Dubbele deuren: uitvoeringen, soorten en hoe juist inmeten?

Dubbele deuren in huis kunnen zorgen voor een mooie overloop van de ene ruimte naar de andere. Er bestaan verschillende uitvoeringen en soorten. Ontdek ze in dit artikel en ontvang gratis en vrijblijvend offertes!

Contacteer experts over binnendeuren

Wat is een dubbele deur?

Met dubbele deuren kan je zowel het open gevoel tussen ruimtes behouden als twee ruimtes van elkaar afsluiten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een dubbele deur tussen je keuken en living of de hal en de living, maar ook dubbele buitendeuren zijn mogelijk.

Een van de mogelijke uitvoeringen is openslaande deuren, maar er bestaan ook andere uitvoeringen zoals geschoven deuren. In dit artikel overlopen we de verschillende uitvoeringen!

Vergelijk tot 5 offertes van specialisten in jouw buurt en bespaar geld

Wat kosten dubbele openslaande deuren?

De prijs is erg afhankelijk van de materialen waarvoor je kiest, de grootte van je deur en de soort deur. Over het algemeen kan wel gesteld worden dat de prijs van openslaande deuren gemiddeld tussen de € 2.500 en € 6.100 valt.

Snel en eenvoudig een prijsinschatting krijgen

Om een meer concrete prijsinschatting te krijgen, neem je best contact op met specialisten. In het formulier onderaan dit artikel doe je dat gratis en vrijblijvend!

Enkele belangrijke keuzes voor jouw dubbele binnendeur

Wanneer je een dubbele binnendeur wil aanschaffen, moet je enkele belangrijke keuzes maken. Hieronder geven we meer uitleg bij de verschillende opties: materiaalkeuze, kleurkeuze, mat of helder glas en met of zonder roeden.

1. Materiaal

De keuze voor het materiaal van je deuren is een erg belangrijke keuze. Hieronder overlopen we de meest gebruikte materialen.

Hout

Hout zorgt voor een klassieke uitstraling wanneer het gebruikt wordt voor dubbele binnendeuren. Het nadeel aan dit materiaal is dat er meer onderhoud bij nodig is dan bij andere materialen.

Dubbele binnendeur

Aluminium

Aluminium daarentegen is erg onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is aluminium beschikbaar in heel wat kleuren. Het is ook mogelijk om te kiezen voor dubbele deuren die aan de buitenkant bekleed is met een aluminium laag zodat je de voordelen van beide materialen combineert.

Kunststof

Kunststof is ook een erg onderhoudsvriendelijk materiaal. Het materiaal past daarnaast goed in moderne interieurs.

Stalen deur

Dubbele stalen deuren zijn een statement piece in elke woning. Ze creëren een ruime en open uitstraling, en geven een gevoel van luxe.

Dubbel glazen deur

Je kan ook kiezen voor volledige deuren in glas. Dubbele binnendeuren uit glas zorgen voor een erg ruimtelijk gevoel én veel lichtinval. Verder zijn zulke deuren erg stijlvol en zorgen ze voor een eigentijds element in jouw interieur.

Draaideur

2. Kleur (dubbele deur en kozijn)

Op vlak van kleur zijn er erg veel opties. Toch is het geen goed idee om zomaar een kleur te kiezen. Het kan echt een meerwaarde zijn voor jouw interieur om de kleur van de dubbele deuren af te stemmen op bijvoorbeeld jouw raamkozijnen, de kleuren van de muren of de voordeur. Twijfel je? Een specialist kan jou helpen om een keuze te maken waar je nog lang tevreden van bent!

3. Mat of helder glas

Het voordeel van helder glas is dat er zoveel mogelijk licht wordt doorgelaten en dat er een maximum aan ruimtelijk gevoel wordt gecreëerd.

Mat glas zorgt dan weer voor meer privacy en ook door mat glas valt er voldoende licht binnen. Afhankelijk van de ruimte waar de deuren op uitgeven, geniet het ene een groter voordeel dan het andere.

4. Met of zonder roeden

Roeden zijn de ‘strepen’ die je soms ziet op ramen. Ze geven een erg landelijke uitstraling aan een woning. Weet je niet of je wel of niet moet kiezen voor roeden? Vaak zit het antwoord in de stijl van je ramen en de rest van de woning. 

Soorten openslaande deuren op een rijtje

Dubbele deuren komen in verschillende uitvoeringen voor. Hieronder geven we er enkele.

1. Klapdeuren of pendeldeuren

Bij klap- of pendeldeuren kunnen de beide deuren in twee richtingen open. Het voordeel van zulke deuren is dat je de deuren altijd kan openen in de richting dat je aan het lopen bent.

2. Taatsdeuren

Een taatsdeur is een deur die een draai-as heeft in het midden van de deur. De deur draait dus om zijn verticale as en de draaipunten zijn aan boven- en onderkant van de deur bevestigd.

3. Combinatie van een actieve en passieve deur

Een van de vaakst gekozen opties is de combinatie van een actieve en passieve deur. Daarbij wordt één deur vergrendeld en de andere wordt gebruikt in één richting.

Laat je project professioneel uitvoeren door een specialist

Dubbele deur buiten plaatsen: welk materiaal kiezen?

Buitendeuren kan je zowel in hout als PVC plaatsen, hieronder bespreken we de opties in detail!

Dubbele buitendeur hout

De ideale houtsoort voor buitendeuren is merbau-hout. Het voordeel van deze houtsoort is dat het erg duurzaam is. Het hout wordt gedurende een lange periode gedroogd alvorens het verwerkt wordt. Daardoor is het hout niet gevoelig aan temperatuurschommelingen. 

Houten dubbele deur

Dubbele buitendeur PVC

PVC is een erg handig materiaal omdat het meteen ook goed isoleert en bijdraagt aan de energiezuinigheid van je woning. Daarnaast heeft PVC ook een erg moderne uitstraling en past het goed bij moderne interieurs!

Dubbele (voor)deur inmeten

Er zijn enkele aandachtspunten bij het inmeten van je deur. Heel belangrijk is het verschil tussen venstermaat en buitenwerkse maat. Bij het inmeten maak je steeds gebruik van de buitenwerkse maat.

Je meet de breedte en hoogte van steen tot steen en trekt er 2 – 3 cm af zodat er ruimte is voor isolatie en voeging. Twijfel je? Dan kan het de juiste beslissing zijn om specialisten te contacteren.

Wat is de breedte van een dubbele deur?

De breedte van een dubbele deur kies je helemaal zelf. Je kan kiezen tussen deuren van 80, 90 of 100 cm. Alles hangt natuurlijk af van hoeveel ruimte je hebt in huis. Hoe breder de deur, hoe meer de deur een eyecatcher is. 

Meer weten? Stel je vraag via het offerteformulier en krijg advies op maat

Overweeg je om dubbele deuren te installeren? Het kan een goed idee zijn om een specialist te raadplegen. Deze kan jou advies geven over alle keuzes, van kleur, afmetingen tot materiaal. Zo ben je zeker dat je de beste deur kiest voor jouw situatie.

In onderstaande form vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan, zodat je eenvoudig de voorstellen en prijzen bij verschillende vakmannen in jouw buurt kan vergelijken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type binnendeuren wenst u?

2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3. Beschrijf uw project

4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.