Gepantserde deur prijs: prijsbepalende factoren en overzicht

Dat je wat meer betaalt voor een veiligheidsdeur is een logisch gegeven. Maar wat is nu precies de prijs van een gepantserde deur? Lees het onderstaande artikel en ontdek waarom de investering het meer dan waard is.

Ontdek hier gratis welke gepantserde deur past bij jouw situatie en budget

Wat kost een gepantserde voordeur gemiddeld?

Gemiddeld ligt de startprijs van een standaard gepantserde deur tussen 1.500 en 2.000 euro. Standaard deuren met iets betere kwaliteit gaan tot zo’n 3.000 euro.

Wil je een gepantserde deur met hoogwaardige afwerking? Dan kan de prijs van de gepantserde deur oplopen tot 5.000 euro.

De prijzen zijn grotendeels afhankelijk van het niveau van beveiliging, opgemaakt volgens de Europese norm. Deuren met klasse 1, die enkel bestand zijn tegen menselijke fysieke kracht, zijn een stuk minder duur dan deuren van klasse 6.

Veiligheidsdeur

Kostprijs afhankelijk van de materiaalkeuze

Er bestaan 2 verschillende veiligheidsdeuren, beide met hun eigen prijs. Een veiligheidsdeur uit staal en een uit hout. Andere materialen zijn mogelijk, maar niet zo veel voorkomend. Bespreek jouw materiaal voorkeur met een expert.

Stalen gepantserde deuren

De gepantserde stalen deuren is de meest voorkomende veiligheidsdeur. De deuren zijn bestand tegen de meest krachtige inbraakpogingen. De deuren zijn standaard uitgerust met zware scharnieren, dievenklauwen en een meerpuntsslot.

Houten gepantserde deuren

Houten gepantserde deuren zijn ideaal voor wie stijlvolle deuren wilt combineren met hoge veiligheid. Hoewel de deuren eruit zien als gewone deuren, zijn ze dankzij verborgen staal en andere beveiligende elementen extra beschermd tegen inbraak.

Een houten veiligheidsdeur is net als de stalen tegenhanger standaard uitgerust met een veilig slot, stevige scharnieren en dievenklauwen.

Wil je ontdekken welk materiaal het best past bij jouw woning? Ontvang hier gratis offertes op maat van jouw budget.

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes en bespaar kosten

Voordelen van een gepantserde veiligheidsdeur

Gepantserde deuren bieden tal van voordelen voor de woning en haar bewoners. Hun belangrijkste functie is natuurlijk de weerstand tegen inbraken.

Deze deuren zijn zo ontworpen dat ze inbraakpogingen met schroevendraaiers, hamers en, bij de hogere klassen, zelfs boren en andere elektrische gereedschappen kunnen weerstaan.

Veiligheidsdeuren zijn zelfs in staat de meest gewelddadige inbraakpogingen tegen te houden, inclusief ramkraken waarbij een auto wordt gebruikt om toegang te verschaffen.

De installatie van een veiligheidsdeur geeft bewoners een gevoel van veiligheid, wat bijdraagt aan hun gemoedsrust en algemeen welzijn.

Financieel gezien biedt een veiligheidsdeur ook voordelen. Deze deuren zijn gemaakt van stevig materiaal dat vaak zorgt voor betere thermische isolatie dan een standaard voordeur. Een tweede voordeel is hun duurzaamheid, wat resulteert in een lange levensduur.

Een derde financieel voordeel is dat sommige verzekeringsmaatschappijen tot wel 30 % korting geven op de verzekeringspremie wanneer een veiligheidsdeur wordt geïnstalleerd.

Vaak zijn deze deuren ook brandwerend. Dit is vooral belangrijk bij appartementsdeuren. In geval van brand bij een buur, zal het vuur minder snel je woning kunnen binnendringen. Een standaard veiligheidsdeur biedt minstens 30 minuten weerstand bij een brand.

Voor wie veiligheid belangrijk vindt, is er geen noodzaak om in te boeten op esthetisch vlak. Veiligheidsdeuren zijn meestal gemaakt van hout, of staal met een houten afwerking, waardoor ze eruitzien als klassieke deuren, maar toch uitstekende beveiliging bieden.

Mooie gepantserde deur

Nadeel: prijs

Het grootste nadeel aan de gepantserde deur is de prijs. Zoals je hierboven kon lezen brengt de deur ook financiële voordelen met zich mee, maar de initiële aankoopprijs blijft hoog. Deze prijs varieert naargelang de gekozen materialen, specificaties en het beveiligingsniveau.

