Schuifdeur veranda: wat zijn je opties? Soorten, schuifsystemen en accessoires

Benieuwd naar de veelzijdigheid van een schuifdeur voor jouw veranda? Van soorten en schuifsystemen tot accessoires – we nemen je mee door de opties. Benieuwd naar de prijs van een glazen schuifwand? Lees verder voor een overzicht. En waarom open glazen schuifdeuren kiezen? Ontdek de voordelen voor het hele jaar door veranda-plezier.

Wat kost een glazen schuifwand voor een overkapping? [Prijs 2024]

Overweeg je een glazen schuifwand aan te schaffen? Direct betrokken bij het productieproces, bespaar je op onnodige winstmarges. Voor een glazen schuifwand beginnen de kosten gemiddeld bij € 369,-.

Hieronder zie je de prijzen per maat railsysteem voor jouw glazen schuifwand.

Railsysteem voor glazen schuifwandStartprijs*
1-railsysteem€ 369,-
2-railsysteem€ 502,-
3-railsysteem€ 754,-
4-railsysteem€ 1.004,-
5-railsysteem€ 1.256,-
6-railsysteem€ 1.498,-
Vergelijk offertes
Vergelijk offertes en prijzen van verschillende specialisten in jouw buurt en kies de beste deal.
arrow Ontvang offertes

Soorten veranda schuifdeuren met glas

Glazen schuifdeuren bieden een open afsluiting voor jouw veranda of terrasoverkapping, waardoor je geniet van het buitenleven zonder het gevoel opgesloten te zijn.

Dankzij het vrije zicht op de tuin voelt een overkapping met glazen schuifdeuren ruimtelijk aan, laat het veel natuurlijk licht binnen, en biedt tevens bescherming tegen weersinvloeden zoals wind en regen.

Je hebt de keuze tussen schuifpuien en schuifwanden.

1. Schuifwanden

Glazen schuifwanden bestaan uit diverse verschuifbare glazen panelen die moeiteloos geopend of gesloten kunnen worden dankzij handige deurmeenemers.

Wat schuifwanden uniek maakt, is dat het glas niet omlijst is door een aluminium kozijn, waardoor je een onbelemmerd zicht naar buiten hebt.

2. Schuifpuien

Bij een glazen schuifpui wordt het glas omringd door een kozijn. In vergelijking met glazen schuifwanden bieden de schuifpuien een nog betere bescherming tegen regen en wind.

Veranda schuifdeuren: twee mogelijke schuifsystemen

Ontdek de diversiteit aan schuifsystemen voor veranda schuifdeuren. Of je nu op zoek bent naar uitstekende isolatie of meer ventilatie, er zijn oplossingen die aan jouw behoeften voldoen.

1. Hefschuimsysteem

Naast het standaard schuifsysteem bestaat het hefschuifsysteem voor schuifdeuren. Bij het openen wordt de deur lichtjes opgetild om soepel in de rails te schuiven. In gesloten positie wordt het hefschuifsysteem stevig verankerd.

Dit systeem garandeert een uitstekende isolatie, waardoor geen warmte ontsnapt uit de veranda en de koude wind niet binnendringt. Bovendien is het geschikt voor het dragen van zware gewichten, ideaal voor grote raamoppervlakken.

Montage met rails

Verder is er de toepassing van montage met rails voor veranda schuifdeuren. Deze methode staat bekend om haar functionele en effectieve toepassing, waardoor het een praktische keuze is.

2. Kiepsysteem

Wil je voldoende ventilatie zonder de grote veranda ramen volledig te openen? Overweeg dan een kiepsysteem om frisse lucht binnen te laten. Dit systeem is vooral goed toepasbaar bij kunststof schuiframen.

Schuifdeur veranda

Geschikte materialen voor overkapping schuifdeuren

De wanden, inclusief deuren, van een veranda bestaan meestal uit glas. Voor het deurprofiel zijn echter diverse materialen mogelijk.

1. Houten schuifdeur

Houten deurprofielen stralen een warme en authentieke sfeer uit, isoleren goed en kunnen gemakkelijk in een gewenste kleur worden overgeschilderd. Echter, hout is duurder dan aluminium en vereist meer onderhoud.

2. Aluminium

Aluminium deurprofielen worden vaak gekozen vanwege hun sterke en elegante uitstraling. Dit lichte materiaal biedt uitstekende isolatie, is roestvrij, inbraakveilig, duurzaam en eenvoudig te onderhouden.

3. Pvc of kunststof

PVC (kunststof) deuren zijn over het algemeen voordeliger dan aluminium deuren en kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt.

Hoewel PVC minder kleurvast en minder sterk is dan aluminium, presteert het goed op het gebied van isolatie en onderhoudsvriendelijkheid, zolang het niet wordt gebruikt voor grote glasoppervlakken.

4. Staal

Stalen deurprofielen brengen een moderne, strakke uitstraling naar je veranda. Het gebruik van staal zorgt voor een stijlvolle en industriële look, ideaal voor eigentijdse ontwerpen.

Let op dat staal niet roestvrij is, dus regelmatig onderhoud is nodig om de duurzaamheid en esthetiek te behouden.

Ontvang advies op maat
Heb je specifieke vragen of behoeften? Vul ons offerteformulier in en ontvang gratis advies op maat.

