Veranda deur: welk type deur kies je? Wat is het beste materiaal?

Een veranda deur kiezen voor jouw veranda? Dit artikel geeft je een overzicht van de types veranda deuren waaruit je kan kiezen en wat nu precies het beste materiaal is. Krijg hier wat meer inspiratie over en ontvang advies op maat van specialisten in jouw buurt via ons offerteformulier.

Ontvang gratis offertes voor binnendeuren

Mogelijke soorten deuren in veranda

Er zijn 3 soorten veranda deuren die vaak gekozen worden:

We bespreken deze 3 verschillende soorten in meer detail voor jou hieronder.

Draaideur

Een draaideur of openslaande veranda deur is de meest klassieke en eenvoudige optie voor een verandadeur. Deze deur kan zowel naar binnen als naar buiten opengaan, afhankelijk van jouw voorkeur.

De draairichting van de deur is echter wel een aandachtspunt. Het is echter niet gunstig als de deur naar de verkeerde kant opendraait. Het is dus wel belangrijk dat je goed nadenkt of je een rechtse deur of linkse deur wilt.

Je kan qua materiaal uit veel opties kiezen bij een draaideur. Kies je voor glas, dan heb je het voordeel dat dit veel natuurlijk licht doorlaat. Op deze manier creëer je een ruimtelijk open omgeving.

Veranda buitendeur

(Glazen) schuifdeur

Een schuifdeur kan je volledig wegschuiven in de muur of langs de muurwand. Een standaard (glazen) schuifdeur bestaat uit een enkelvoudig schuifsysteem met een groter vast gedeelte en een klein schuifgedeelte.

Je kan daarbovenop ook kiezen voor een meer gespecialiseerde schuifdeur, al dan niet van glas, die je volledig kan openschuiven en je bij wijze van spreken een overdekt terras creëert. Zeker in de zomer kan dit heel aangenaam zijn, zo kan je genieten van frisse lucht.

Bij een schuifdeur kan je ook nog kiezen voor een hefschuifsysteem of kiepsysteem. Als we kijken naar de verschillen zien we het volgende:

HefschuifsysteemKiepsysteem
Geschikt om grote gewichten te dragen Goede verluchting
Vermijdt het ontsnappen van warmteAanrader bij kunststoframen
De deur wordt lichtjes opgetild bij het openen Opent niet volledig 

Harmonicadeur

Kies je toch voor een harmonicadeur of vouwdeur? Zoals de naam het eigenlijk zelf al een beetje verraadt kan je deze deur volledig open- of dichtvouwen. Door voor een vouwdeur te kiezen, creëer je een grote deuropening.

Het grote voordeel van dit type deur is dat er geen vast gedeelte is. Hierdoor verlies je dus ook geen ruimte.

Wil je weten welke deur het beste bij jouw wensen past? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmannen in jouw buurt.

Contacteer vakmannen in jouw buurt

Wat betaal je gemiddeld voor een veranda deur?

Het prijskaartje is afhankelijk van een aantal zaken:

 • Het materiaal
 • Het type deur
 • De grootte van de deur

Een klassieke, eenvoudige draaideur is goedkoper dan een schuifdeur of harmonicadeur. In onderstaande tabel geven we je een overzicht van de verschillende prijzen.

Type deurRichtprijs
Draaideur€ 900 tot € 1.400
Harmincadeur met hoog rendementsglas€ 3.000 tot € 7.000
Glazen schuifdeur€ 1.500 tot € 3.500

Wil je weten wat de exacte prijs zal zijn? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmannen in jouw buurt. Vergelijk zo de prijzen van verschillende vakmannen.

Kom hier jouw exacte prijs te weten

Welk glas kies je voor de veranda ramen en deuren?

Welk glas kies je nu best voor je veranda ramen en deuren? Elk glas heeft zijn voor- en nadelen. Het soort glas dat je kiest is afhankelijk van een aantal factoren:

 • De oriëntatie van je veranda: staat je veranda richting het zuiden? In dit geval kan zonwerend glas een goede oplossing zijn omwille van veel extra daglicht en zon.
 • Geluidsoverlast: woon je in een drukke omgeving of stad? Geluidswerend glas is dan een goede keuze.
 • Veiligheidsgevoel: veiligheidsglas zorgt ervoor dat het glas bij een barstje niet meteen kapot gaat. Het zal mooi in zijn profiel blijven zitten.

