Schuifdeur in wand plaatsen: welke voordelen heeft deze montagetechniek?

Schuifdeuren zijn niet langer beperkt tot traditionele openingen. Ontdek de verborgen mogelijkheden van een schuifdeur in wand plaatsen. Leer hoe deze slimme techniek ruimte maximaliseert en je interieur een eigentijdse upgrade geeft.

Vraag nu gratis offertes aan en ontdek de perfecte schuifdeur voor jouw ruimte

Wat kost een schuifdeur in de muur?

Het plaatsen van een schuifdeur in jouw muur is niet goedkoop, maar de esthetische en praktische voordelen zijn het wel waard. De kosten zijn afhankelijk van de opties die je kiest: een eenvoudig schuifdeurrail-systeem kost ongeveer € 150, terwijl een inbouwsysteem met frame € 430 kan kosten.

De prijs die je uiteindelijk gaat betalen hangt af van extra’s zoals afwerking en accessoires.

Vergelijk tot 5 offertes van specialisten in jouw buurt en bespaar geld

Kan je een schuifdeur in een gipswand laten plaatsen?

Een schuifdeur kan je in een wand van gipsplaten plaatsen. Voor deze situatie gebruik je best een pocket kit. Het biedt een elegante en ruimtebesparende oplossing voor jouw deur. Het is ook perfect voor kleine ruimtes.

Hoe ver komt een schuifdeur van de muur af?

Een schuifdeur komt meestal 1,5 tot 3 cm van de muur af. Dit is nodig voor het schuifdeursysteem zelf. Daarnaast kan je hiermee obstakels vermijden zoals lichtschakelaars, muurplinten of thermostaten. 

Schuifdeur in wand

Voordelen van een inbouw schuifdeur op een rijtje

Ontdek de voordelen van inbouw schuifdeuren: praktisch, ruimtebesparend en esthetisch. Leer waarom ze een slimme keuze zijn voor jouw interieur.

1

Geruisloos

Dankzij de looponderdelen beweegt de schuifdeur bijna geruisloos en soepel. Het systeem laat toe dat de deur volledig in de wand verdwijnt, waardoor de hele deuropening vrijkomt.

2

Bijna onzichtbaar

Het schuifdeursysteem integreert onopvallend in de wandopening. Het biedt een schuifdeur die vrijwel onzichtbaar in de wand verdwijnt.

3

Ruimtebesparend

Dankzij hun ruimtebesparende eigenschap, kan je optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte zonder concessies te doen aan stijl.

4

Meerdere uitstralingen mogelijk

Wat betreft het ontwerp van het systeem, wordt er een onderscheid gemaakt tussen twee hoofdtypen: traditionele inbouwsystemen en inbouwsystemen met een strakke afwerking.

Dit betreft inbouwsystemen die compleet worden gemaakt met een deurpost en afwerklijst. Deze systemen passen goed in woningen waar andere deuren al zijn afgewerkt met een deurpost en architraaf, waardoor visuele samenhang mogelijk is.

Je kan je interieur een strakke en minimalistische uitstraling geven, vooral in combinatie met stalen schuifdeuren, door gebruik te maken van een inbouw schuifdeursysteem met een gladde afwerking.

In deze systemen is de deurpost geïntegreerd in het systeem, waardoor er geen afwerklijst rond de deuropening nodig is. Hierdoor kan het schuifdeurpaneel visueel wegvallen in de muur of juist extra benadrukt worden.

5

Inbouw schuifdeurgreep of schuifdeurkom

Vergeet niet een inbouw schuifdeurgreep of schuifdeurkom te kiezen bij het installeren van een schuifdeur in de wand. Deze laten de deur volledig in de wand verdwijnen. Er zijn grepen die aan de zijkant vast te pakken zijn om de deur uit de wand te trekken.

6

Extra toepassingen

Extra toepassingen voor schuifdeuren in de wand zijn elektrische integratie en geautomatiseerde systemen. Deze gaan niet alleen het gebruiksgemak vergroten, maar ook moderniteit toevoegen aan je interieur.

Vraag advies en vergelijk offertes

Populaire artikelen

Steel look schuifdeur
Steel look schuifdeur
Ben je op zoek naar een schuifdeur met een steellook? Lees hier meer over de werking, voordelen en mogelijkheden.
Schuifdeur
Schuifdeur badkamer
Ontdek in dit artikel alles over schuifdeuren voor de badkamer. Lees over de voordelen, mogelijkheden en onderhoud.
Glazen schuifdeur wit privacy glas.
Binnenschuifdeur
Heb je al eens gedacht aan het aanschaffen van een binnenschuifdeur? Dan ben je hier aan het juiste adres. Leer meer over de verschillende materialen, voordelen en prijzen.

Info, advies of prijzen op maat nodig? Kom in contact met specialisten in jouw regio

Hier kan je vrijblijvend offertes en advies ontvangen over het plaatsen van schuifdeuren in wanden en raam- en deuroplossingen.

Vergelijk prijzen en krijg op maat gemaakt advies voor de beste oplossing in jouw situatie. Erkende professionals staan klaar met deskundig advies voor ramen, deuren en schuifdeuren in wanden, afgestemd op jouw behoeften.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.