Om een veiligheidsdeur te vinden voor jouw budget vraag je dus best offertes op maat van jouw situatie. Er bestaan gelukkig veiligheidsdeuren die binnen elk budget passen.

Veiligheidsdeuren wegen heel wat meer dan de gemiddelde voordeur. Hierdoor is de installatie ingewikkelder. Het kan nodig zijn het deurkozijn te versterken alvorens de deur geplaatst kan worden. Dit zal bijdragen aan een duurdere prijs van de gepantserde deur.

De stalen of houten veiligheidsdeur vraagt op zich weinig onderhoud. Het is echter wel nodig de scharnieren en sloten regelmatig te inspecteren en te smeren.

Laat je project professioneel uitvoeren door een specialist

Premies bij investering in inbraakwerende deur

Vanuit de Vlaamse overheid worden er geen specifieke premies voor inbraakwerende deuren meer aangeboden. Er bestaat wel de Mijn Verbouwpremie voor ramen en deuren.

Afhankelijk van jouw inkomenscategorie kan je de premie aanvragen wanneer je een nieuwe deur plaats in een woning van minstens 15 jaar oud.

Daarnaast kan je aanspraak maken op een verlaagd btw-tarief van 6 %. Bepaalde renovatiewerken, die bijvoorbeeld gericht zijn op het beveiligen van een woning ouder dan 10 jaar, krijgen het verlaagde btw-tarief. Dit is enkel geldig voor particuliere woningen.

Zowel voor Mijn Verbouwpremie, als de verlaagde btw, dient aankoop en plaatsing te gebeuren door een erkend installateur.

Hoewel Vlaanderen niet standaard premies geeft voor investeringen in de veiligheid zijn er wel gemeentes en steden die zich hiervoor engageren. Om te weten of jouw gemeente/stad premies aanbiedt, neem je best rechtstreeks contact op met onze experten of de premiedienst van jouw regio.

Meerprijs bij aanpassingen aan gepantserde deur

Personaliseer en optimaliseer de beveiliging van jouw deur naar jouw wensen. Hou er echter rekening mee dat hier mogelijke meerprijzen aan verbonden zijn. Hieronder vind je enkele aanpassingen die extra kosten met zich meebrengen.

Glazen inzetstukken

De keuze om glas in de voordeur te installeren is populair om verschillende redenen. Zo is het mooi, zorgt het voor lichtinval en creëert het een gevoel van ruimte. Een gepantserde deur met glazen inzetstukken maakt de robuuste deur plotseling veel eleganter en stijlvoller.

De keuze van het glas is echter enorm belangrijk voor de veiligheid en de prijs van de deur. Voor de veiligheidsdeur kies je best voor gelaagd veiligheidsglas. Dit zorgt voor de nodige stevigheid tegen inbrekers.

De prijzen van sterk glas variëren. Als je kogelwerend glas wilt, kun je een prijs van ongeveer 450 tot 550 euro per m² verwachten.

Kogelinslag in kogelwerend glas

Speciale afmetingen

Een inbraakwerende deur in speciale afmetingen vereist meestal een aangepast ontwerp. Er zullen veranderingen komen in de structuur, de scharnieren, het vergrendelmechanisme en andere onderdelen die opmeting vereisen. 

Kies voor extra beveiligingsopties

Ga voor extra veiligheid door te kiezen voor alternatieve beveiligingsopties aan jouw veiligheidsdeur. Onderstaande opties stellen je in staat de beveiliging aan te passen aan jouw specifieke behoeften.

Kogelwerend

Een deur voorzien van kogelwerende eigenschappen is niet goedkoop. Reken voor deze veiligheidsdeur minstens 5.000 euro en afhankelijk van de bijkomende kenmerken kan dit tot wel 10.000 euro oplopen.

Meerpuntsloten en scharnierversteviging

De veiligheidsdeur is voorzien van een inbraakwerend hang- en sluitwerk en heeft een meerpuntslot. Afhankelijk van de beveiliging van dit slot betaal je een stuk meer.

Zo betaal je voor een standaard beveiligingsslot zo’n honderd euro, voor speciale sloten wat meer. Het veiligste slot op de markt kan tot wel 1.000 euro kosten.

Scharnieren vormen een kwetsbaar punt bij standaard deuren. Deze extra versterken draagt bij aan de algemene inbraakwerendheid van de deur.

gepantserde deur met meerpuntsslot

Vraag offertes aan en ontdek hoeveel een inbraakwerende deur kost voor jouw woning

Bedenk goed wat je belangrijk vindt aan de veiligheidsdeur, alle voor en nadelen mee in berekening genomen. Deel dit met een expert en vind zo de deur die perfect aangepast is aan jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welke soort veiligheidsdeur wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.