Verborgen deuren voor een naadloze uitstraling: ontdek er alles over

Verborgen deuren maken je ruimtes strak en tijdloos en kunnen een element van spanning en verrassing aan je interieur toevoegen. Welke mogelijkheden zijn er voor verborgen deuren, en hoeveel kosten ze? In dit artikel hebben we alle informatie die je nodig hebt gebundeld. 

Verborgen deuren: mogelijkheden

Zie je verborgen deuren in jouw huis wel zitten? Dan wil je natuurlijk weten wat de mogelijkheden zijn. Wat betreft verborgen deuren zijn er blokdeuren en deuren met onzichtbare scharnieren. We zullen ze allebei verder toelichten. 

Wat zijn blokdeuren?

Een blokdeur is een deur die als geheel in de muur wordt geplaatst. Hierdoor heeft de deur geen kozijnen of omlijsting meer, waardoor hij perfect overgaat in de wand. Het geeft je interieur een strakke uitstraling, waardoor blokdeuren goed bij een minimalistisch interieur passen. 

Blokdeuren kunnen langs beide kanten open vanwege het minimalistische blokkader waarmee ze gemaakt worden. De omlijsting wordt centraal geïnstalleerd en verborgen in de muur, waardoor de deur geen kozijnen heeft.

Deuren met onzichtbare scharnieren

Je hebt ook deuren met onzichtbare scharnieren. Bij dit soort deuren worden de scharnieren weggewerkt waardoor de deur een stuk minimalistischer wordt.

Hoewel een deur met onzichtbare scharnieren kan lijken op een blokdeur, zijn ze niet per se hetzelfde. Een deur kan onzichtbare scharnieren hebben maar ook nog altijd kozijnen.

Verborgen deur

Is er een verschil tussen een verborgen deur en een onzichtbare deur?

Je hebt verborgen deuren en onzichtbare deuren. Hoewel deze termen soms door elkaar heen worden gebruikt zijn ze niet precies hetzelfde. Er zijn subtiele verschillen tussen de twee soorten deuren, vooral op het gebied van ontwerp en plaatsing. 

Op vlak van plaatsing

Onzichtbare deuren zijn ontworpen om onopgemerkt te blijven in een minimalistische setting, terwijl verborgen deuren vaak een meer speels en geheimzinnig element toevoegen aan een ruimte. Verborgen deuren geven de ruimte een verrassend element.

Op vlak van prijs

Op vlak van prijs verschillen de twee niet zo veel. Wat de prijs precies is? Dat hangt af van erg veel verschillende factoren die vooral te maken hebben met je eigen persoonlijke voorkeuren en wensen.

Een gemiddelde blokdeur kost ongeveer 1.000 euro. Dit is voor een basisontwerp. Wil je ramen of gebruikmaken van andere materialen, zoals staal? Dan kan de prijs oplopen.

Wil je meer weten over de verschillen?
Voor meer informatie en specifieke richtprijzen neem je het beste contact op met een specialist. Dat kan door middel van onderstaande knop of het formulier onderaan de pagina. Vul het offerteformulier in en krijg snel en vrijblijvend offertes toegestuurd!
arrow Ontvang offertes

Waar plaats je verborgen deuren?

Wat is de beste plek voor een verborgen deur? Je kan kiezen uit verschillende opties.

Binnendeuren

Verborgen deuren worden over het algemeen vaak gebruikt voor de binnendeuren die ruimtes van elkaar scheiden. Alles kan eigenlijk een verborgen deur zijn: de slaapkamerdeur, de eetkamerdeur, de keukendeur, en ga zo verder.

Opbergruimte

Opbergruimtes zijn vaak ruimtes waarvan je niet per se wil dat ze de aandacht trekken binnen je interieur. Een blokdeur of verborgen deur zorgt ervoor dat een opbergruimte minder opvalt.

Het is ook mogelijk om een verborgen deur te plaatsen in een kastenwand. Dit geeft je kastenwand een mooie minimalistische look. 

Verborgen deuren

Wat kost een blokdeur? Ontvang offertes en vergelijk prijzen

Geïnteresseerd geraakt in verborgen deuren? Wil je advies over wat voor soort deur bij jouw interieur en budget past? Neem dan contact op met specialisten via onderstaand formulier. Je ontvangt vrijblijvend advies en offertes van vakmensen. Zo heb je voor je het weet de deur van je dromen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3. Beschrijf uw project
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.