Ramen uit Polen: kwalitatieve ramen aan fabrieksprijzen

Op zoek naar nieuwe ramen voor je woning? Ontdek de kwalitatieve ramen uit Polen met goedkopere prijzen. In dit artikel bespreken we de kosten, eigenschappen en beschikbare materialen. Tot slot geven we weer waarop je moet letten als je Poolse ramen aankoopt. Wil je meer info en advies op maat van specialisten? Vul ons offerteformulier in.

Vul het offerteformulier in en kom in contact met meerdere ramen specialisten

Waarom kiezen voor ramen uit Polen?

De kozijnen uit Polen zijn goedkoper zonder dat ze aan enige kwaliteit inboeten. Hieronder leggen we uit hoe dit komt.

Ramen uit polen

Goedkoper zonder in te boeten aan kwaliteit

Sommige bedrijven in België specialiseren zich in de import van kozijnen uit andere landen zoals Polen. Daarom kan je deze vaak voor een lagere prijs aankopen. Poolse ramen zijn van dezelfde hoge kwaliteit als de ramen in België.

Krijg vrijblijvend advies op maat voor jouw woning

Beschikbare materialen

Ben je van plan Poolse ramen aan te kopen? Dan moet je ook een materiaal kiezen. Er bestaat een breed assortiment: PVC kent de grootste levering, maar ook aluminium en houten ramen zijn opties.

PVC: het meest geleverde materiaal

Het populairste materiaal is de kunststof PVC. Wat dit materiaal zo interessant maakt, zijn de relatief goedkope grondstoffen en het feit dat ze eenvoudig te bewerken zijn. Andere voordelen omvatten de stabiliteit van de grondstof, het lichte gewicht en de duurzaamheid.

Aluminium en houten ramen

Poolse verdelers bieden ook aluminium en houten ramen aan. Net zoals PVC ramen hebben ook deze types ramen een uitstekende kwaliteit.

Wat is de prijs van ramen uit Polen?

Nieuwe ramen zijn vaak een hoge kost. Wanneer je alle ramen van je woning of bedrijf wil laten vervangen, ben je al snel duizenden euro’s kwijt.

Onderstaande tabel toont zowel de kosten voor de plaatsing van nieuwe ramen door een Belgisch bedrijf als het prijsverschil met Poolse kozijnen. Het prijsverschil is groot.

Poolse of Belgische kozijnen Prijs (inclusief btw)
Nieuwe Belgische kozijnen voor een gemiddeld gezinTussen de 20.000 en 30.000 euro
Nieuwe Poolse kozijnen voor een gemiddeld gezinTussen de 10.000 en 15.000 euro

Waarom zijn deze zo veel goedkoper?

Verschillende factoren zorgen ervoor dat Poolse ramen goedkoper zijn. De Belgische bedrijven die Poolse ramen importeren, volgen de trends op de wereldgrondstoffenmarkt nauwgezet.

Bovendien controleren ze het productieproces van de Poolse raamschrijnwerkers. Zo behoud je de hoge kwaliteit van deze ramen.

Vergelijk gratis offertes en bespaar kosten

Nadeel aan ramen bestellen in Polen

Er bestaan twee grote nadelen aan Poolse ramen: 

  • Poolse ramen zijn vaak kleiner met een maximumhoogte van 2,2 m. Dit heeft te maken met de transportbeperkingen van de vrachtwagens: om ze te importeren naar België moeten ze in de vrachtwagens passen zonder enige beschadiging op te lopen.
  • Poolse ramen draaien vaak naar binnen. In België draaien de ramen daarentegen meestal naar buiten. Hou hier rekening mee wanneer beslist Poolse ramen aan te kopen.

Let op de keurmerken

Het is belangrijk om met een juiste en betrouwbare fabrikant in zee te gaan. Zo ben je zeker dat je Poolse ramen kwalitatief zijn en aan alle eisen voldoen. Daarom is het van belang de keurmerken van de kozijnen te controleren.

Deskundige monteert ramen

Contacteer experten en ontdek wat de beste ramen voor jouw woning zijn

Door onderstaand offerteformulier in te vullen, kom je in contact met meerdere professionals in jouw buurt. Zo kan je gratis en vrijblijvend verschillende prijsvoorstellen en adviezen op maat vergelijken.

Op die manier maak je een weloverwogen en voordelige keuze voor jouw woning. Bovendien ben je zeker dat een deskundige jouw ramen op een correcte en veilige manier installeert.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.