Zonwerende raamfolie laten plaatsen: een goede zet? Efficiëntie, toepassingen en kosten

Ontdek hoe zonwerende raamfolie laten plaatsen een slimme zet kan zijn. We duiken in de effectiviteit, praktische toepassingen, en kosten. Overweeg je installatie? Ontvang handige info en offertes van professionals via ons formulier. Maak je ruimte comfortabel zonder gedoe met zonwerende raamfolie.

Contacteer gratis en vrijblijvend ervaren professionals

Wat is zonwerende raamfolie?

Op zonnige dagen kan glas veel warmte doorlaten, waardoor ruimtes met grote ramen snel opwarmen. Zonwerende raamfolie laten plaatsen biedt een doeltreffende oplossing door hinderlijk zonlicht te verminderen en een aanzienlijk deel van de warmte te reflecteren.

Hierdoor blijft de binnenruimte op een comfortabele temperatuur, waardoor het gebruik van airconditioning vaak overbodig wordt. De folie fungeert als een barrière tegen overmatige hitte, terwijl het natuurlijke licht deels behouden blijft.

Zonwerende raamfolie laten plaatsen

Hoe effectief is de folie?

Zonwerende raamfolies verminderen de zonnewarmte effectief met 86%, wat een verschil van 7 8 graden kan betekenen voor een koeler binnenklimaat. Dit kan de behoefte aan constante airconditioning verminderen, waardoor energie wordt bespaard. Deze folies bieden ook privacy door inkijk te verminderen, vooral bij grote ramen.

Het spiegelende effect keert ‘s avonds om, dus het sluiten van gordijnen wordt aanbevolen voor privacybehoud. Bovendien belemmert de folie het zicht niet, omdat je ogen zich aanpassen aan het licht, waardoor je nauwelijks merkt dat de folie is aangebracht.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Wat kost zonwerende folie per m2? [Prijs 2024]

De kosten voor zonwerende folie laten plaatsen variëren gemiddeld tussen € 55 en € 85 per vierkante meter, afhankelijk van de folie en de omvang van het project. Speciale folies of installaties op moeilijk bereikbare plaatsen kunnen iets duurder zijn.

Waarop letten?

Het is belangrijk op te merken dat de prijs afhangt van verschillende factoren, waaronder het type folie, de gewenste eigenschappen (bijv. maximale warmtewering, privacy), en het oppervlak dat moet worden behandeld.

Soorten zonwerende raamfolie op een rijtje

Het gebruik van zonwerende raamfolie biedt diverse voordelen, variërend van warmtewering tot privacy. Hieronder worden enkele populaire soorten zonwerende raamfolies besproken.

1. Neutrale folie

Neutrale zonwerende folie is een subtiele optie die zonlicht reguleert zonder dramatische veranderingen in het uiterlijk van de ramen.

Dit type raamfolie laat natuurlijk licht binnen, terwijl het de warmte en schadelijke UV-stralen aanzienlijk reduceert. Geschikt voor diverse toepassingen zonder een opvallende reflectie.

2. Spiegelende folie

Spiegelende zonwerende raamfolie laten plaatsen biedt niet alleen warmte- en lichtregulering, maar ook een extra laag privacy. Overdag weerspiegelt het exterieur, waardoor inkijk wordt verminderd. ‘s Avonds keert het effect om, wat de noodzaak van gordijnen voor privacy benadrukt. Een praktische keuze voor zowel huizen als commerciële gebouwen.

Krijg de beste oplossing voor jouw behoeften

Toepassingen voor zowel particulieren als bedrijven

Zonwerende folie heeft een breed scala aan toepassingen die zowel particulieren als bedrijven ten goede komen. Hieronder verkennen we de veelzijdige inzet van deze folie in verschillende contexten.

1. Bedrijfspand

Zonnige kantoordagen met schittering en stijgende temperaturen kunnen lastig zijn. Zonwerende folie biedt een energiezuinige oplossing door warmte te verminderen en de temperatuur natuurlijk te reguleren.

Dit bevordert comfort, verhoogt productiviteit en verbetert de werksfeer. De folie minimaliseert ook zonnestralen op beeldschermen, waardoor hinderlijke reflecties worden verminderd.

2. Auto

Zonnige autoritten kunnen onaangenaam worden door overmatige warmte en fel zonlicht. Zonwerende autoruitfolie biedt hier een oplossing.

Deze folie reduceert de warmte-instraling, waardoor het interieur koeler blijft. Tegelijkertijd minimaliseert het de schittering van de zon, wat zorgt voor een comfortabelere rijervaring en minder vermoeidheid voor de bestuurder.

3. Woning

Voor woningen biedt zonwerende raamfolie verschillende voordelen. Deze folie helpt de binnentemperatuur te reguleren door het blokkeren van een groot deel van de zonnewarmte, waardoor een comfortabeler en energiezuiniger binnenklimaat ontstaat.

Daarnaast reduceert het de glinstering van zonlicht op meubilair en elektronica en zorgt het voor verhoogde privacy door de inkijk te beperken, wat vooral geldt voor spiegelende folies.

Zonwerende raamfolie op raam auto laten plaatsen

Zonwerende folie aan de binnenkant of buitenkant (laten) plaatsen?

Het is cruciaal om te weten welke zonwerende folie geschikt is voor de binnenkant van ramen, aangezien een gebrekkige warmteafvoer kan leiden tot thermische breuk.

Sommige raamfolies, zoals melkglas en zandstraalfolie, bieden alleen privacy zonder warmtewering en kunnen op verschillende glastypes worden toegepast.

Een overzicht per glastype:

1. Enkel glas

Zonwerende folies kunnen zowel aan de binnen- als buitenkant van enkel glas worden aangebracht. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om te kiezen op basis van specifieke behoeften of voorkeuren.

2. Gewoon dubbel glas

Voor ramen met dubbel glas zijn alle soorten zonwerende folies geschikt voor zowel binnen als buiten. Dit biedt een brede selectie aan opties voor het reguleren van warmte en licht.

3. HR++ glas

Bij dit type dubbel glas zijn de meeste zonwerende folies ontworpen voor installatie aan de buitenzijde van het raam. Als er een voorkeur is voor binnenmontage, is het raadzaam om contact op te nemen met een professional voor mogelijke opties.

4. HR+++ glas

Voor ramen met triple glas is het gebruikelijk om warmtewerende folie aan de buitenzijde te plaatsen, terwijl privacy folie aan de binnenzijde kan worden aangebracht.

5. Gehard glas

Bijna alle warmtewerende folies zijn geschikt voor zowel binnen als buiten toepassing op gehard glas. Dit geeft flexibiliteit bij het kiezen van de beste locatie voor installatie, afhankelijk van specifieke vereisten en voorkeuren.

Zonwerende raamfolie laten plaatsen door een specialist

Zelf zonwerende folie op maat aanbrengen of een deskundige inschakelen?

Overweeg je zonwerende folie, maar twijfel je tussen zelf aanbrengen of een professional inschakelen?

  • Zelf aanbrengen: zonwerende folie zelf aanbrengen is mogelijk, vooral met de beschikbaarheid van doe-het-zelf kits. Dit kan kosteneffectief zijn en geeft je de flexibiliteit om het op jouw eigen tempo te doen. Echter, het vereist nauwkeurigheid om luchtbellen en vouwen te vermijden.
  • Professionele plaatsing: een professional inschakelen biedt expertise en zekerheid. Vakmensen kennen de beste toepassingsmethoden, hebben ervaring met verschillende folies en kunnen nauwkeurig en efficiënt werken. Dit vermindert de kans op fouten en zorgt voor een duurzaam resultaat.

Vraag en ontvang info, advies en offertes van specialisten

Wil je de zekerheid van professionele installatie? Via ons offerteformulier kom je in contact met meerdere specialisten. Dit biedt de mogelijkheid om verschillende offertes te vergelijken en de beste keuze te maken voor jouw specifieke behoeften en budget.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.