Ramen en deuren Kasterlee: vind plaatsers in de buurt van Kasterlee

Nieuwe ramen en deuren op maat laten maken en installeren in Kasterlee kan een hele klus zijn. Hoe vind je de juiste vakman? Wat voor materialen kan je kiezen? Lees verder meer over je opties en vind de beste installateur in Kasterlee.

Vergelijk tot 5 gratis offertes

Ramen en deuren plaatsen in Kasterlee: hoe vind ik een vakman?

ramen en deuren plaatser

Het vinden van een specialist in Kasterlee is eenvoudiger dan je misschien denkt. In slechts een paar klikken vraag je gratis offertes aan bij meerdere installateurs.

Vind installateurs in jouw regio

Welk materiaal voor nieuwe ramen en deuren?

ramen plaatsen

De eerste vraag die je je moet stellen bij het kiezen van nieuwe ramen is welk materiaal het best bij je woning past. Hout heeft bijvoorbeeld een warme uitstraling, terwijl staal beter past bij woningen met een moderne, industriële look.

Vraag advies en ontvang gratis offertes

Pvc

Ramen en deuren in pvc zijn perfect als je van eenvoud houdt. Je hoeft je geen zorgen te maken over hun onderhoud of over de kwaliteit die ze aanbieden. Pvc ramen isoleren goed en zijn een goede optie om warmte op een efficiënte manier binnen te houden. Daarnaast houden ze ook geluid goed tegen.

Een ander belangrijk pluspunt van pvc ramen en deuren is dat ze in veel verschillende kleuren beschikbaar zijn. Je kan zelfs kiezen om de binnen- en buitenkant in een andere kleur te laten fabriceren zodat de profielen perfect bij de kleur van je gevel, maar ook bij je interieur passen.

Aluminium

Aluminium ramen onderscheiden zich door hun stevigheid en lange levensduur. Daardoor kunnen ze veel gewicht dragen, wat ze een goede optie maakt voor grote ramen en deuren.

Aluminium is bovendien een sterk materiaal dat alle soorten weersomstandigheden aankan. Je hoeft je bijvoorbeeld geen zorgen te maken om roest want aluminium wordt niet aangetast door vocht. Daardoor is aluminium eenvoudig te onderhouden en gaan deze stijlvolle ramen en deuren lang mee.

Hout

Indien je van een tijdloze uitstraling houdt, is hout een goede optie. Door de natuurlijke look, past hout zowel bij moderne als klassieke woningen.

Naast de mooie afwerking hebben houten ramen en deuren nog heel wat voordelen. Hout kan je bijvoorbeeld overschilderen als je een nieuw kleurtje wenst. Dat is veel moeilijker bij PVC of aluminium ramen en deuren.

Hout heeft echter meer onderhoud nodig dan aluminium of PVC. Door de weersomstandigheden wordt hout aangetast en zal je de profielen moeten schilderen of vernissen.

Staal

Staal is een divers materiaal voor ramen en deuren. Het is een materiaal dat in veel vormen gefabriceerd kan worden, bijvoorbeeld in gebogen vorm. Door de sterkte van het materiaal kunnen, net zoals bij aluminium profielen, grote oppervlakken met glazen deuren en ramen bedekt worden.

Stalen ramen en deuren worden ook in verschillende kleuren aangeboden op de markt. Je hebt dus de keuze tussen veel meer kleuren dan alleen metaalkleuren.

Soorten ramen en deuren

Naast verschillende materialen waarin ramen en deuren gefabriceerd worden, maak je best vooraf ook een keuze tussen de verschillende soorten. De verschillende vormen en de manier waarop je nieuwe ramen opengaan kunnen een ruimte maken of breken.

Vast raam

Vaste ramen zijn ramen die je niet kan opendraaien. Ze bestaan dus uit een vast oppervlak profielen en de bijbehorende beglazing.

