Schuifdeur voor trap: een ruimte- en energiebesparende oplossing

Een schuifdeur voor je trap is een slimme optie met heel wat voordelen. We bespreken ze in dit artikel samen met de plaatsing, soorten schuifdeuren en levensduur. Wil je meer info of advies op maat van specialisten? Vul ons offerteformulier in.

(Dubbele) schuifdeur voor een trapgat plaatsen

Een schuifdeur voor je trap hangen gebeurt niet op dezelfde manier als wanneer je deze voor een klassiek deurgat plaatst. Je moet met een aantal zaken rekening houden.

Zo zit de handgreep langs de kant van de trap misschien op een andere hoogte dan gewoonlijk. Je kunt ervoor zorgen dat je de deur op de trap kunt openen.

Ook qua hoogte heb je heel wat mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om de deur kamerhoog te maken. Zo voorkom je tocht.

Verder kan je ook opteren voor een deur die ‘verdwijnt’ in de wand of nis. En ook op vlak van schuifdeurbeslag bestaan er verschillende opties die elk een andere plaatsing vergen. Het beslag is het onderdeel van de deur dat het mogelijk maakt dat de deur schuift of rolt.

Een expert kan jou advies geven over het type deur en het schuifdeurbeslag. Bovendien zorgt hij of zij voor een vlotte en kwaliteitsvolle plaatsing.

Schuifdeur laten plaatsen?
Kom in contact met een specialist in jouw regio.

Welk type schuifdeur is het beste?

Een stalen schuifdeur met open frame is de beste keuze voor een open trapgat. Zo kan je zien of er iemand aan de andere zijde van de deur staat. Een houten schuifdeur is een goede optie voor wie privacy wil.

Heb je een breed trapgat? Dan kan je zelfs kiezen voor een dubbele schuifdeur. Deze eyecatcher is een mooie toevoeging voor je woning. Ook hierin kan een deskundige je adviseren.

Wat de beste deur is voor je trapgat, hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke voorkeur en budget. 

Deurbeslag van een schuifdeur

Levensduur van een stalen schuifdeur

Kies je voor een schuifdeur uit staal? Dan kan je erop rekenen dat deze zeker 30 jaar lang meegaat. Staal is een erg stevig en onderhoudsvriendelijk materiaal.

Stalen deuren zijn ook erg tijdloos, dus ze zullen zeker niet snel uit de mode raken.

Voordelen van een schuifdeur voor een open trap

Een schuifdeur voor je trap heeft heel wat voordelen op vlak van energiebesparing, veiligheid en esthetiek. We lijsten ze hier voor je op.

1. Houdt vocht tegen en behoudt de warmte

Een belangrijk voordeel van een schuifdeur voor een trapgat is dat de warmte niet naar de bovenste verdiepingen stijgt. Ook het vocht kan je op die manier goed tegenhouden.

Het plaatsen van een deur voor je trap resulteert dus ook in een besparing op je energierekening.

2. Veilig

Je trap afsluiten kan bovendien extra veiligheid bieden. Jonge kinderen of huisdieren kunnen wel eens nieuwsgierig zijn. Door ze van de trap weg te houden, voorkom je eventuele ongevallen.

3. Geen ruimteverlies in de overloop

Omdat een schuifdeur geen draaicirkel heeft, verlies je geen plaats. Daarom is het ideaal voor kleinere kamers met een beperkte bewegingsruimte voor de trap.

4. Gebruiksvriendelijk

Een schuifdeur is erg gebruiksvriendelijk. De schuifbeweging is erg eenvoudig, zelfs wanneer je meerdere voorwerpen draagt.

Verder kan je de deur volledig open zetten, wat bijvoorbeeld handig is wanneer je geregeld heen en weer moet over de trap.

5. Mooie uitstraling

Tot slot is een schuifdeur ook gewoon mooi. Er zijn verschillende types op de markt die jouw interieur perfect kunnen aanvullen. Een schuifdeur op maat is een echte eyecatcher.

De deur doorbreekt de eentonigheid van een vlakke muur en voegt een interessant element toe. Met glas blijft de kamer ook een ruimtelijk gevoel behouden.

Landelijke binnenschuifdeur tegen stenen muur.

Stel je vragen aan specialisten en vergelijk gratis offertes op maat

Wanneer je een schuifdeur voor je trapgat wil plaatsen, is het een goed idee om een specialist te raadplegen. Hij of zij geeft jou advies op maat, exacte prijsvoorstellen, en zorgt voor de beste oplossing.

Door het onderstaande formulier in te vullen kom je in contact met erkende installateurs in jouw buurt. Vervolgens ontvang je gratis en vrijblijvend offertes. Verstuur je aanvraag en geniet van de meerwaarde van een deskundige.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3. Beschrijf uw project
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.