Vouwdeur hout: hoe verloopt de plaatsing? Werkwijze en prijs 

Ontdek de charme van een vouwdeur van hout! Wil je je interieur een vernieuwende uitstraling geven en ruimte besparen? Leer meer over de eigenschappen, stijlen en het plaatsingsproces. Benieuwd naar de prijzen? Ontvang gratis advies en offertes van erkende specialisten voor de perfecte vouwdeur in jouw situatie.

Vul het offerteformulier in en kom in contact met meerdere experts

Wat kost een houten harmonicadeur of schuifdeur? [Prijs 2024]

In tegenstelling tot reguliere schuifdeuren, vertonen harmonicadeuren een hogere kostprijs. De investering, inclusief goede isolatie en installatie, varieert typisch tussen € 3.000 (aankoopprijs) en € 6.000 (inclusief btw).

Voor degenen die kiezen voor hoogwaardige en duurzame materialen, gaan de prijzen verder omhoog. Op maat gemaakte vouwdeuren kunnen zelfs extra kosten met zich meebrengen.

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

Eigenschappen van houten vouwdeuren op een rij

Verken de talrijke voordelen en opties van een vouwdeur van hout om je interieur een vernieuwende look te geven.

1. Ruimtebesparend

Kies voor vouwdeuren als je ruimte wilt besparen. Door hun slimme vouwsysteem kunnen ze volledig openen of sluiten, waardoor je optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Of je nu een kleine kamer ruimer wilt laten lijken of verschillende ruimtes wilt combineren, vouwdeuren bieden de flexibiliteit die je zoekt.

2. Uiteenlopende stijlen

Vouwdeuren bieden ruimtebesparende oplossingen door hun unieke vouwsysteem, waardoor ze volledig geopend of gesloten kunnen worden.

Dit maximaliseert het gebruik van beschikbare ruimte, ideaal voor het vergroten van kleine kamers of het combineren van verschillende ruimtes.

Verkrijgbaar in diverse stijlen en materialen, zoals hout, glas en aluminium, bieden vouwdeuren flexibiliteit voor het aanpassen van de ambiance in je interieur.

3. Natuurlijke lichtinval en breed uitzicht

Een vouwdeur van hout vormt een mooie verbinding tussen binnen en buiten, met grote glasoppervlakken die overvloedig natuurlijk licht binnenlaten.

Dit zorgt voor een heldere en open sfeer in huis, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op de tuin, het balkon of het terras.

4. Onderhoudsvriendelijk

Houten vouwdeuren van hoge kwaliteit behouden hun fraaie uitstraling, zelfs bij frequent gebruik. De minimale beweging in het hout zorgt ervoor dat de coatings niet loslaten, waardoor ze er praktisch als nieuw blijven uitzien. Hierdoor is er aanzienlijk minder onderhoud nodig voor langdurige duurzaamheid.

Meer info en advies nodig?

5. Stabiele houtsoorten

Zowel Accoya hout als eikenhout zijn uitstekende keuzes voor vouwdeuren vanwege hun unieke eigenschappen. Accoya hout staat bekend om zijn stabiliteit, waarbij het geen krimp of zwelling vertoont, zelfs niet in vochtige omstandigheden. Dit zorgt voor probleemloos openen en sluiten gedurende het hele jaar.

Aan de andere kant biedt eikenhout ook betrouwbare prestaties. Het vertoont minimale krimp of zwelling, wat resulteert in duurzame en stabiele vouwdeuren. Beide houtsoorten vereisen weinig onderhoud en behouden langdurig hun uitstraling.

6. Verschillende afwerkingen en kleuren

Bij het kiezen van een vouwdeur van hout heb je diverse mogelijkheden qua afwerkingen en kleuren. Coatings bieden een scala aan opties, waaronder transparante, semi-transparante en dekkende afwerkingen.

7. Met of zonder glas

Bij vouwdeuren kun je kiezen tussen modellen mét of zonder glas. Modellen met glas creëren een open, lichte sfeer met natuurlijk licht en visueel contact met buiten. Zonder glas behouden de deuren een solide uitstraling met meer privacy. 

Een houten vouwdeur.

Zelf een (moderne) houten harmonicadeur op maat plaatsen [Stappenplan]

Of je nu een intieme sfeer wilt creëren of bepaalde ruimtes wilt afschermen zonder verlies van woonruimte, een houten vouwdeur is veelzijdig. In dit stappenplan begeleiden we je door het zelf plaatsen van een vouwdeur op maat voor een kast.

Stap 1: bestel de juiste benodigde materialen

Bij bouwmarkten vind je houten panelen in diverse afmetingen en reliëfsoorten. Kies een binnenklimaatgeschikte houtsoort zoals beuken-, grenen- of vurenhout.

Voor een vouwdeur heb je doorgaans 4 panelen nodig, naast houtpluggen en een rail met hang- en sluitwerk. Verf en optioneel metalen beslag zijn ook benodigd. Meet voor het bestellen nauwkeurig de afmetingen van je project op.

Stap 2: schilder en plaats de panelen

Behandel de panelen eerst met een houtrotwerende verflaag en schilder ze daarna in de gewenste kleur. Voeg metalen beslag toe als je wilt, maar let op dat het niet te ver uitsteekt. Bevestig vier scharnieren aan elk paneel, behalve aan het uiteinde, waar twee voldoende zijn.

Stap 3: bevestig de vouwdeur met hang- en sluitwerk

Na het verwijderen van de oude deuren monteer je het hang- en sluitwerk. Bevestig een rail, vergelijkbaar met een gordijnrail.

De smalle groef op de deurpanelen past in de rails, waardoor je de deur eenvoudig kan bevestigen. Ten slotte monteer je de deur met scharnieren.

Houten vouwdeur kastdeur.

Kan je een vouwdeur inkorten?

Ja, je kunt een vouwdeur eenvoudig inkorten met een ijzerzaag of als alternatief met een afkortzaag. Gebruik echter geen cirkelzaag.

Meer weten? Vraag info, advies en prijzen aan specialisten

Wil je meer weten over houten vouwdeuren en ben je benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend informatie, advies en offertes aan bij erkende specialisten. Vergelijk prijzen en ontvang advies op maat voor de beste oplossing in jouw situatie.

Profiteer van de meerwaarde van een erkende ramen en deuren specialist en ontvang advies op maat voor houten vouwdeuren.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3. Beschrijf uw project
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.