Schuifdeur badkamer: een betrouwbare keuze? Ontwerp, onderhoud en voordelen

Ontdek in dit artikel waarom een schuifdeur voor de badkamer een goede zet kan zijn. Kom meer te weten over alle voordelen, onderhoud en mogelijkheden…

Is een schuifdeur in de badkamer veilig?

Is een schuifdeur in je badkamer een veilige keuze? Indien je kiest voor één van glas, dan is het zeker een veilige keuze. Kies voor een dikte van 8 tot 12 mm.

De schuifdeur bestaat dan uit 2 glasplaten met een sterke folie tussen. Moest de deur het begeven en kapot springen, dan houdt de folie alle scherven tezamen. Zo is er geen kans op gevaarlijke letsels of scherven op de vloer.

Schuifdeur naar badkamer uit glas

Glazen douche schuifdeur op maat kopen: enkele mogelijkheden

We loodsen je graag door de keuzes die gemaakt moeten worden tijdens het kiezen van een schuifdeur. Laten we kijken naar de soorten glas en de optie voor hout.

De afmetingen, kleuren en verschillende uitvoeringen. Tot slot bekijken we de opstellingen van de deur en waarom een softclose systeem ideaal is.

Keep calm, je kan ook advies vragen aan een professional om je te helpen bij het maken van bepaalde keuzes.

1. Soorten glas voor de douchedeuren

Er zijn verschillende soorten glas die je kan kiezen voor je douchedeur. Welke past het beste bij jouw wensen?

Melkglas

Melkglas, ook wel bekend als ‘satijnglas’, is een glas dat ondoorzichtig is. Je kan er niet doorheen kijken, maar er komt wel nog daglicht door. Hoe dit komt? Het glas is aan één zijde bewerkt met een zurige laag. Het melkglas heeft een gewatteerde look en zorgt voor de nodige privacy.

Antikalk glas

Een douchedeur is de ideale kans voor water, zeep en andere substanties om zich vast te hechten aan het oppervlak. Veel poetswerk is de boodschap. Gelukkig is dat met een antikalk glas op basis van nano, verleden tijd.

Dankzij de beschermlaag op het glas weert het druppels af en voorkomt het kalkvorming. De laag gaat jaren mee en verliest zijn effect niet.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is een veilige optie in je badkamer. Het glas moet minimum 8 mm dik zijn om in deze categorie te vallen. Al kies je best voor een veiligheidsglas tussen 10 en 12 mm dik.

Deze biedt een nog grotere garantie van veiligheid bij schade. Want het glas is wel 5 keer zo sterk als normaal transparant glas!

2. Ook hout is een optie

We raden je niet aan om een houten schuifdeur voor je douche te gebruiken. Je kan deze wel gebruiken voor de toegang tot je badkamer. Met een paar simpele aanpassingen is dit een mooie en goede keuze.

Bewerk de deur met een waterafstotende nano-coating of een specifieke antikalkcoating. Deze zorgt ervoor dat waterdruppels en vuil zich niet kunnen vasthechten aan deur. Daarnaast is een goede ventilatie in je badkamer essentieel.

Houten schuifdeur naar badkamer

3. Afmetingen deur

De hoogte van een schuifdeur ligt tussen de 185 cm en 200 cm. Baseer hier je keuze op de hoogte van je plafond, maar ook op je eigen lengte.

In de breedte worden twee maten gehanteerd: 120 cm of 140 cm. Deze ruimte is nodig om de schuifdeur optimaal te laten functioneren.

Ontdek de prijs afgestemd op jouw deurafmetingen
Je kan het formulier gratis invullen.

4. Kleuren (zwart of opvallender)

De meest voorkomende kleuren bij glazen schuifdeuren zijn chroom, zwart of grijs. Deze neutrale kleuren zorgen ervoor dat de deur onopvallend blijft en de hoofdkleur van je badkamer niet belemmert.

5. Meerdere uitvoeringen

Geen enkele douchedeur is dezelfde. Je hebt keuze uit verschillende modellen. Wil je 1 deur laten schuiven, of kies je voor 2 deuren die je ieder een andere richting op moet schuiven? Of toch liever een douchedeur met 4 wanden? Keuze genoeg…

Ga zeker eens langs in een toonzaal om te bekijken welke uitvoeringen jij het mooist en ook praktisch vindt.

Metalen moderne schuifdeur

6. In een nis, als hoekopstelling of in combinatie met wand

Let goed op bij het kiezen van een schuifdeur welke toepassingen je kan gebruiken. Dit bepaalt of je kan gaan werken in een nis, hoekopstelling of in combinatie met een wand.

7. Softclose systeem voor deuren

Extra veiligheid en langer genieten van je schuifdeur? Dan kies je voor een softclose systeem in je glazen schuifdeur. Deze remt automatisch af alvorens deze opnieuw sluit. De deur klapt dus nooit hard dicht en je verkleint het risico op schade.

Hoe onderhoud je een glazen schuifdeur in de badkamer?

Is het lastig om een schuifdeur in je badkamer proper te maken? Neen, het is best eenvoudig. Maak je schuifdeuren los en reinig ze met een zachte microvezeldoek. Zo blijft er geen vuil opgehoopt tussen de schuifpanelen.

Kies bij je aankoop voor een antikalk-coat op je schuifdeur. Deze zorgt ervoor dat waterdruppels, vuil en kalk zich niet hechten aan het oppervlak.

Een handige tip…

Smeer je glazen schuifdeur in met wat autowax na het poetsen voor een extra laag bescherming.

Voordelen van een douche schuifdeur op een rij

Is een douche schuifdeur een slimme keuze? Laten we de 3 grootste voordelen op een rijtje zetten.

  1. Dankzij de schuifdeur creëer je extra ruimte in je badkamer. Waar voorheen een draaideur ruimte innam, ontstaat nu open ruimte.
  2. De temperatuur in de cabine blijft constant en je voelt geen tocht wanneer de badkamerdeur opengaat. Daarbovenop zijn er ook minder spetters op je badkamervloer.
  3. Dankzij het daglicht dat de cabine invalt via het glas, hoef je geen extra verlichting te plaatsen.

Info, advies of prijzen op maat nodig? Kom in contact met specialisten in jouw regio

Heb je in dit artikel nog geen antwoord op je vraag gevonden? Neem dan gerust contact op met specialisten in je buurt. Advies van een erkende professional in het plaatsen van schuifdeuren is goud waard!

Ben je helemaal geïnformeerd en benieuwd naar het kostplaatje? Vraag dan gratis en vrijblijvend je offerte hier aan. Vergelijk de prijzen en kies de schuifdeur die perfect bij je badkamer en wensen past.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.