Alternatief voor vouwdeur: wat zijn je opties? Hoe maak je de beste keuze?

Sta je voor de keuze van nieuwe deuren in huis, en ben je op zoek naar een alternatief voor jouw vouwdeur? Ontdek boeiende alternatieven die perfect passen bij jouw stijl en behoeften.

Vergelijk tot 5 offertes van specialisten in jouw buurt en bespaar geld

Alternatieven voor vouwdeuren binnenshuis

Als je liever niet te maken krijgt met de nadelen van binnenvouwdeuren, zijn er altijd alternatieven voor je vouwdeur beschikbaar. Hier zijn enkele van de meest gewaardeerde alternatieven voor binnenvouwdeuren:

1. Schuifdeuren

Schuifdeuren zijn een prima vervanging voor vouwdeuren binnen. Ze werken anders, bewegen parallel aan de muur zonder scharnieren. Dit maakt ze perfect voor kleine ruimtes omdat ze geen extra ruimte nodig hebben om te openen en te sluiten.

Schuifdeuren zijn beschikbaar in verschillende stijlen en materialen zoals hout, glas, staal en aluminium. Ze passen goed in kleine slaapkamers, badkamers, woonkamers en gangen.

2. Pivotdeuren

Pivotdeuren, ook bekend als taatsdeuren, bieden een innovatief alternatief voor standaard scharnierdeuren. In plaats van op zijdelingse scharnieren te draaien, draaien pivotdeuren rond een centraal punt.

Deze aanpak maakt het mogelijk om pivotdeuren groter te maken dan traditionele deuren, wat ideaal is voor open woonruimtes. Ze zijn beschikbaar in materialen zoals hout, glas en staal.

3. Pocketdeuren

Pocketdeuren vormen een vervanging voor zowel vouwdeuren als schuifdeuren. Ze bewegen parallel aan de muur, vergelijkbaar met schuifdeuren, maar glijden in de muur in plaats van ernaast.

Dit maakt ze bijzonder geschikt voor kleine ruimtes, aangezien ze geen extra ruimte nodig hebben om te openen en te sluiten. Pocketdeuren zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en materialen, zoals hout, glas en staal.

4. Openslaande deuren

Openslaande deuren, ook wel bekend als spiegeldeuren voor binnengebruik, vormen een alternatief voor vouwdeuren als je op zoek bent naar meer privacy en isolatie. Ze bestaan uit twee delen die zich in tegengestelde richting openen.

Ook deze deuren zijn beschikbaar in verschillende stijlen en materialen, zoals hout, glas en staal. Openslaande deuren bieden een klassieke uitstraling en zijn ideaal voor het afsluiten van ruimtes waar volledige privacy gewenst is, zoals slaapkamers en badkamers.

5. Draaideuren

Voor een eigentijdse en opvallende atmosfeer kun je kiezen voor draaideuren in huis. Deze deuren draaien op taatsscharnieren, waardoor ze in beide richtingen geopend kunnen worden.

Draaideuren creëren een indrukwekkend effect en worden vaak ingezet als imposante entrees of eyecatchers in moderne woningen.

Ook draaideuren zijn beschikbaar in tal van verschillende stijlen en materialen, waaronder de meestgebruikte: het hout, het glas en het staal.

Vind de beste deal voor jouw project

Waarop baseer je jouw keuze?

Bij het maken van beslissingen over een alternatief voor een vouwdeur is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn. Verschillende factoren spelen een rol bij het kiezen van het juiste type deur.

Ontdek hier waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te maken die perfect aansluit bij jouw behoeften en de stijl van je woning.

1. Beschikbare ruimte

Begin met het beoordelen van de beschikbare ruimte in je huis. De keuze voor een specifiek type deur kan variëren op basis van de beschikbare ruimte en de gewenste openingswijze.

Bijvoorbeeld, schuifdeuren en pocketdeuren hebben minder ruimte nodig dan openslaande deuren of pivotdeuren.

2. Functionaliteit

Overweeg naast de beschikbare ruimte ook de functionaliteit van de deur. Wil je een deur die volledig open kan of slechts gedeeltelijk? Moet de deur geluid dempen of extra licht doorlaten? Deze factoren kunnen allemaal van invloed zijn op de keuze voor het type deur.

3. Ontwerp en uitstraling (modern, landelijk, klassiek)

Een belangrijke factor om te overwegen is het ontwerp en de uitstraling (modern, landelijk, klassiek) van de deur en hoe deze aansluit bij de rest van je interieur.

Schuifdeuren en barn deuren hebben bijvoorbeeld een meer rustieke uitstraling, terwijl pivotdeuren een modernere look hebben.