Vaste ramen kunnen geplaatst worden in ruimtes op de benedenverdieping die niet veel verlucht moeten worden. Kies voor een kamer waar je makkelijk bij kan vanaf de buitenzijde, aangezien je vaste ramen niet kan opendraaien om schoon te maken vanuit de binnenkant.

Een voordeel van vaste ramen is dat ze je beschermen tegen inbraken. Door de afwezigheid van het draaimechanisme is het onmogelijk om het raam open te maken.

Draai-kiepraam

Draai-kiepramen kunnen in tegenstelling tot vaste ramen wél opengedraaid worden. Ze passen perfect in ruimtes die regelmatig geventileerd moeten worden en worden in verschillende groottes gefabriceerd.

De dubbele manier om het raam open te zetten is handig bij deze soort ramen. Je kan het raam op een kiertje zetten om frisse lucht binnen te laten. Daarnaast kan je het volledig opendraaien als je bijvoorbeeld de buitenkant wil poetsen vanaf de binnenkant.

Schuifraam

Een schuifraam krijgt vaak de voorkeur bij veranda’s of terrassen. Deze soort ramen doen een kamer veel groter lijken omdat de buitenkant met de binnenkant verbonden wordt. Vaak krijgen schuiframen de voorkeur omdat ze voor veel lichtinval zorgen. Schuiframen zijn namelijk bijna even hoog als de muur waarin ze worden geplaatst. Een ander voordeel is dat je makkelijk en snel een kamer kan verluchten.

Velux

Velux dakramen zorgen voor veel lichtinval in een kamer met een schuin dak. Ze zijn makkelijk te installeren en ze worden aangeboden in veel verschillende kleuren, afwerkingen en afmetingen.

Ook zijn deze soort ramen makkelijk open te zetten zodat je een ruimte kan verluchten. Laat je niet afschrikken door de manier waarop ze opengaan, want voor elk probleem bestaat er ondertussen een oplossing. Zo bestaan er rolgordijnen, insectenhorren en verduisterende gordijnen die speciaal voor Velux dakramen ontworpen zijn.

Nieuwe voordeur

Ben je op zoek naar een nieuw model voor je voordeur? Ook die bestaan in aluminium, PVC of hout. Bij voordeuren zijn er talloze modellen, kleuren en afwerkingen mogelijk. Contacteer een vakman in Kasterlee voor meer informatie.

deuren plaatsen

Hoeveel kost ramen en deuren vervangen?

Zoals bij alle soorten renovaties, hangt er een prijskaartje aan nieuwe ramen en deuren. Hoeveel je budget precies moet bedragen hangt van heel wat factoren. Voor PVC ramen en deuren betaal je over het algemeen minder dan voor ramen en deuren in andere materialen. Hou ook rekening met het feit dat de afmetingen en manier van openen een rol spelen in de totale prijs. Ontvang meer info van een vakman in Kasterlee voor een nauwkeurige prijsschatting.

Ramen en deuren premies in Kasterlee

Als je nieuwe ramen en deuren laat plaatsen, kom je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor premies van de Vlaamse overheid. Je kan een premie van de netbeheerder aanvragen, maar je komt ook in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus of de overkoepelende renovatiepremie.

Premie Bedrag Voorwaarden
Premie Fluvius (hoogrendementsglas) €16 per m²
  • Je woning was voor 1 januari 2006 aangesloten op het elektriciteitsnet
  • De werken zijn uitgevoerd door een erkende aannemer
Totaalrenovatiebonus €1.250 – 4.750
  • Je hebt minstens 3 energiebesparende maatregelen genomen binnen de 5 jaar
Overkoepelende renovatiepremie 20% of 30% van de facturen, max. €10.000
  • Je woning is minstens 30 jaar oud
  • Je laat het glas en het schrijnwerk vervangen

Nieuwe ramen en deuren: de beste plaatsers in Kasterlee

Heb je meer vragen of wens je een accurate prijsofferte? Ontvang hier een prijs op maat van een installateur in de buurt van Kasterlee of elders in Antwerpen en laat je ramen en deuren vervangen voor een aantrekkelijke prijs!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type ramen zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.