Glazen binnendeuren: stijl, soorten glas en richtprijzen

Ben je bezig met verbouwingen en heb je interesse in glazen binnendeuren? Dan heb je geluk, want hier vind je alle informatie die je ooit wou weten over glazen deuren.

Ontvang GRATIS offertes

Glazen deuren: prijs

Als je de deuren koopt in een doe-het-zelf-zaak dan betaal je meestal tussen de € 200 en € 400. Dan moet je natuurlijk de deuren zelf plaatsen, ook moet je rekening houden met de afmetingen. Je moet er dus wel wat verstand van hebben.

Prijs glazen deuren op maat

Gemiddeld kost een glazen deur op maat tussen de € 1.000 en € 1.200. Je kan er ook voor kiezen om je glazen deur door een professional te laten maken en plaatsen, ze doen dit dan op maat. Dat is heel wat makkelijker en op die manier weet je dat de deur perfect zal passen.

glazen deur

Waarom glazen binnendeuren laten plaatsen?

Deuren in glas hebben heel wat voordelen en al zeker in bepaalde ruimtes. Benieuwd naar wat de voordelen zijn? Lees dan snel verder!

Extra lichtinval

Een groot voordeel is dat glazen deuren licht in je huis brengen. Daardoor heeft je interieur altijd een heldere uitstraling. Licht zorgt er ook voor dat je interieur er ruimtelijker uitziet. Glazen deuren zijn dus ideaal voor woningen met weinig ruimte. Op die manier krijg je een ruimtelijk gevoel.

Veel licht zorgt tevens voor een aangename sfeer. Als er voldoende licht je huis binnenkomt, zal dit een positief effect hebben op je gemoedstoestand. Bovendien zorgt een goede lichtinval er ook voor dat je elektriciteit bespaart, doordat je meer gebruik maakt van natuurlijk licht. Ze zijn dus ook goed voor je portemonnee.

Een stijlvolle aanvulling

Deuren in glas geven je interieur een aparte uitstraling. Voor elke interieurstijl is er wel een glazen deur, omdat ze beschikbaar zijn in zoveel verschillende uitvoeringen. Voor welke uitvoering of stijl je ook kiest: glazen deuren geven je interieur karakter en persoonlijkheid.

Glazen deuren zijn veiliger dan je denkt

Er wordt nog vaak gedacht dat glazen deuren niet zo veilig zijn. Dat is ook waarom sommige mensen er niet voor durven te kiezen. Toch is dat helemaal niet nodig. Glazen deuren worden namelijk uit gehard glas gemaakt. Dit soort helder glas is vijf keer zo sterk als gewoon glas. Een glazen deur zal dus niet zomaar breken.

glazen binnendeuren

Makkelijk in onderhoud

Nog een reden om voor een glazen binnendeur te kiezen, is het gemak in onderhoud. Ze zijn namelijk makkelijk schoon te maken. Dat bespaart je heel wat geld uit. Bovendien zijn ze duurzamer dan houten deuren, waardoor ze je uiteindelijk ook geld besparen. Een glazen deur is dus de ideale binnendeur.

Toepassingen

Ze zijn dus voor verschillende redenen een meerwaarde in je interieur. Maar wat zijn de beste plekken om glazen deuren te plaatsen?

Glazen deuren kunnen op verschillende plaatsen in je woning een meerwaarde zijn. Denk maar aan een prachtige deur in je hal, een mooie schuifdeur in je veranda, een glazen woonkamerdeur of een van de vaakst gebruikte: een handige glazen douchedeur.

Daarnaast kunnen glazen deuren ook als scheidingsdeur gebruikt worden in een kantoorruimte en ook op andere professionele plaatsen, zoals winkels en restaurants komen ze goed van pas.

Soorten glazen deuren

Glazen schuifdeur

Glazen schuifdeuren

De glazen schuifdeur is de eerste keuze. Een glazen schuifdeur is ideaal voor je woonkamer of keuken, als overgang naar je tuin of terras.

Het voordeel van glazen schuifdeuren is dat ze bijna geen plaats innemen. Schuifpuien in glas bestaan ook in erg veel varianten. Zo heb je er bijvoorbeeld met een modern aluminium frame, maar er zijn ook schuifpuien met een meer landelijk karakter.

Glazen draaideuren

Glazen draaideuren zijn ook een optie. Hierin zijn er nog verschillen: er zijn deuren met zijdelingse scharnieren, maar ook deuren met een vloerveer.

