Pivoterende glazen deur: prijs + voordelen en nadelen

Pivoterende glazen deuren zijn een eyecatcher in elk interieur. Ze zijn een meerwaarde voor een moderne woning, een klassieke indeling en zelfs een landelijke stijl. Lees het artikel verder en kom te weten waarom de pivoterende glazen deur ook voor jou een interessante keuze is.

Ontvang 1 of meerdere offertes van installateurs uit jouw buurt

Wat kost een pivoterende glazen deur?

Een pivoterende glazen deur kopen en laten plaatsen zal je gemiddeld zo’n 2.500 euro kosten. Bepaalde fabrikanten bieden glazen taatsdeuren aan vanaf 600 euro. Dit zijn basisdeuren, zonder speciale afwerking.

De kosten voor installatie en opmeten van pivoterende deuren beginnen aan 500 euro. Wil je zeker zijn dat je deur goed past en correct geïnstalleerd is? Dan neem je de service er beter bij. 

Installateur glazen pivoterende deuren

Ontvang tot 5 GRATIS offertes

Hoe ziet een pivoterende glazen binnendeur eruit?

Hoe een glazen binnendeur eruitziet hangt af van de omkadering, de gekozen glassoort en het scharnier. 

Bij pivoterende deuren kan je meestal kiezen voor een omkadering in aluminium. De kleur en vorm hangt af van jouw woning, maar ook de leverancier. 

Glassoort en scharnieren bespreken we hieronder.

Glassoort

Niet enkel helder glas is geschikt om als glazen deur te dienen. Hoewel dit een populaire keuze is om veel licht door te laten, is het niet altijd ideaal. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden.

Voor glazen deuren aan kamers die wat meer privacy eisen kan er gebruik gemaakt worden van mat, gezuurd of gezandstraald glas.

Mat en gezandstraald glas

Hoe werkt het beste scharnier voor pivoterende glazen deuren?

Er is één groot verschil tussen scharnieren van een draaideur en scharnieren van een taatsdeur. Bij een draaideur zitten ze in de omkadering, bij een pivoterende deur in de vloer en het plafond.

Scharnieren kan je bij taatsdeuren van niet doorzichtige materialen makkelijk verstoppen. Bij glas kan je ze nooit volledig wegsteken

Je kan bij alle pivoterende deuren, en ook bij glazen, kiezen tussen 2 verschillende plaatsingen van de scharnieren. Of je plaatst de scharnieren centraal, of aan een buitenzijde.

Deuren met een centraal scharnier kunnen oneindig rond de eigen as draaien. Scharnieren aan de zijkant van de deur laten een 180 ° draai toe. De deur gaat 90° in beide richtingen.

Het gewicht van een glazen deur kan oplopen, maar zowel scharnieren aan de zijkant als in het midden van de deur vangen dit probleemloos op. Het is een ideale techniek in een huis met kinderen.

Scharnier glazen pivoterende deur

Waarom voor een taatsdeur uit glas kiezen? [Voordelen]

Er zijn verschillende redenen om voor een glazen deur te kiezen.

Glazen deuren laten licht binnen. Zeker in donkere ruimtes kunnen glazen deuren een oplossing bieden. Ruimtes worden op die manier deels met elkaar verbonden, wat zorgt voor een ruimer gevoel. Het is daarnaast energiebesparend omdat lampen minder snel gebruikt moeten worden. 

Lichte, ruime kamers zorgen voor een luxueuze uitstraling. Ze zijn elegant en passend in elke situatie. Ze vullen een moderne look mooi aan, maar passen ook perfect in industriële of landelijke huizen.

Glas als materiaal is makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Het is daardoor een erg hygiënische optie.

Glazen platen kunnen ook tegen een stootje, al zou je dat niet altijd verwachten. Er wordt steeds gekozen voor veiligheidsglas, wat tot wel 5 keer sterker is dan ongehard glas. Ze zijn daarom ideaal voor intensief gebruik.

Zijn er ook nadelen?

Zoals met elk materiaal en deurkeuze, zijn er ook bij pivoterende glazen deuren nadelen die je in je achterhoofd moet houden.

Pivoterende deuren zijn over het algemeen duurder dan klassieke draaideuren. Glazen deuren zijn daarnaast vaak duurder dan houten of PVC-deuren.

De hogere prijs is dan ook een veelvoorkomend struikelblok. Om de beste prijs te vinden voor jouw budget vraag je best offertes aan installateurs. Je kan prijzen vergelijken en makkelijk kosten besparen.

Niet enkel de prijs is een nadeel. Je kan op het materiaal sommige vlekken heel goed zien. Je ziet het bijvoorbeeld al snel wanneer iemand met vuile handen de deur opende of sloot. Om dit op te lossen kan je simpelweg investeren in handvaten. 

Zowel de akoestische als de thermische isolatiewaarden van glazen deuren zijn vaak minder goed dan van andere materialen. Het is daarom niet altijd een goed idee de deur te installeren aan een slaapkamer of andere stille ruimte.

Deze nadelen wegen niet op tegen de voordelen van de tijdloze pivoterende glazen deur. Ben je niet zeker of het wel past in jouw woning? Contacteer dan experten en ontvang advies op maat.

Pivoterende deur in hal of andere ruimte? Krijg advies op maat van jouw project

Er is een ruim aanbod van pivoterende glazen deuren te vinden in alle mogelijke maten, vormen, types met diverse glassoorten en prijzen. Kan je geen wegwijs vinden in het aanbod? Of wil je gewoon graag wat advies van iemand met kennis van zaken? Vul dan onderstaand offerteformulier vrijblijvend in.

We brengen je in contact met 1 of meerdere installateurs uit jouw buurt. Ontvang en vergelijk offertes en bespaar kosten. Zo kan je investeren in de ideale deur voor jouw situatie én budget.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.