Schuifdeur dressing: voordelen, prijs en soorten

Ontdek in dit artikel de voordelen van een schuifdeur dressing. Bespaar ruimte, geniet van privacy en personaliseer met diverse materialen. Van hout tot glas, maatwerk is essentieel voor perfect passende dressings. Leer meer over kosten, slimme ontwerptips en toepassingen in slaapkamers, badkamers, en inloopkasten.

Contacteer gratis en vrijblijvend ervaren professionals

Voordelen van een schuifdeur dressing

Het gebruik van een schuifdeur dressing kent vele voordelen.

  1. Ruimtebesparing: geniet van kostbare vloerruimte, omdat de zijdelingse opening geen rekening houdt met de draaicirkel van een deur.
  2. Meer privacy: sluit gemakkelijk de deur om de inhoud van de kast te verbergen, waardoor je ruimte georganiseerd en netjes blijft.
  3. Soepele bediening: ervaar een vlotte en eenvoudige bediening in vergelijking met traditionele opendraaiende deuren.
  4. Personalisatiemogelijkheden: kies uit diverse materialen en kleuren om je dressing volledig aan te passen aan jouw smaak en interieur. Ontdek een wereld van mogelijkheden voor een dressing die bij je past.

Krijg advies op maat van jouw woning

Wat kost een schuifdeur dressing op maat?

Overweeg je een op maat gemaakte schuifdeur dressing? De prijs kan sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals het materiaal, ontwerp en afmetingen. 

Gemiddeld liggen de kosten voor een open dressing op maat tussen € 450 en € 850 per lopende meter. Kies je voor schuifdeuren, dan kan de prijs makkelijk verdubbelen.

Specifiek voor schuifdeuren bedragen de gemiddelde kosten ongeveer € 2.100 per deur, exclusief installatiekosten (gemiddeld € 400). Houten schuifdeuren starten vanaf € 1.650 per lopende meter.

Houd er rekening mee dat dit richtprijzen zijn en de exacte kosten afhangen van jouw specifieke voorkeuren

Het is daarom slim om meerdere offertes aan te vragen om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten die passen bij jouw wensen.

Soorten materialen: houten en glazen schuifdeuren

Bij de materiaalkeuze voor je schuifdeur dressing zijn hout en glas populaire opties.

Schuifdeur hout

Houten schuifdeuren bieden een warme, natuurlijke uitstraling die past bij diverse woonstijlen. Hout is sterk en duurzaam, ideaal voor volle schuifdeurpanelen. Een houten schuifdeur kan volledig op maat gemaakt worden, met keuze in houtsoort en design.

Schuifdeur dressing met spiegels

Schuifdeur glas

Aan de andere kant staan glazen schuifdeuren voor openheid en moderniteit. Ze geven een ruimtelijk gevoel aan je interieur en passen perfect in elke ruimte, ongeacht de grootte. Het type glas, de dikte en de afmeting van de schuifdeur beïnvloeden de prijs.

Deze materialen kunnen ook gecombineerd worden, bijvoorbeeld een houten deur met een glaspaneel, voor een unieke en stijlvolle uitstraling.

Snel en gratis offertes vergelijken?

Het belang van maatwerk in schuifdeur dressing

Maatwerk in een schuifdeur dressing biedt vele voordelen. Je krijgt precies wat je wilt, aangezien de deuren perfect passen in de beschikbare ruimte, wat de esthetiek en functionaliteit van de kamer verbetert.

Bij maatwerk zijn er vrijwel geen beperkingen op het gebied van ontwerp en materialen, waardoor je unieke combinaties kunt kiezen die perfect aansluiten bij jouw stijl en interieur.

Daarnaast kun je de indeling van de binnenkant volledig naar wens aanpassen, van legplanken tot de hoogte van de kledingroedes, alles op maat van jouw behoeften.

Hoeveel overlap is handig voor je schuifdeur dressing?

Bij het ontwerpen van je schuifdeur dressing is het slim om de overlap tussen de deuren te overwegen. Een gemiddelde overlap van ongeveer 10 cm wordt vaak aanbevolen, omdat dit licht en geluid kan blokkeren en een strakke uitstraling geeft. Te veel overlap kan echter de toegang tot de kast bemoeilijken.

Bij een overspanning van 320 cm kun je kiezen voor 4, 5 of 6 deuren, afhankelijk van je voorkeur. Houd ook rekening met minimaal 80 cm ruimte aan weerszijden van de deuropening.

Schuifdeur dressing in inloopkast

Schuifdeur dressings voor verschillende ruimtes: slaapkamer en badkamer

Schuifdeur dressings voegen elegantie en functionaliteit toe aan de slaapkamer en badkamer. In de slaapkamer bieden ze georganiseerde opslag, terwijl ze in de badkamer handig zijn voor handdoeken en verzorgingsproducten. Kies tussen hout en glas naargelang je gewenste stijl.

Schuifdeur dressings passen zich verder gemakkelijk aan de ruimte aan, en zijn dus ideaal voor zowel grote als kleine kamers. Ze maximaliseren de beschikbare ruimte, perfect voor kleinere ruimtes zoals de badkamer.

Schuifdeur dressings zijn geschikt voor zowel traditionele kasten als inloopkasten

Schuifdeur dressings zijn niet alleen ideaal voor traditionele kasten, maar ook perfect geschikt voor inloopkasten

Doordat de deuren zijdelings langs de kast glijden, wordt de beschikbare opslagruimte gemaximaliseerd, wat handig is voor het opbergen van kleding, schoenen en accessoires.

Of het nu gaat om een traditionele kast of een luxe inloopkast, schuifdeur dressings combineren praktisch nut met eigentijds design, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor diverse opbergoplossingen in huis.

Meer weten? Vul het offerteformulier in en ontvang offertes op maat

Wil je meer weten over schuifdeur dressings en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw ruimte? Vul dan nu onderstaand offerteformulier in en ontvang vrijblijvend offertes op maat.

Lokale specialisten staan klaar om je te voorzien van deskundig advies en oplossingen die perfect aansluiten bij jouw wensen en behoeften. Maak van jouw interieur een georganiseerde en stijlvolle ruimte met schuifdeur dressings op maat.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.