Vervolledig je veranda schuifdeur of -wand met extra onderdelen en/of accessoires

Een glazen schuifdeur in je veranda kan worden uitgebreid met verschillende accessoires, waardoor je het geheel naar eigen wens kunt samenstellen. Deze personalisatie bepaalt de look & feel die jij wilt bereiken met je veranda schuifdeur.

1. U-profielen of glasopvang

U-profielen vormen een essentieel onderdeel van je glazen schuifwanden, waarbij ze zorgen voor een fraaie afsluiting tegen de muur of staander, waardoor je terrasoverkapping een verzorgde uitstraling krijgt. Het glas wordt elegant ingesloten met een inkeping van 2 centimeter in de U-profielen.

2. Handgrepen

Voor het bedienen van de glaspanelen kun je kiezen uit verschillende handgreepopties. De deurgrepen en plakgrepen bewegen parallel aan elkaar, waardoor ze op alle glaspanelen kunnen worden geplaatst.

In tegenstelling tot de dikkere komgrepen, die alleen geschikt zijn voor de twee buitenste panelen. De installatie van een handgreep is eenvoudig, waarbij de deurgrepen met een beetje kit worden bevestigd, en de plakgrepen al vooraf zijn voorzien van 3M tape.

3. Meenemers

Deze slimme componenten dragen bij aan het gebruiksgemak door ervoor te zorgen dat alle glazen panelen synchroon naar één zijde worden bewogen, zowel bij het openen als sluiten van de schuifwanden.

4. Steel look strip

Tochtstrips kunnen afzonderlijk worden gebruikt of in combinatie met sierstrips om een steellook aan de glazen schuifwanden te geven.

5. Tochtstrips of -borstels

De tochtstrips zijn verkrijgbaar in twee varianten, normaal (met een 10 mm omlijsting) en XL (met een 25 mm omlijsting), waardoor je meer controle hebt over winddichtheid.

Het gebruik van kit is soms nodig bij de montage, waarbij de minimale overlap voor tochtstrips 10 mm (normaal) of 25 mm (XL) bedraagt.

6. Sierstrip

Voeg een vleugje elegantie toe aan de esthetiek van je glazen schuifdeuren met de decoratieve sierstrips. Deze strips dienen als verfijnde omlijsting langs de randen van de glazen panelen.

Ze zijn verkrijgbaar in dezelfde varianten als de tochtstrips, waardoor je de mogelijkheid hebt om de stijl van je schuifdeuren nauwkeurig af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren en het algehele design van je buitenruimte.

7. Funderingskoker of -balk

Een funderingskoker speelt een cruciale rol in het creëren van een stabiele basis voor je glazen wand. Deze is vooral van belang vanwege het aanzienlijke gewicht van de glaspanelen.

Door gebruik te maken van een funderingskoker los je niet alleen het probleem van een goede fundering op, maar zorg je er ook voor dat de glazen schuifwand eenvoudig waterpas kan worden geplaatst. Hierdoor staan alle glaspanelen mooi recht en stevig.

Glazen schuifdeur veranda

Waarom open glazen schuifdeuren kiezen voor een veranda?

Ervaar het beste van binnen en buiten met open glazen schuifdeuren. Lees hier meer over de voordelen en waarom ze de ideale toevoeging zijn voor jouw veranda-ervaring.

  1. Binnenbuiten beleving: open glazen schuifdeuren brengen je veranda en de natuur samen, waardoor een naadloze overgang tussen binnen en buiten ontstaat. Zo geniet je van een vloeiende leefruimte, perfect voor een veranda-ervaring.
  2. Optimaal daglicht: deze schuifdeuren laten overvloedig daglicht binnenstromen, waardoor je veranda badend in natuurlijk licht komt te staan. Hierdoor creëer je een heldere en uitnodigende ambiance, ideaal voor ontspanning.
  3. Frisse lucht: open glazen schuifdeuren bieden de mogelijkheid om de ventilatie aan te passen aan je voorkeur. Hierdoor behoud je een comfortabele temperatuur in je veranda, ongeacht het seizoen.
  4. Discreet design: het eigentijdse design van open glazen schuifdeuren voegt een moderne uitstraling toe aan je veranda, zonder de aandacht af te leiden van het natuurlijke uitzicht. Ze zijn subtiel geïntegreerd in het algehele ontwerp van de veranda.
  5. Jaarrond veranda plezier: dankzij de aanpasbare ventilatie en de soepele verbinding met de buitenomgeving kun je het hele jaar door van je veranda genieten. De veelzijdige open glazen schuifdeuren verlengen het gebruik van je veranda gedurende alle seizoenen, waardoor je het buitenleven naar binnen haalt op jouw voorwaarden. 

Stel je vragen aan specialisten en vergelijk gratis offertes op maat

Wil je zeker zijn van de beste keuze voor schuifdeuren voor je veranda? Stel je vragen aan specialisten en ontvang gratis en vrijblijvend advies en offertes op maat.

Dit geeft je de mogelijkheid om goed geïnformeerd te zijn, prijzen eenvoudig te vergelijken en de optimale oplossing voor jouw situatie te vinden.

Kies voor de meerwaarde van deskundigheid en advies op maat, zodat je met vertrouwen de juiste stappen kunt zetten voor jouw project.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.