Inbraakwerende deur: prijzen veiligheidsklasse en premies

Je huis voorzien van een inbraakwerende deur is een slimme zet om indringers buiten te houden. Je huis is je trots, je wilt dan ook niet dat er iets mee gebeurt. Het gedacht dat inbrekers zomaar je huis kunnen binnendringen brengt je koude rillingen. Je wilt er namelijk voor zorgen dat jij, je spullen én je dierbaren ten alle tijden veilig zijn.

Ontvang gratis offertes en advies

inbraakwerende deur

Inbraakwerende deur: prijs

Gemiddeld kost een inbraakwerende deur zo’n € 1.200 (voor- en achterdeur). De kosten van deze deur zal sterk afhangen van het type en de veiligheidsklasse.

Als je toch wilt dat je huis veiliger is, maar je niet zoveel budget hebt, dan kan je er ook gewoon voor kiezen om veilig hang- en sluitwerk te laten aanbrengen. Dat kan al voor een paar honderd euro!

👉 Prijzen verschillen per vakman, daarom is het verstandig om altijd meer offertes aan te vragen. Deze zijn meestal gratis en laten je toe om verschillende prijzen met elkaar te vergelijken, zodat jij er de voordeligste uit kunt kiezen. Vergelijk nu tot 5 gratis offertes van deurspecialisten uit je regio.

Ontvang je prijs op maat

Zijn er premies voor inbraakwerende deur?

Er is goed nieuws, want als je veiligheidsdeuren wilt laten installeren kan je genieten van een aantal premies (voor alle veiligheidsmaatregelen). Deze zijn wel onder een aantal voorwaarden en ze zijn ook afhankelijk van waar je woont.

Wil je graag meer weten over de subsidies en premies van jouw gemeente? Je deurspecialist zal je hierbij kunnen helpen.

Inbraakwerende deuren: veiligheidsklasse

Waarom een inbraakwerende deur plaatsen?

Misschien denk je wel dat het bij jou niet zal gebeuren. Er is maar een kleine kans en het zou moeten lukken dat er nét iemand bij jou zal inbreken, toch? Helaas, blijft het inbraakcijfer elk jaar stijgen. En ook jij kan het volgend slachtoffer worden.

Om dit te vermijden is het verstandig om jouw huis zo goed mogelijk te beveiligen en dat doe je het beste met inbraakwerende deuren. Ze hebben ook nog andere voordelen:

Meer warmte in je huis dankzij een deur

Veiligheidsdeuren worden steeds gemaakt uit stevig materiaal. Dat zorgt ervoor dat ze ook een goed isolerend vermogen hebben. Daarnaast houden ze ook tocht buiten. Deze deuren zijn dus niet enkel ideaal voor jouw veiligheid, maar houden je huis ook lekker warm!

Dubbele bescherming

Dit geldt niet voor elke inbraakwerende deur, maar er zijn er veel die ook brandwerend zijn (dat wordt aangeduid). Dat wil zeggen dat ze dus extra veilig zijn, want ze beschermen je niet enkel tegen inbrekers, maar ook tegen brand!

Geluidswerend

Deze deuren zorgen ook voor meer rust in je huis, omdat ze geluidswerend zijn. Die rust zal je zeker wel kunnen gebruiken na een stressvolle werkdag!

de inbraakwerende deuren plaatsen

Welke veiligheidsklasse kiezen?

Als je een veiligheidsdeur koopt, dan moet je er wel op letten dat deze aan een aantal eisen voldoet. Het is namelijk belangrijk dat een veiligheidsdeur écht veilig is.

Waar moet je op letten?

  • Goede veiligheidsdeuren komen met een certificaat dat voldoet aan strikte Europese normen (EN 1627 norm).
  • Er wordt hierin nog wel een onderscheid gemaakt tussen zes verschillende veiligheidsklassen. Veiligheidsklasse één is hierbij het minst inbraakwerend en veiligheidsklasse zes het meest.

Ontvang tot 5 GRATIS offertes

Soorten van inbraakwerende deuren

Veiligheidsdeuren worden gemaakt uit verschillende materialen, maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal erg stevig (dus veilig)! Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? We benoemen ze hieronder!

Inbraakwerende houten deuren

Veiligheidsdeuren bestaan ook in hout. Deze houten deuren zijn ideaal voor mensen die houden van een interieur met een karaktervolle uitstraling. Veiligheidsdeuren hoeven dus zeker niet saai te zijn!

In zo’n houten veiligheidsdeur worden stalen of aluminium platen verwerkt, daardoor krijgt de deur zijn inbraakwerende eigenschappen. Daarnaast heeft de deur zware scharnieren, veilig deurbeslag en dievenklauwen om jou de ideale bescherming te bieden.

inbraakwerende deuren soorten

Inbraakwerende stalen deuren

Dit zijn veiligheidsdeuren die volledig gemaakt zijn uit stevig staal, maar ook deze deuren kunnen mooi afgewerkt worden met onder andere houtpanelen om ze mooi in je interieur te laten passen. Er is zelfs heel veel mogelijk, dus voor elk type interieur vind je wel een stevige stalen veiligheidsdeur.

Ook op deze deur vind je zware scharnieren, dievenklauwen en een meerpunts-veiligheidsslot. Het is dus bestand tegen allerlei soorten gereedschap zoals een bijl, elektrisch gereedschap, slijpschijven,.. en dit zowel op de slotzijde, de scharnierzijde, het oppervlak als het slot zelf.

Brandwerende veiligheidsdeuren

Wat er nog veiliger is dan veiligheidsdeuren? Veiligheidsdeuren die ook nog eens brandwerend zijn! Tegenwoordig vind je deze steeds meer terug, voornamelijk in bedrijven omwille van de veiligheidsrisico’s. Soms zijn brandwerende deuren zelfs verplicht!

Een brandwerende veiligheidsdeur herken je aan het BENOR ATG keurmerk. Je hebt brandwerende deuren die 30 minuten of 60 minuten brandwerend zijn.

Inbraakwerende deur installeren: vergelijk gratis offertes

Het is altijd interessant om verschillende prijzen te vergelijken. Via onderstaand formulier kom je in contact met verschillende vakmannen en ontvang je tot 5 gratis offertes.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Welke soort veiligheidsdeur wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.