Pivoterende deurenOp zoek naar een echte blikvanger in jouw woning? Wat dacht je van een pivoterende deur? Het is een perfecte aanvulling op het strakke design van jouw woning. In dit artikel geven we je meer uitleg over deze toch wel speciale soort deur.

Wat is een pivoterende deur?

Een pivoterende deur is ook wel bekend onder de noemer taatsdeur. Het is een echte blikvanger door zijn grote gestalte. Bij dit soort deuren worden scharnieren gebruikt om de deur te openen en te sluiten. De scharnieren zelf bevinden zich in het deurvlak, terwijl de draaipunten zich in het plafond en de vloer bevinden. Op die manier kan de deur dus rond haar eigen as draaien, in eender welke richting.
 
 
 
De scharnieren kan je op twee manieren laten plaatsen:

  • Je hebt enerzijds de keus uit excentrisch geplaatste scharnieren, wat inhoudt dat de scharnieren zich aan de zijkant van de deur zullen bevinden. Ze worden dan op ongeveer 1/3 afstand van de zijkant van de deur geplaatst.
  • De scharnieren kunnen echter ook centraal geïntegreerd in het deuroppervlak zitten, waardoor de deur dus rond haar middelpunt zal draaien.

Een pivoterende deur: groot, gemakkelijk en aantrekkelijk

Qua formaat ben je erg vrij voor een pivoterende deur. Zelfs erg hoge, brede of zware deuren zijn over het algemeen perfect mogelijk. De deur wordt volledig op maat gemaakt zodat ze perfect past in jouw kamer.

De deur is bovendien voor zowel in nieuwbouw als een al bestaande woning een optie. Het is perfect mogelijk zo’n taatsdeur te combineren met vloerverwarming, aangezien het gehele scharniersysteem volledig in de deur zelf zit.

Verder kan de deur is de deur erg gemakkelijk te bedienen. Je hoeft zelfs geen handen te gebruiken! Ook (kleine) kinderen zullen dus makkelijk overweg kunnen met de deur.

Een pivoterende deur is een ideale oplossing wanneer je voorkeur uitgaat naar minimalistische en strakke designs waarbij visueel onaantrekkelijke elementen volledig verborgen zijn.

Personaliseer het uiterlijk van een pivoterende deur volledig naar jouw smaak

Pivoterende deuren of taatsdeuren

Het voordeel aan pivoterende deuren is dat je een breed gamma aan mogelijke afwerkingen hebt. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om met een gestabiliseerde deurplaat te werken, maar ook glazen constructies zijn erg populair. Je hebt hierbij een brede keuze aan verschillende soorten glas, waaronder transparant glas, mat glas, gezandstraald glas, etc.

Ook of je een omlijsting rond je deur wil of niet, kies je zelf. Aangezien de scharnieren in het deurvlak zitten, kan je ervoor kiezen om geen omlijsting te laten plaatsen. Men monteert de deur dan ‘zwevend’. Wanneer je wel voor een omlijsting kiest, blijft de ruimte warmer en is de akoestiek van betere kwaliteit. Je hebt namelijk geen (minimale) spleetjes waar lucht door kan komen.

Je kan bovendien zelf kiezen of de omlijsting zichtbaar is of niet. De omlijsting is meestal gemaakt uit (gedeeltelijk) aluminium of staal. Aluminium heeft als voordeel dat het lichter is en makkelijker te onderhouden. Nadeel is dat het duurder is.

Daarnaast kan je nog kiezen of de deur automatisch sluit of niet. Een soort pompsysteem kan de openstaande deur zelf sluiten. Op die manier blijft de warmte in de kamer behouden. Zo bespaar je energie, in tegenstelling tot een ‘gewone’ taatsdeur die je handmatig moeten sluiten.

Wat is de kostprijs van een pivoterende deur?

Pivoterende deurenWanneer je voor een pivoterende deur gaat, moet je toch een prijskaartje van zo’n 2200 euro in het achterhoofd houden. Daarbij zitten nog geen btw of installatiekosten bij, evenmin eventuele handgrepen of sloten. Natuurlijk spelen de afmetingen ook een erg belangrijke rol. Hoe groter, hoe meer materiaal er nodig, dus hoe duurder het totale kostenplaatje. Wil je een exact prijskaartje, aarzel dan niet om een offerte aan te vragen aan een specialist uit je buurt.

Nog op zoek naar een blikvanger in jouw huis? Ga voor een pivoterende deur!

Een pivoterende deur geeft jouw moderne woning net dat tikkeltje meer. Een elegante en strakke look, is dat niet waar je naar op zoek bent? Ontdek vandaag nog de mogelijkheden voor jouw woning. Een specialist uit jouw buurt staat je graag bij!

Je woonkamer en je tuin versmelten tot één prachtig geheel dankzij ramen zonder zichtbaar profiel. Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen? Vergelijk offertes.

Verder lezen

Op zoek naar die extra “touch” die jouw woning nog wat meer in de kijker zet? Dan zijn kamerhoge deuren misschien wel het opteren waard. Ontdek de verschillende stijlopties.

Verder lezen

Een erker bouwen creërt in je woning zowel meer ruimte als lichtinval. Het is wel van belang dat je een goed overzicht houdt over de kostprijs hiervan. Deze schommelen al snel tussen de €4.000 en €10.000.

Verder lezen

Wil je aan je woning extra warmte en charme toevoegen, dan zijn landelijke ramen de keuze bij uitstek. PVC, hout of aluminium? Ontdek welk materiaal het best bij jouw woning past en vraag advies aan een professional.

Verder lezen