  • Zijdelingse scharnieren worden gewoon op de zijkant van de deur gemonteerd, waardoor de deur langs beiden kanten opengaat als je ertegen duwt, maar er zijn ook scharnieren die je deur maar in één richting laten draaien.
  • Bij deuren met een vloervleer worden ze in de grond bevestigd. Ook bij dit systeem gaan de deuren langs beiden kanten open.
Glazen pendeldeur

Glazen pendeldeuren

Een derde categorie is de glazen pendeldeur. Dat zijn bredere, dubbele deuren die je langs twee richtingen kunt laten draaien.

Deze deuren zijn erg praktisch, omdat ze zo makkelijk opengaan. Handig wanneer je met volle handen de deur moet zien open te krijgen.

Pendeldeuren worden vaak volledig in glas gekozen, maar je kunt ze ook krijgen met een prachtig kozijn. Het hangt een beetje af van je voorkeur en stijl van interieur. Er is alleszins keuze genoeg.

Ontvang gratis advies van vakmannen

Welke stijl?

Naast soorten, zijn er ook verschillende stijlen waaruit je kunt kiezen bij glazen deuren. Welke stijl je kiest zal natuurlijk afhangen van jouw persoonlijke voorkeur en de stijl van je interieur. Weet je niet goed wat te kiezen? Hieronder geven we je enkele tips.

Landelijk interieur

De landelijke interieurstijl is er eentje die vaak gekozen wordt. Logisch ook, want een landelijk interieur straalt rust en gezelligheid uit en geeft ons het gevoel dat we écht thuiskomen na een zware, stressvolle werkdag. Deuren in glas kunnen ook een landelijk interieur meerwaarde geven, voornamelijk als je kiest voor de juiste stijl.

Welke stijl moet je dan kiezen? In een landelijk interieur wordt vaak gekozen voor natuurlijke elementen, daarom is een deur in het glas met een houten frame een ideale keuze.

Omdat het bij een landelijk interieur ook voornamelijk draait om gezelligheid, kan ook een deur met koperen tinten de juiste sfeer in je interieur scheppen. Een witte omlijsting kan je interieur dan weer een romantische uitstraling geven.

Modern interieur

Hou je niet zo van tierlantijntjes en kies je liever voor een strakke en luxueuze uitstraling? Ook dan komen glazen deuren van pas. Bij een modern interieur kan je de omlijsting het best zo eenvoudig mogelijk houden.

Het is een goed idee om te kiezen voor deuren zonder omlijsting, op die manier komt er nog meer licht je woning binnen. Heb je toch graag een mooie omkadering? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een dunne, zwarte aluminium omkadering.

👉 Ook wit kan zeker, zolang het niet overheerst. Hou het minimalistisch, want daar draait een modern interieur om!

glazen deur modern

Verschillende soorten glas

Ook het glas van de deuren is verkrijgbaar in verschillende soorten. Hieronder meer info!

Gezandstraald glas

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor gezandstraald glas. Dit glas is mat en heeft een grove structuur. Meestal heeft het een vernislaag als extra bescherming. Het mat glas is verkrijgbaar in verschillende motieven en geven een erg leuke uitstraling aan je interieur. Daarnaast zorgt de matheid ervoor dat je meer privacy hebt.

Het nadeel van dit soort glas is dat het iets moeilijker te reinigen is dan andere soorten. Een alternatief hiervoor is gezuurd glas, ook dit glas werd mat gemaakt, maar de structuur is iets fijner en het is dus wat makkelijker in onderhoud.

Verduisterend glas

Als je niet zo houdt van de matte look, dan kan je ook nog kiezen voor verduisterend glas. Het glas krijgt dan een donkere tint, die je interieur niet alleen een elegante uitstraling geeft, maar ook privacy geeft.

Gehard glas

Bijna alle deuren in glas zijn gemaakt uit gehard glas. Hard glas is speciaal veiligheidsglas dat wel vijf keer sterker is dan andere soorten glas. Hierdoor heeft het een lange levensduur.

Interesse in glazen deuren? Vergelijk prijzen

Als je interesse hebt in het plaatsen van glazen deuren, is het belangrijk om vakmannen en prijzen te vergelijken. Via onderstaand formulier ontvang je tot 5 gratis offertes en kom je in contact met verschillende vakmannen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welk type binnendeuren wenst u?

2. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3. Beschrijf uw project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.