Witte ramen: prijzen, mogelijkheden en voordelen

Tegenwoordig kiezen we niet enkel ramen voor hun functionaliteit maar ook vanwege hun esthetische impact op een ruimte. Ramen met een witte kleur hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Niet enkel voor hun frisse uitstraling, maar ook doordat ze passen bij zowat elke interieurstijl. Ontdek in dit artikel alles over witte ramen: de prijzen, de mogelijkheden en de voordelen.

Wat is de prijs van witte ramen?

Wat betaal je nu precies voor de ramen? De prijs hangt sterk af van een aantal factoren zoals het soort raam, de oppervlakte van de raampartijen, het glastype, de raamprofielen en de installateur.

Toch kunnen we je enkele richtprijzen geven: 

  • Voor ramen in aluminium betaal je gemiddeld tussen de 400 en 800 euro per vierkante meter (incl. btw, plaatsing en HR++-glas).
  • Wil je graag ramen in pvc? Dan betaal je gemiddeld tussen de 200 en 400 euro per vierkante meter (incl. btw, plaatsing en HR++-glas).
Benieuwd naar de prijs van witte ramen?
Vraag nu een offerte aan en we brengen je in contact met specialisten in jouw regio.
arrow Ontvang offertes

Uitvoeringen van witte ramen

Heb je al een idee over hoe je ramen er precies uit moeten zien? Je kan namelijk verschillende keuzes maken op vlak van: 

  • Soort witte kleur: er bestaan veel verschillende wittinten. Zo kan je kiezen uit bijvoorbeeld crème, verkeerswit, signaalwit, grijswit en papyruswit. Let op: kleine kleurnuances kunnen een groot verschil maken in je eindresultaat. 
  • Afwerking van de raamprofielen: nieuwe ramen kan je aanschaffen in heel wat verschillende materialen. Ben je fan van matte kozijnen? Of toch liever hoogglans op de profielen? Het kan allemaal. 
Witte ramen in huis

Alle voordelen van witte ramen op een rijtje

Waarom zou jij moeten kiezen voor een witte kleur op je ramen? We sommen de belangrijkste voordelen voor je op: 

  • De witte kleur absorbeert de warmte minder doordat wit het zonlicht weerkaatst. Dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in je woning.
  • Witte profielen maken de ruimte of de gevel visueel groter doordat het wit het zonlicht weerkaatst. Dat kan handig zijn bij een kleinere woning of bij een woning die weinig lichtinval heeft.
  • Met deze witte kleur op je ramen creëer je een esthetisch contrast met een donkere gevel
  • De ramen passen bij elk soort bouwstijl. Ze komen zowel bij karakteristieke gevel als bij moderne architectuur tot hun recht. 
  • Witte ramen uit aluminium of pvc zijn zeer onderhoudsvriendelijk

Witte versus zwarte ramen

In de zomer ga je best niet naar buiten in zwarte kledij doordat dat de warmte absorbeert. Je kan dat makkelijk vergelijken met ramen.

Zwarte ramen absorberen de zon, waardoor het nogal warm kan worden in je woning. Een witte kleur daarentegen houdt de hitte buiten, waardoor je woning toch wat frisser blijft.

Overweeg je witte of zwarte ramen?
We brengen je in contact met specialisten die je kunnen adviseren over de voor- en nadelen van beide opties.

Hoe witte pvc-ramen reinigen?

Wanneer je overweegt om witte pvc ramen te kopen, houd je best rekening met de reiniging ervan. Gelukkig hoef je niet veel te doen om deze ramen proper te houden.

Ga voor een neutraal schoonmaakmiddel en neem met een vochtig doekje of zachte spons het vuil weg. Vergeet bovendien niet om de scharnieren af en toe in te smeren.

Let op: gebruik geen agressieve producten zoals schuur- en oplosmiddelen of andere aromatische verbindingen zoals white spirit. 

Ook interessant voor jou:

Zit je nog met enkele vragen? Wie weet vind jij het antwoord op je vragen wel hieronder.

Welke kleur zou het best passen bij de ramen van een wit huis?

+
Wanneer je een gevel hebt met een lichte kleur, ga je best voor zwarte of donkere ramen. Zo creëer je een mooi contrast op je gevel. Toch niet zeker van je keuze? Je kan ook steeds advies vragen aan een specialist.

Welke kleur gevel past goed bij witte ramen?

+
Wanneer je witte ramen hebt, kun je verschillende kleuren crepi gebruiken om je gevel wat mooier te maken. Enkele suggesties

Lichtgrijs: dit is een goede optie als je een neutrale en tijdloze uitstraling wilt creëren. 
Donkergrijs: dit zorgt voor een stijlvolle uitstraling door het grote contrast te benadrukken. 
Zandkleurig: dit zorgt voor een warmere en natuurlijkere uitstraling van je woning. 

Welke kleur zou ideaal zijn voor de voordeur bij witte ramen?

+
Je ramen en deuren hoeven niet per se dezelfde kleur te zijn. Durf te combineren. Daarom kan je perfect gaan voor een houten voordeur bij witkleurige ramen of omgekeerd. Welke kleur jouw voordeur nu precies krijgt, hangt dus volledig af van jouw persoonlijke voorkeuren.

Is het verstandig om de ramen te witten voor bescherming tegen de zon?

+
Wanneer je PVC-profielen hebt, schilder je die best nooit. Dat kan namelijk onherstelbare schade toebrengen aan je ramen en zo ook aan je woning.
Witte ramen

Op zoek naar witte ramen en deuren? Vul het offerteformulier in en vergelijk offertes

Ben je geïnteresseerd in witte ramen? Of wil je eerst nog wat extra informatie? Vul onderstaand formulier in en kom in contact met tal van raamspecialisten in jouw buurt.

Door de verschillende offertes te vergelijken, scoor jij de beste deal voor je renovatie- of bouwproject. Werk voor al je projecten steeds samen met erkende specialisten. Zo vermijd je onnodige kosten en ontvang je steeds advies op maat van specialisten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.