Onzichtbare binnendeuren: de musthave van vandaag!

Onzichtbare deuren

Deurspecialisten zijn het erover eens: onzichtbare binnendeuren zijn een echte bouwtrend. Twee belangrijke eigenschappen zien ze telkens terugkeren: strak en onderhoudsvriendelijk.

Deurproducenten, zoals Anyway, bieden hun klanten twee mogelijkheden:

 1. blokdeuren met een minimaal kader
 2. deuren met een onzichtbare omlijsting

Beide deursystemen zijn puur maatwerk. Het enige verschil tussen de twee ligt hem in het moment waarop de vakmannen van systeemwanden hun werk moeten doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van beide opties? Hoe maak je de juiste keuze tussen de twee verschillende deursystemen?

Vergelijk deurspecialisten

De technologie van onzichtbare binnendeuren

Onzichtbare binnendeuren zijn een knap technologisch snufje! Ze zijn een absolute meerwaarde voor je woning en stralen klasse uit. Bovendien zijn ze op en top praktisch en gebruiksvriendelijk. Er is goed nagedacht over de onzichtbare binnendeuren:

 • toekomstgericht ontworpen
 • maatwerk
 • onzichtbare scharnieren

Je opent onzichtbare binnendeuren zonder de klassieke klinken. Dat gaat perfect geluidloos. Heerlijk, die stille deuren in huis!

Blokdeuren: de goedkoopste

Blokdeuren zijn tijdloos. Ze worden onzichtbaar gemaakt dankzij een compacte aluminium blokkader. Zo creëer je een strakke en minimalistische binnendeur. Deze eenvoudige manier van werken is meteen ook de goedkoopste optie.

De vakman monteert de blokkader op de afgewerkte deuropening. Dankzij de centrale montagepositie vermijd je scheuren, barsten en het loskomen van de omlijsting.

De onzichtbare binnendeur ziet er aan beide zijden identiek uit. Het lijkt alsof er geen kozijn aanwezig is, omdat het schilderwerk en de plinten de hoek omgaan tot tegen de omlijsting. Een prachtig effect!

Vaak wordt gekozen voor een naturel aluminium deurprofiel in combinatie met witte muren. Zo ‘verdwijnt’ de binnendeur volledig in het interieur.

Onzichtbare binnendeuren: meer werk

Onzichtbare binnendeuren: de musthave van vandaag

Je kan ook onzichtbare binnendeuren creëren door de omlijsting onzichtbaar te maken. Deuren met onzichtbare omlijstingen zijn tegenwoordig enorm populair, maar ze vragen wel wat meer voorbereiding en expertise.

Het is belangrijk dat het complexe deursysteem op de juiste manier wordt gemonteerd. Een groot verschil met blokdeuren: een inbouwomlijsting moet je meten en plaatsen vóórdat de stukadoor begint met zijn pleisterwerk!

Laat je adviseren door een vakman

Hoe gaat men te werk?

 1. De ruwe deuropening wordt opgemeten.
 2. De omlijstingen worden geplaatst.
 3. Is je woning bijna afgewerkt? Dan komt men opnieuw meten.
 4. De deuren worden definitief gekozen.
 5. Het sluitsysteem en de scharnieren worden bevestigd.

Nog leuk om te weten!

 • zowel volle, glazen als steel-look deuren zijn beschikbaar met een onzichtbare omlijsting
 • je krijgt een perfect afgesloten deurgeheel dat in één of beide richtingen kan opendraaien
 • de scharnierzijde kan na de montage nog veranderd worden

Het enige minpuntje aan de onzichtbare omlijsting is de hogere kostprijs. Dat komt niet alleen door het exclusievere materiaal, maar ook omdat de vakmannen een paar keer moeten terugkomen om de binnendeuren in verschillende fasen op te meten en te monteren.

Is je interesse in onzichtbare binnendeuren opgewekt? Wens je nog extra info?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt