PVC ramen wrappen met folie

Het wrappen van pvc ramen met folie is een innovatieve en kostenefficiënte manier om je ramen te renoveren. Deze techniek, die gebruikmaakt van een zelfklevende folie, geeft je kunststof kozijnen een nieuwe uitstraling zonder de noodzaak van traditioneel schilder- en spuitwerk. Daarnaast biedt het een uitstekend alternatief voor het vervangen van de bestaande folie op je pvc ramen. Ontdek de verschillende mogelijkheden en de prijs van deze folie coating voor je kozijnen.

Wat is PVC ramen wrappen?

Pvc ramen wrappen, ook wel bekend als foliëren, houdt in dat een zelfklevende folie wordt aangebracht op de ramen. Deze techniek kan worden gezien als een alternatief voor traditioneel schilder- of spuitwerk.

Het is een snelle en populaire methode om ramen te renoveren of van een nieuwe kleur te voorzien zonder de noodzaak van volledige vervanging.

De zelfklevende folie, gemaakt van pvc, is eenvoudig aan te brengen en kan de renovatie van jouw ramen in slechts één dag afronden. Het eindresultaat is een frisse, nieuwe uitstraling voor je ramen.

Voordelen van het wrappen van PVC ramen

Het wrappen van pvc ramen heeft verschillende voordelen.

 • Duurzaamheid: de folie die gebruikt wordt voor het wrappen van pvc ramen is zeer duurzaam en bestand tegen diverse weersomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat je ramen er jarenlang als nieuw blijven uitzien.
 • Onderhoudsvriendelijk: het oppervlak van de folie is glad en vuilafstotend, wat het onderhoud van je ramen vergemakkelijkt. Je hoeft de ramen alleen maar af te vegen met een vochtige doek om ze schoon te houden.
 • Esthetiek: met de folie kun je kiezen uit een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waardoor je je ramen een volledig nieuwe uitstraling kunt geven.
 • Kostenefficiënt: het wrappen van pvc ramen is een relatief goedkope manier om je ramen te renoveren. Het is goedkoper dan het volledig vervangen van je ramen en biedt een vergelijkbaar esthetisch resultaat.
 • Snelheid: het wrappen van pvc ramen is een snelle procedure die meestal binnen één dag kan worden afgerond. Dit betekent dat je je ramen snel en efficiënt kunt renoveren met minimale overlast.
 • Energie-efficiëntie: de folie draagt bij aan de energie-efficiëntie van je ramen door het verminderen van warmteverlies, wat kan helpen om je energierekeningen te verlagen.

Het is dus duidelijk dat het wrappen van pvc ramen diverse voordelen biedt voor zowel de esthetiek als functionaliteit van je ramen.

Ontdek de voordelen van het wrappen van PVC ramen met folie
Raadpleeg nu installateurs voor meer info en advies.
arrow Ontvang offertes en advies op maat

Hoe werkt het wrappen proces?

Ramen wrappen gebeurt altijd volgens een vaste methode. Hier lees je stap voor stap hoe het proces verloopt.

1. Keuze van de folie voor het wrappen

Bij de keuze van de folie voor het wrappen van pvc ramen zijn verschillende aspecten van belang. Allereerst is er de kleur. De folie is verkrijgbaar in alle mogelijke RAL kleuren, van wit tot antraciet en zwart.

Daarnaast kun je kiezen voor een folie met of zonder structuur, zoals een houtstructuur. Naast de esthetische factoren speelt ook de duurzaamheid een rol.

Kies bijvoorbeeld voor een vuilafstotende en UV-bestendige folie voor een langdurig resultaat. Er zijn merken zoals Deceuninck en Hornschuch die een breed scala aan folievarianten aanbieden.

2. Voorbereiding van de PVC ramen

Voordat je begint met het wrappen van je pvc ramen, is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Het oppervlak van de ramen moet volledig schoon en vetvrij zijn om ervoor te zorgen dat de folie goed hecht. Je kunt dit doen door de ramen grondig te reinigen met een geschikt schoonmaakmiddel.

Daarnaast is het van belang om de omgeving rondom de ramen af te dekken om te voorkomen dat de folie op ongewenste plaatsen terechtkomt. Hierbij kun je denken aan de muren rondom de ramen, maar ook aan meubels en vloeren.

Tenslotte is het belangrijk om de juiste gereedschappen bij de hand te hebben. Voor het aanbrengen van de folie heb je onder andere een scherp mes, een rakel en een hittebron (zoals een föhn) nodig.

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat het wrappen van de pvc ramen soepel en succesvol verloopt.

3. Aanbrengen van de folie

Het aanbrengen van de folie op de pvc ramen gebeurt met uiterste precisie. De folie, die op maat gesneden is, wordt voorzichtig op het raamoppervlak geplaatst.

Met behulp van een rakel wordt de folie gladgestreken om luchtbellen te voorkomen. Het is cruciaal om te beginnen vanuit het midden en naar de randen van het raam te werken om een strak en naadloos resultaat te bereiken.

In bepaalde gevallen, zoals bij ramen met complexe vormen of diepe groeven, kan het nodig zijn om de folie te verwarmen met een föhn.

Het verwarmen van de folie maakt deze flexibeler en makkelijker te vormen naar de vorm van het raam. Na het aanbrengen wordt de folie nauwkeurig afgesneden met een scherp mes, zodat deze perfect op het raam past.

Dit proces vereist een zekere mate van vaardigheid en precisie, en het is daarom aan te raden om dit door een professionele installateur te laten uitvoeren.

Hoewel het mogelijk is om zelf pvc ramen te wrappen, kan een onjuiste installatie leiden tot een minder dan perfect resultaat, inclusief zichtbare naden en luchtbellen.

4. Onderhoud na het wrappen

Het onderhoud van gewrapte pvc ramen verschilt niet veel van het onderhoud van gewone pvc ramen. Het is essentieel om zorgvuldig te zijn bij het reinigen om de folie niet te beschadigen.

 • Vermijd agressieve reinigingsmiddelen: net zoals bij gewone pvc ramen, is het belangrijk om geen agressieve reinigingsmiddelen of schurende sponzen te gebruiken. Deze kunnen de folie beschadigen of verkleuren.
 • Gebruik zacht materiaal: reinig de ramen met een zachte doek of spons en een mild reinigingsmiddel. Spoel goed na met water om zeepresten te verwijderen.
 • Regelmatige reiniging: om de folie in optimale conditie te houden, is het aanbevolen om de ramen regelmatig te reinigen. Zo verwijder je vuil en stof dat zich kan ophopen op de folie en de kleur kan aantasten.
 • Bescherm tegen direct zonlicht: hoewel de meeste folies UV-bestendig zijn, kan langdurige blootstelling aan direct zonlicht toch zorgen voor verkleuring. Indien mogelijk, probeer je ramen te beschermen tegen direct zonlicht.
Pvc raam wrappen

Nieuwe kunststof kozijnen of ramen wrappen?

Als je moet kiezen tussen nieuwe kunststof kozijnen plaatsen of pvc ramen wrappen, zijn er verschillende factoren om te overwegen.

Nieuwe kozijnen installeren is een populaire keuze vanwege de vele voordelen van pvc, zoals de duurzaamheid, lage onderhoudsvereisten en goede isolatie-eigenschappen.

Oude ramen vervangen is echter veel duurder en tijdrovender dan het wrappen van bestaande pvc ramen. Kunststof ramen wrappen is een snelle en kosteneffectieve manier om je ramen een nieuwe look te geven.

De folie die gebruikt wordt voor het wrappen is doorgaans goedkoper en kan gemakkelijk worden aangebracht op bestaande ramen, waardoor je bespaart op installatietijd en -kosten.

Bovendien kunnen gewrapte ramen gemakkelijk worden bijgewerkt of vervangen zonder dat de hele raamconstructie vervangen hoeft te worden.

In het algemeen, als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke en tijdbesparende oplossing, dan is pvc ramen wrappen een goede optie.

Maar als duurzaamheid en isolatie een prioriteit zijn, dan kan het kiezen voor nieuwe kunststof kozijnen de beste keuze zijn.

De kosten van ramen wrappen

Over het algemeen kost het wrappen van een enkel raam tussen € 100 en € 200. Voor een gemiddelde woning met 10 ramen liggen de totale kosten tussen € 1.000 en € 2.000.

Factoren die de prijs beïnvloeden

De prijs van het wrappen van pvc ramen kan door verschillende factoren worden beïnvloed:

 • Afmetingen van de ramen: grotere ramen vereisen meer folie, wat de kosten kan verhogen.
 • Aantal ramen: hoe meer ramen je wilt wrappen, hoe hoger de totale kosten zullen zijn.
 • Complexiteit van het project: ingewikkelde raamvormen of -ontwerpen kunnen het wrapproces moeilijker maken, wat kan leiden tot hogere kosten.
 • Prijs van de folie: de kosten van de folie zelf kunnen variëren afhankelijk van het merk en de kwaliteit.
 • Arbeidskosten: als je ervoor kiest om een professional in te huren om de folie aan te brengen, moet je ook rekening houden met de arbeidskosten.

Het is altijd een goed idee om meerdere offertes te vergelijken om de beste prijs voor je project te vinden.

Prijsvergelijking met andere renovatiemethoden

Bij het overwegen van de kosten voor het renoveren van je ramen, is het nuttig om een prijsvergelijking te maken met andere renovatiemethoden.

Nieuwe pvc ramen kunnen variëren van € 100 tot € 900 per vierkante meter, afhankelijk van het gekozen soort raam. Als je kiest voor houten ramen, moet je rekening houden met prijzen tussen de € 500 en € 1.000 voor standaardafmetingen.

Het wrappen van pvc ramen is daarentegen vaak een kosteneffectievere optie, met een lagere initiële investering. Het is echter belangrijk op te merken dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van het type folie dat wordt gebruikt en de arbeidskosten.

Op zoek naar de meest kosteneffectieve oplossing?
Vul ons offerteformulier in en vergelijk prijzen.

Schilderen versus wrappen

Als het gaat om de renovatie van pvc ramen, zijn er twee populaire methodes: schilderen en wrappen. Beide technieken hebben hun voordelen en nadelen.

Hoewel schilderen een traditionele en veelgebruikte methode is, vraagt het meer onderhoud en voorbereiding. Bovendien is het schilderproces tijdrovender en kan de verf in de loop van de tijd vervagen of afbladderen.

Aan de andere kant biedt wrappen een duurzamere oplossing. Het proces is sneller en minder arbeidsintensief. De folie is bestand tegen krassen, stoten, hitte en vrieskou, waardoor het een langdurige oplossing biedt.

De brede waaier aan beschikbare kleuren en afwerkingen, zoals mat, glanzend en zelfs texturen zoals hout, maakt het ook gemakkelijk om de gewenste look te bereiken.

Kortom, beide methodes hebben hun vooren nadelen. Weeg de opties goed af en kies de methode die het best bij je raamrenovatie past.

Pvc raam schilderen

Het belang van PVC ramen renoveren door middel van wrappen

Het renoveren van pvc ramen door middel van wrappen is niet alleen een manier om het uiterlijk van je woning te verfrissen, maar heeft ook functionele voordelen.

Energieefficiëntie is een van de belangrijkste overwegingen bij renovatieprojecten. Het wrappen van pvc ramen kan de isolatie-eigenschappen van de ramen verbeteren, waardoor de energie-efficiëntie van de woning wordt verhoogd.

Bovendien kan het wrappen van pvc ramen helpen om de levensduur van de ramen te verlengen, waardoor de noodzaak voor volledige vervanging wordt uitgesteld.

Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn. Bij het overwegen van een renovatieproject, is het dus belangrijk om de voordelen van het wrappen van pvc ramen in overweging te nemen.

Gevolgen van niet renoveren?

Het negeren van de noodzaak tot renovatie kan leiden tot verschillende negatieve gevolgen. Een van de voornaamste problemen is het verslechteren van de isolatie-eigenschappen van je ramen.

Dit kan leiden tot een toename van de energiekosten, aangezien er meer energie nodig is om het huis te verwarmen of af te koelen.

Ook kan het uiterlijk van je ramen verslechteren, met zichtbare tekenen van slijtage zoals krassen, deukjes of vlekken. Dit kan de esthetische waarde van je huis verminderen.

Ten slotte kan het negeren van de renovatie leiden tot duurdere reparaties in de toekomst, aangezien kleine problemen kunnen uitgroeien tot grotere, meer complexe problemen als ze niet op tijd worden aangepakt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2*. Welk type ramen (of deuren) zoekt u?
3*. Hoeveel ramen (of deuren) wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.