Moderne schuifdeur: wat maakt een schuifdeur modern? Materiaal en decoraties

Ontdek de nieuwste trend in interieurdesign met de moderne schuifdeur. Van verborgen systemen tot stalen en glazen varianten, leer hoe je jouw ruimte kunt transformeren met eigentijdse stijl. Maak van je deuren een statement en vraag nu advies en prijzen aan bij specialisten.

Wil je je woning een moderne uitstraling geven? Vraag gratis offertes aan

Hoe geef je een schuifdeur een moderne uitstraling?

Moderne uitstralingen zijn de trend, en je schuifdeur kan niet achterblijven. Ontdek hier hoe je eigentijdse kenmerken kunt toepassen voor een strakke en moderne look.

1. Modern schuifdeursysteem

Verberg je schuifdeur in de muur met een ingebouwd montagesysteem. Deze subtiele aanpak creëert een effen look, waardoor je ruimte strak en eigentijds aanvoelt.

Voorbeelden van systemen zijn onder andere schuifdeursystemen met magnetische sluitingen of verborgen rails.

2. Stalen of aluminium schuifdeur

Maak een statement met een schuifdeur van staal of aluminium, of ga voor de steel look. De robuuste materialen voegen niet alleen duurzaamheid toe, maar geven ook een industriële en moderne esthetiek aan je interieur. Voor extra moderniteit kun je kiezen voor schuifdeuren met strakke lijnen en minimalistische vormen.

3. Veel glas

Transformeer je ruimte met een glazen schuifdeur die natuurlijk licht laat stralen. Ontdek de diversiteit aan glassoorten en vlakindelingen, waardoor je een eigentijdse en luchtige sfeer toevoegt aan je woning. Voorbeelden zijn matglas voor een subtiele privacy of een schuifdeur met meerdere glasvlakken voor een moderne twist.

4. Strakke handgreep

Kies voor een strakke handgreep die perfect aansluit bij een moderne uitstraling. Een minimalistische handgreep, mogelijk geïntegreerd in het deurontwerp, draagt bij aan een eigentijds uiterlijk. Voorbeelden zijn ingebouwde grepen of slanke handgrepen van roestvrij staal.

5. Zwarte kleur

Geef je schuifdeur een eigentijdse upgrade door te kiezen voor een zwarte kleur. Zwarte schuifdeuren zijn trendy en passen goed bij moderne interieurs.

Ze voegen een vleugje luxe toe en dienen als een krachtig visueel element. Overweeg een matte afwerking voor een nog strakkere look en modern interieur.

6. Strakke lijnen en hoeken: geen sierprofielen

Voor een ingetogen en moderne uitstraling vermijd je overbodige versieringen. Je hebt keuze uit schuifdeursystemen met strakke lijnen en scherpe hoeken voor een minimalistisch design zonder al te veel franje.

Metalen moderne schuifdeur

Moderne schuifdeuren zijn ideaal als woonkamer binnendeur

Deze moderne schuifdeuren zijn veelzijdig inzetbaar en passen goed bij diverse ruimtes. Hoewel ze vaak in woonkamers te vinden zijn, dienen ze ook uitstekend als ensuite deuren tussen de eetkamer en woonkamer.

Bovendien zijn er tal van andere toepassingen mogelijk, zoals voor een schuifdeur bij de trapkast, een inloopkast of zelfs in de badkamer. De keuze is vrijwel onbegrensd.

Ontvang tot 5 GRATIS offertes

Ook interessant voor jou:

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een schuifdeur?

+
Bij een enkele schuifdeur is de benodigde ruimte meestal gelijk aan de breedte van de deur, met wat extra speling om de deur volledig te kunnen openen. Voor een dubbele schuifdeur is twee keer de breedte van de deur nodig, plus wat extra centimeters voor het soepele schuiven.

Is een schuifdeur handig?

+
Een schuifdeur is ideaal om waardevolle ruimte te besparen in je woonkamer. In tegenstelling tot traditionele draaideuren neemt een schuifdeur geen extra ruimte in beslag bij het openen of sluiten. Hierdoor kun je meubels en decoratie vrijelijk plaatsen zonder je zorgen te maken over beperkte bewegingsruimte.

Wat kost een schuifdeur op maat?

+
De kosten voor binnenschuifdeuren variëren voornamelijk op basis van het gekozen materiaal, het montagesysteem en de afmetingen van de deur. Voor een standaardvariant kun je uitgaan van een gemiddelde startprijs van € 400. Afhankelijk van de specificaties kunnen de prijzen echter oplopen tot meer dan € 4.000.

Welke deuren zijn geschikt als schuifdeur?

+
Bij schuifdeuren is het altijd raadzaam om voor een stompe deur te kiezen. De meeste binnendeuren zijn geschikt als schuifdeur, aangezien het schuifdeursysteem eenvoudig bovenop de deur kan worden gemonteerd of aan de bovenkant ervan kan worden bevestigd.

Meer weten? Vraag info, advies en prijzen aan specialisten

Wil je meer weten over moderne schuifdeuren en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor ramen en deuren? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend informatie, advies en prijsoffertes aan bij gespecialiseerde vakmensen. Zo kun je goed geïnformeerd prijzen vergelijken en de beste keuze voor jouw situatie vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.