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

4. Duurzame materialen (hout, pvc, aluminium)

Zoek altijd naar deuren vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals massief hout of aluminium. Dit verzekert duurzaamheid bij frequent gebruik en garandeert een langere levensduur.

Aangezien een deur een dagelijks gebruiksvoorwerp is, is de kwaliteit ervan van essentieel belang. Het is over het algemeen raadzaam om iets meer te investeren dan oorspronkelijk gedacht, zodat je verzekerd bent van de beste kwaliteit.

5. Budget

Tot slot is het belangrijk om het budget in overweging te nemen. Sommige alternatieven kunnen duurder zijn dan vouwdeuren, terwijl andere juist goedkoper zijn. 

Pocket deur schuift in de muur

Vouwdeuren buiten vervangen: enkele goede opties

Overweeg je jouw vouwdeuren buiten te vervangen? Vind uitstekende alternatieven voor je vouwdeur die niet alleen functionaliteit biedt, maar ook de esthetiek van je buitenruimte verbetert. Hier zijn enkele goede opties om te overwegen.

1. Openslaande deuren

Openslaande deuren zijn een stijlvolle optie voor buitendeuren, bestaande uit twee deuren die naar buiten openen. Gemaakt van diverse materialen zoals hout, aluminium of kunststof, bieden ze niet alleen gemakkelijke toegang tot buiten, maar laten ze ook veel natuurlijk licht binnen en zorgen ze voor een panoramisch uitzicht.

Een extra voordeel is hun volledige openingsmogelijkheid, waardoor naadloze integratie tussen binnen en buiten ontstaat.

2. Schuifpui

Een glazen schuifpui is een hedendaagse optie voor buitendeuren, bestaande uit panelen die zijwaarts langs een rail bewegen.

Gemaakt van diverse materialen zoals aluminium, kunststof of hout, bieden ze veel ontwerpmogelijkheden en zijn ideaal voor beperkte ruimtes omdat ze geen extra ruimte nodig hebben om te openen.

Schuifpui woonkamer naar terras

3. Taatsdeur

Taatsdeuren, ook wel pivotdeuren genoemd, zijn een unieke en opvallende optie voor buitendeuren. Ze draaien om een verticale as, wat een bijzondere uitstraling geeft en veel ontwerpmogelijkheden biedt.

Gemaakt van diverse materialen zoals hout, staal of glas, zijn taatsdeuren flexibel in afmetingen en vormen. Ze zijn gemakkelijk met één hand te openen en sluiten, waardoor ze een naadloze overgang tussen binnen en buiten creëren.

Wat is de beste keuze?

De keuze van een buitendeur hangt af van persoonlijke voorkeuren, beschikbare ruimte en budget. Hoewel vouwdeuren populair zijn vanwege hun stijl en veelzijdigheid, bieden alternatieven zoals openslaande deuren, schuifpuien en taatsdeuren diverse ontwerpmogelijkheden en voordelen.

Openslaande deuren bieden een klassieke en elegante uitstraling, schuifpuien zijn ideaal voor een moderne en minimalistische look, terwijl taatsdeuren uniek en opvallend zijn. Het is altijd belangrijk om rekening te houden met beschikbare ruimte en eventuele beperkingen, zoals obstakels of veiligheidsvoorschriften.

Ook interessant voor jou:

Hoe breed is een vouwdeur?

+
Alle vouwdeuren hebben een breedte van 184 cm, wat overeenkomt met het frame van de structuur met de rails. De afmetingen van de vouwdeur zelf zijn als volgt: de breedte van de deur is 84 cm, de dikte is 10 cm en de hoogte is 205 cm.

Wat kost een schuifdeur binnen?

+
De prijs voor binnenschuifdeuren wordt voornamelijk beïnvloed door factoren zoals het gebruikte materiaal, het montagesysteem en de afmetingen van de deur. Voor een standaardmodel kun je uitgaan van een gemiddelde startprijs van € 400, maar deze kosten kunnen variëren en oplopen tot meer dan € 1.000, afhankelijk van de specifieke kenmerken en kwaliteit.

Bijkomende info en advies op maat nodig? Stel je vragen aan specialisten en vergelijk gratis offertes

Overweeg je alternatieven voor vouwdeuren of ben je op zoek naar advies op maat voor ramen en deuren die naadloos aansluiten bij jouw wensen? Onze specialisten staan klaar om je te helpen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de ideale oplossing voor jouw situatie.

Profiteer van deskundig advies en vind een erkende professional die perfect aansluit bij jouw behoeften. Verkrijg betrouwbaar inzicht en maak weloverwogen keuzes voor jouw woning.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type binnendeuren wenst u?

2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3. Beschrijf uw project

4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.