Pivoterende stalen deur: voordelen en nadelen [+ vergeleken met steellook deur]

Stalen deuren stralen klasse uit. Combineer ze met de elegante uitvoering van een pivoterende deur en je hebt een blikvanger die elke ruimte net dat tikkeltje specialer maakt. Een pivoterende stalen deur is tijdloos en past bij elke stijl. Lees het artikel verder en ontdek of de deur voor jou weggelegd is.

Vul het offerteformulier in en kom in contact met meerdere experts

Kosten pivoterende stalen deur

De kosten voor de aanschaf en installatie van een pivoterende stalen deur variëren gemiddeld ergens tussen 2.500 en 5.000 euro.

Dit is een aanzienlijke investering, maar de duurzame en elegante stalen deuren zijn een waardevolle toevoeging in elke ruimte. Je ziet de uitgave daarom beter als een investering voor een stijlvolle inrichting op lange termijn en niet enkel als een deur.

stalen deur met glas

Prijs in vergelijking met een steellook deur

Over het algemeen is de aanschafprijs van een steellook deur gemiddeld de helft lager dan die van een soortgelijke stalen deur.

Hierdoor wordt de chique uitstraling van een stalen deur dankzij deze meer budgetvriendelijke optie bereikbaar voor een grotere doelgroep.

Vergelijk tot 5 offertes van specialisten in jouw buurt en bespaar geld

Voordeel van een pivoterende deur uit staal

Pivoterende deuren openen op een unieke wijze en gebruiken de ruimte optimaal. Door minstens 180° te draaien, ontstaat er een naadloze overgang tussen kamers. Dit geeft een ruimer gevoel en bevordert de natuurlijke lichtinval.

Stalen deuren hebben een strakke, moderne en toch tijdloze uitstraling. Ze passen perfect in eigentijdse interieurs en vullen elke stijl mooi aan.

Daarnaast is staal een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal, bestand tegen vervorming zelfs bij grote afmetingen. Af en toe reinigen met een mild reinigingsmiddel is voldoende om de deuren in topconditie te houden.

Hoewel staal een zwaar materiaal is, zorgen de scharnieren bij pivoterende deuren ervoor dat de zware deur moeiteloos opent en sluit.

Deze zware stalen deuren brengen niet alleen klasse mee, maar zijn ook enorm gebruiksvriendelijk. Het principe van de scharnieren wordt verder nog verduidelijkt.

Nadelen

De installatie van een stalen deur vraagt door het gewicht wel wat meer werk. Er zal vaak extra versteviging nodig zijn om de deur op z’n plaats te houden. De deur kan ook enkel in een stalen omkadering geplaatst worden. Maar eenmaal geïnstalleerd zal je er jarenlang plezier van hebben.

Een voor de hand liggend nadeel bij pivoterende deuren, zeker staal en op maat gemaakt, is de hoge aankoopprijs. Dit kan een belemmering vormen. 

Als laatste aandachtspunt is er de matige thermische en akoestische isolatie. Isolerend glas kan hierbij al heel veel helpen.

Hoe werkt een scharnier onder het gewicht van een stalen deur?

Houten of aluminium deuren zijn relatief licht, waardoor de plaatsing van de scharnieren en de deur vaak probleemloos verloopt.

Stalen deuren daarentegen wegen aanzienlijk meer, dus de scharnieren moeten extra stevig zijn en bestand tegen zware belasting.

Scharnieren die voor een taatsdeur worden gebruikt, draaien rond hun as, wat resulteert in minder wrijving vergeleken met standaard scharnieren. Hierdoor kunnen zelfs zware deuren probleemloos geopend worden.

De montage van de scharnieren vindt niet plaats in de omkadering van de deur, maar ze worden direct in de deur en in het plafond en de vloer bevestigd. Dankzij deze specifieke plaatsing kan de deur in beide richtingen openen.

Er is de optie om de scharnieren aan de zijkant of in het midden van de deur te monteren. Scharnieren in het midden van de deur maken het mogelijk dat deze oneindig rond de eigen verticale as kan draaien.

Scharnieren aan de zijkant stellen de deur in staat om 90° naar beide kanten te draaien, wat een totale openingshoek van 180° mogelijk maakt.

Pivoterende deuren

Krijg de beste oplossing voor jouw behoeften

Kies je best voor een echte stalen of een steellook deur?

Er zijn talloze opties beschikbaar, zowel voor echte stalen deuren als voor steellook deuren. Hoe kies je de beste deur in jouw situatie? Hieronder lichten we dit toe.

Optie 1: pivoterende stalen deur

Stalen deuren wegen heel wat. Sommige wegen zelfs meer dan 100 kg. Ze voelen dan ook Als je een stevige en robuuste uitstraling essentieel vindt, kies dan voor echte stalen deuren. Het gewicht is een deel van de charme van stalen deuren.

De scharnieren van pivoterende deuren zijn zo ontwikkeld dat het gewicht van de deuren het openen en sluiten moeiteloos laat verlopen. Dit zorgt ervoor dat je het gevoel van een zware deur ervaart, zonder dat dit als een last aanvoelt. 

Optie 2: pivoterende steellook deur

Als je verliefd bent geworden op het uiterlijk van een pivoterende stalen deur, maar tegelijkertijd op je budget wilt letten, dan is een steellook deur het ideale alternatief. Deze optie is haalbaar voor meer gezinnen, omdat je ongeveer de helft minder betaalt dan voor een echte stalen deur.

Hoewel de deur minder robuust aanvoelt, is niet iedereen een voorstander van het gevoel van zware deuren. Toch biedt de steellook deur een aantrekkelijke optie.

Bovendien is de installatie van een steellook deur makkelijker en daardoor goedkoper. Er is geen versteviging en geen stalen omkadering nodig.

Stalen pivoterende deur met glas

Graag weten wat een pivoterende deur in jouw woning kost? Ontvang gratis offertes

Overweeg je om een pivoterende stalen deur in huis te laten installeren? De kosten hiervoor kunnen snel oplopen. Om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaalt, is het raadzaam om offertes aan te vragen bij één of meerdere erkende installateurs.

Zij voorzien niet alleen prijsopgaven, maar bieden ook advies op maat. Door de verschillende offertes te vergelijken, kun je mogelijk honderden euro’s besparen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.