Dubbele schuifdeur: een indrukwekkende deur met een brede doorgang

Een dubbele schuifdeur is een handige extra in je woning. De binnendeur past in ieder interieur en heeft tal van voordelen. Ontdek hier waarom een dubbele schuifdeur ideaal in jouw woning past!

Wat is een dubbele schuifdeur?

Een dubbele schuifdeur is 2 deuren die van elkaar wegschuiven. Het is niet enkel mooi, het is ook praktisch. De dubbele schuifdeur zorgt ervoor dat 2 ruimtes van elkaar gescheiden kunnen worden. Terwijl je geen ruimte verliest dankzij het schuifsysteem.

Dubbele schuifdeur zelf ontwerpen: verschillende opties

Welke dubbele schuifdeur past het best bij jou? Er zijn duizenden opties en mogelijkheden. We nemen je graag mee doorheen welke keuzes er allemaal te maken zijn. Zoals de verschillende materialen, binnen- en buitentoepassingen, schuifsystemen en de verschillende kleuren en stijlen.

1. Materiaal

Welk materiaal kies je voor een dubbele schuifdeur? Dat hangt vooral af van de ruimte waar je deze gaat plaatsen. En afhankelijk van de voordelen waar je naar op zoek bent…

Hout

Een houten schuifdeur voegt veel karakter en warmte toe in je ruimte. Er is keuze uit verschillende soorten hout en tal van kleuren.

Indien je de deur als toegang voor je badkamer plaatst, behandel deze dan wel met een nano-coating. Deze weert waterdruppels en ander vuil af. Zo gaat je houten dubbele schuifdeur langer mee.

Dubbele houten schuifdeuren

Glas

Een glazen dubbele schuifdeur is één van de meest voorkomende keuzes. Je sluit je ruimte af, maar er valt nog steeds daglicht binnen. Dit creëert een ruimer gevoel.

Er is opnieuw keuze uit tal van soorten glazen. Een leuk weetje, een glazen dubbele schuifdeur wordt ook wel eens een ‘ensuite deur’ genoemd.

Staal

Grote fan van een industriële look? Dan is een dubbele stalen schuifdeur de ideale keuze! Deze deuren worden ook wel ‘smeedijzeren deuren’ genoemd.

Je geniet van natuurlijk daglicht in je ruimte en de stalen profielen bieden de perfecte afwerking. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, al is zwart vaak de standaard.

Wat kost jouw zelf ontworpen dubbele schuifdeur?
Vraag hier je gratis offertes aan en kom te weten wat je binnendeur zal kosten.
arrow Ontvang mijn offertes

2. Zowel voor binnen- als buitentoepassingen

Dubbele schuifdeuren staan niet enkel mooi in je woning, maar ook in je tuin. Denk maar aan je tuinhuis. Je creëert een grote opening waardoor je met ook groter gereedschap makkelijk binnen en buiten kunt.

Daarnaast oogt het fraaier dan een gewone deur. Let wel op dat je het geschikte materiaal uitkiest dat bestand is tegen de weersomstandigheden in je regio.

3. Meerdere schuifdeursystemen (rail)

Niet enkel het kiezen van materialen zijn belangrijk, ook het schuifsysteem moet voldoen aan je verwachtingen. Hier bespreken we de 2 meest voorkomende…

Railsysteem deur

Het standaard railsysteem voor dubbele schuifdeuren is dat deze op één rail hangen. Op deze manier komen ze tegen mekaar aan wanneer ze gesloten zijn.

Zo blijft de temperatuur in de ruimte constant. Je kan de deuren natuurlijk ook voor elkaar laten schuiven bij het openen. Dit vergt minder ruimte om de deuren te laten hangen.

Glazen schuifdeur rail systeem

Systeem in wand en plafond wegwerken

Wanneer de dubbele schuifdeur in de wand verdwijnt, wordt deze wand eerst hol gemaakt. Het biedt een stijlvolle afwerking, want je ziet geen rails hangen waaraan de deuren schuiven.

Je kan er ook voor kiezen om het systeem in het plafond te bewerken. Dit systeem is iets ingewikkelder, maar levert een uniek resultaat op. Dit systeem wordt aan het plafond bevestigd en vervolgens netjes afgewerkt met afwerklijsten.

4. Verschillende stijlen en kleuren (zwart en RAL-kleuren)

Dubbele schuifdeuren passen in ieder interieur en stijl. Dankzij hun verschillende materialen vind je ongetwijfeld een match.

Kies je voor hout, dan ga je voor warm en rustiek. Kies je voor staal, dan ga je voor een industriële look. Toch liever een glazen deur, dan kies je voor neutraal en extra lichtinval.

Daarnaast kan je in afwerking ook kiezen voor glanzende of matte profielen. Vaak wordt er gekozen voor zwarte tinten, maar er is een breed RAL-pallet aan kleuren en coatings. Heb je graag meer info? Dan kan je altijd terecht bij een vakman met de juiste expertise.

Hoe breed is een glazen of houten dubbele schuifdeur?

De breedte van een glazen of houten dubbele schuifdeur varieert tussen de 140 cm en 230 cm, terwijl de hoogte kan variëren van 170 cm tot 300 cm. Indien je afmetingen buiten deze richtlijnen vallen, raden we je aan om één van onze vakmannen te contacteren.

Voordelen van dubbele schuifdeuren

Dubbele schuifdeuren zijn niet enkel esthetisch een toegevoegde waarde. Ze bieden nog zoveel meer… Hier zijn de 3 grootste voordelen die jij zéker moet weten.

  1. Je kan de schuifdeuren volledig aanpassen naar je stijl en interieur. Zo mengen ze zich perfect in je woning, maar ook buiten je woning.
  2. Dankzij de deuren scherm je makkelijk een ruimte af van de andere. In de winter kan je deze verwarmen en bespaar je op je energierekening. Daarnaast verkrijg je extra ruimte en privacy in één klap!
  3. De deuren kunnen nooit dichtklappen omdat ze schuiven.
Dubbele schuifdeuren in steel look

Meer weten? Verstuur je aanvraag en ontvang bijkomende info, advies en offertes op maat

Heb je graag nog meer advies over dubbele schuifdeuren, of zit je met vragen? Contacteer dan zeker vakmannen in je buurt. Ze hebben veel ervaring en kunnen in elke situatie mee nadenken over een oplossing.

Of vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij verschillende professionals. Vergelijk en kies de schuifdeur en vakman die het best bij je past.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.