zonder muurbevestigingen. Verken de efficiëntie van schuifdeuren in de wand, ontdek installatiegeheimen en cruciale voorwaarden.

Meer info en advies nodig?

Hoe werken inbouw schuifdeursystemen met rails?

Het onzichtbare schuifdeursysteem verschilt van traditionele systemen door de afwezigheid van een muurbevestigde schuifdeurrail. In plaats daarvan bevindt de rail zich bovenaan de schuifdeur.

Een verticaal frame, bevestigd achter de schuifdeur en langs de wand, zorgt voor stabiliteit over de volledige hoogte. Een slim kabelsysteem met rail maakt een soepele heen-en-weerbeweging van de schuifdeur mogelijk, terwijl deze in elke positie in evenwicht blijft.

Onzichtbare schuifdeur in de wand

Een schuifdeursysteem in de wand zorgt ervoor dat de deur in de muur verdwijnt bij het openen. Dit resulteert in een ruimtebesparende oplossing, waarbij de deur geen extra vloer- of wandruimte inneemt tijdens het openen.

De schuifdeur in de wand biedt een strakke en minimalistische uitstraling, wat het aantrekkelijk maakt voor diverse interieurtoepassingen.

Onzichtbare schuifdeur in wand

Vergelijk offertes van verschillende deurspecialisten in je buurt

Enkele belangrijke voorwaarden voor een onzichtbaar systeem met rails

Niet elke deur is geschikt voor een onzichtbaar schuifdeursysteem. Er zijn specifieke eisen waaraan de deur moet voldoen om optimaal te functioneren. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

1. Deur mag niet meer dan 50 kilogram wegen

De deur mag niet meer dan 50 kilogram wegen. Dit is essentieel om binnen het maximale draagvermogen van het zwevende systeem te blijven, zoals bijvoorbeeld een systeem zonder ondergeleiding op de vloer.

2. Zorg voor de juiste afmetingen

Zorg ervoor dat de deur voldoet aan de maximale afmetingen van 1.418 x 2.500 mm (bxh), afhankelijk van het gekozen frame pakket. Dit waarborgt een probleemloze werking binnen het schuifdeursysteem.

3. Maak voldoende inkrozingen

Aan de bovenkant van de deur moeten inkrozingen van ongeveer 60 mm diep worden gemaakt om de rail te kunnen plaatsen. Deze inkepingen zijn cruciaal voor een correcte installatie en wordt altijd aangegeven in de montagehandleiding.

Tip: kies voor een inbouw schuifdeurgreep

Bij een onzichtbaar schuifdeursysteem is een inbouw schuifdeurgreep ideaal. Deze grepen kunnen met de schuifdeur langs de wand bewegen zonder te blijven haken, waardoor een esthetisch aantrekkelijke bediening mogelijk is.

Ook interessant voor jou:

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een schuifdeur?

+
Voor een enkele schuifdeur heb je meestal de deurbreedte nodig, met extra ruimte voor volledige opening. Bij een dubbele schuifdeur is twee keer de deurbreedte nodig, met extra centimeters voor het schuiven. Exacte ruimtevereisten variëren per leverancier en type installatie.

Is een schuifdeur handig?

+
Een schuifdeur bespaart ruimte in de woonkamer, omdat deze geen extra ruimte inneemt bij het openen of sluiten. Zo kun je meubels en decoratie vrijelijk plaatsen zonder beperkingen.

Welke deuren zijn geschikt als schuifdeur?

+
Kies altijd voor een stompe deur bij schuifdeuren, omdat veel binnendeuren geschikt zijn voor schuifsystemen die eenvoudig bovenop of aan de bovenkant worden bevestigd.

Wens je extra info of advies op maat? Vul het formulier in en vergelijk gratis prijsvoorstellen

Vraag gratis advies en offertes op maat voor onzichtbare schuifdeuren. Vergelijk prijzen, ontvang deskundig advies en ontdek de beste oplossing voor jouw situatie.

Werk samen met erkende professionals voor kwaliteit en vakmanschap. Maak vandaag nog de juiste keuze voor jouw project.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.