Blokkader deuren: een minimalistische omlijsting voor een stijlvolle deur

Een blokkader is een minimalistische en strakke omlijsting voor je Dit nieuwe ontwerp is niet alleen een stijlvolle keuze, maar het bezit ook meerdere functionele eigenschappen. In dit artikel bespreken we deze kenmerken, samen met de geschikte materialen en kostprijs. Tot slot gaan we in op de plaatsing van een blokkader. Heb je extra info of advies op maat nodig? Vul ons offerteformulier in.

Vul het offerteformulier in en kom in contact met meerdere experts

Blokkaderdeur: een blokdeur met een blokkader

Een blokkader is een stijlvolle minimalistische houten of aluminium omlijsting voor deuren.

Blokkaderdeuren hoeven niet per se een opvallende omlijsting te hebben. Je kunt ze bijvoorbeeld verbergen door ze dezelfde kleur te geven als de omringende muur of door een onzichtbaar frame te monteren. Zo creëer je een doorlopend en egaal geheel in je muur.

Bovendien is het mogelijk dat blokkaders tot aan het plafond doorlopen. Afhankelijk van je smaak zijn er heel wat mogelijkheden.

Tot slot heb je ook de keuze uit verschillende materialen. Hieronder bespreken we kort de mogelijkheden.

Blokkader deuren

Omlijsting uit massief hout of aluminium

De omlijsting kan je uit verschillende materialen laten vervaardigen. Het populairste materiaal is hout. Er bestaan bijvoorbeeld heel wat soorten massief hout:

  • Meranti
  • Beuk
  • Eik
  • Rubberwood

Niet alleen hout, maar ook aluminium is geschikt als blokkader. Dit materiaal geeft je woning een moderne en minimalistische look.

Wat kost een blokkaderdeur?

Hoeveel betaal je vandaag voor een blokkader bij je deuren? Veel hangt eigenlijk af van je persoonlijke voorkeuren en budget.

Met een budget tussen de 300 en 900 euro heb je al een grote keuze in het brede gamma van binnendeuren. Bespaar je graag op de kosten? Dan kies je best voor standaard verfdeuren.

Heb je een groter budget ter beschikking? Dan is het interessant om een binnendeur te kiezen die met een speciale lak behandeld is. De prijs loopt op naar 1.100 tot 1.500 euro.

Wil je van een exclusievere stijl genieten? Misschien is een authentieke smeedijzeren binnendeur iets voor jou. Gemiddeld ligt de prijs rond 2.500 euro.

Ontvang tot 5 GRATIS offertes

Hoe plaats je een blokdeur met blokkader?

In de meeste gevallen maakt een specialist een blokdeur op maat. Vervolgens plaatst hij of zij de deur centraal in de deuropening. Op die manier ziet de deur er langs beide kanten hetzelfde uit.

Daarna zorgt de deskundige ervoor dat het blokkader zich op een afstand van 25 mm van de rand bevindt. Zo is de deur niet alleen stabieler, maar ziet het er ook verzorgd uit.

Tot slot bestaan er heel wat afwerkingsmogelijkheden voor blokkaderdeuren. Op basis van jouw smaak en budget personaliseer je jouw perfecte binnendeur.

witte omlijsting binnendeur

Is een blokkader binnendeur iets voor jouw woning? Vergelijk info, advies en offertes van deskundigen

Door onderstaand offerteformulier in te vullen, kom je in contact met verschillende deurexperts in jouw buurt. Zo kan je gratis en vrijblijvend meerdere offertes vergelijken om zo de beste deal te scoren voor je renovatieproject.

Werk voor je projecten steeds samen met een erkende specialist. Zo vermijd je onnodige kosten, ontvang je steeds advies op maat en geniet je van een kwaliteitsvolle plaatsing.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3. Beschrijf uw project
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.