Er zijn een aantal soorten verandaglas waaruit je kan kiezen, die deze eigenschappen bezitten:

 • Hoogrendementsglas: de warmtegeleidingscoëfficiënt van dit type glas is zeer hoog. Je bewaart hier dus langs binnen de warmte heel goed in de winter, terwijl je in de zomer de warmte goed buiten kan houden.
 • Reflecterend glas: hoe donkerder het glas, hoe minder licht er wordt binnengelaten. Op deze manier hoef je de veranda niet te voorzien van zonwering.
 • Geluidswerend glas: op dit glas zit een geluidsdempende folie waardoor het geluid wordt tegengehouden door het glas. Daarbovenop is dit glas dikker dan normaal.
 • Zelfreinigend glas: dit glas bevat een vuiloplossende coating waardoor de regen automatisch van de ramen loopt en het glas dus proper blijft.
 • Veiligheidsglas: dit glas bestaat uit PVB folie. Je kan dit type glas vergelijken met het glas van jouw auto waardoor het zorgt voor de ideale inbraakwering.
Veranda schuifdeur

Beste materiaalkeuze voor deurprofielen 

Bij het kiezen van deurprofielen heb je verschillende mogelijkheden wat het materiaal betreft. We bespreken hieronder elke optie in meer detail als ook de voor- en nadelen van elk materiaal.

PVC

Het voordeel van een PVC deurprofiel is dat het goedkoper is dan aluminium deuren. Daarbovenop kan je deze deurprofielen op verschillende manieren afwerken. Een ander groot voordeel van PVC is dat het een goed isolerend vermogen heeft en heel onderhoudsvriendelijk is.

In vergelijking met aluminium is PVC echter wel minder sterk wat wil zeggen dat je zeker bij grotere oppervlakken best niet kiest voor PVC of kunststof.

Aluminium

Het populairste materiaal voor een deurprofiel is aluminium. Aluminium is heel sterk maar het oogt wel elegant. Ondanks zijn sterkte is het een licht materiaal met goede isolerende eigenschappen.

Bovenop deze vele voordelen zijn er nog voordelen die aluminium deurprofielen onderscheiden van de andere materialen:  

 • Roestvrij
 • Inbraakveilig
 • Duurzaam
 • Makkelijk in onderhoud
 • Mogelijk in verschillende kleuren

Laat je project professioneel uitvoeren door een specialist

Hout

Kies je voor houten deurprofielen zal dit een warme en authentieke uitstraling geven aan jouw deur. Daarbovenop isoleert hout goed en is het makkelijk te schilderen.

Ben je de kleur van jouw deurprofielen na een tijdje beu, dan kan je deze eenvoudig een nieuwe look geven door voor een andere kleur te kiezen.

De nadelen van hout zijn de volgende:

 • Veel onderhoud nodig.
 • Duur ten opzichte van andere materialen.

Staal

Stalen profielen of ramen en deuren uit echt staal zijn heel strak en geven je deuren een moderne look. Staal is echter wel geen roestvrij materiaal, hierdoor zal je het goed moeten onderhouden. Daarbovenop is staal ook een materiaal met een groot gewicht. De installatie is niet altijd even makkelijk.

Wil je weten welke deurprofielen het beste bij jouw wensen passen?

Het is namelijk een belangrijke keuze die mede zal bepalen welke stijl en welk uitzicht jouw verandadeur krijgt. Neem contact op met vakmannen in jouw buurt en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via onderstaand formulier.

Investeer in handige extra opties

Bovenop het installeren van een deur in jouw veranda kan je ook nog kiezen voor extra opties:

 • Vliegenraam
 • Zonnewering

Hierdoor wordt het leven in jouw veranda nog aangenamer en het ontwerp van de veranda wordt specialer. We bespreken deze 2 extra opties in meer detail hieronder.

Vliegenraam

In de zomer wordt jouw veranda al snel heel warm. Om de nodige frisse lucht binnen te krijgen en een goede ventilatie te voorzien kan je de deur van jouw veranda wagenwijd openzetten. Het nadeel is echter dat je zonder vliegenraam allemaal ongewenste insecten binnen ziet komen.

Een vliegenraam dient als barrière om al de vliegen, muggen, bijen of wespen buiten te houden. Je kan een vliegenraam op maat laten maken specifiek voor jouw verandadeur in een naar eigen gekozen kleur. Er zijn echter ook standaard, goedkopere modellen die je kan aanschaffen!

Je kan kiezen voor een opendraaiend vliegenraam, een schuifraam of een vouwdeur.

Vliegenraam

Zonnewering

Een veranda is een leefomgeving. Deze kan in de zomer heel erg warm worden door de blakke zon die erop komt te staan. Door een zonwering te voorzien creëer je schaduw in jouw veranda waardoor je minder last hebt van de intense warmte.

Zonnewering

Ontvang gratis offertes van aannemers uit de buurt

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor een veranda deur in jouw woning bij specialisten in de buurt. Zo kun je meer informatie inwinnen en inspiratie opdoen, wat je helpt de beste keuze voor jouw situatie te maken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.