Hoogrendementsglas: prijs van HR, HR+, HR++ en HR+++ glas

Ga je nieuwe ramen en deuren plaatsen, dan is dubbele beglazing de dag van vandaag niet langer meer de standaard. Er is inderdaad een aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van soorten beglazing.

Zo wordt er steeds meer gekozen voor hoogrendemenstglas dankzij zijn uitstekende efficiëntie en isolatie. Maar hoe werkt hoogrendementsglas nu? En hoe ziet het kostenplaatje eruit?

Hoeveel betaal je voor hoogrendementsglas?

Type beglazing Prijs per m²
HR Tussen € 50 en € 65
HR+ Tussen € 70 en € 85
HR++ Tussen € 80 en € 100
HR+++ Tussen € 120 en € 150

* Deze prijzen zijn incl. BTW, installatie niet inbegrepen.

Ontvang je prijs op maat


De prijs van hoogrendementsglas varieert van een aantal factoren en daarin speelt de isolatiefactor een belangrijke rol. Driedubbel glas zal zodoende een hoger kostenplaatje hebben in tegenstelling tot standaard dubbel glas.

Een aantal bijkomende factoren waar je ook rekening mee moet houden zijn o.a. het aantal te vervangen ramen, het type raam (hout, aluminium of PVC) evenals de raamspecialist die je wenst in te schakelen.

Ons advies: vergelijk verschillende offertes van raamspecialisten uit je regio en bespaar zo 30% op de totale kostprijs.

Wat is hoogrendementsglas?

Hoogrendementsglas: isolatie en prijsTegenwoordig is het meeste enkel glas al wel vervangen door dubbel glas. Het dubbel glas levert aanzienlijke voordelen op, omdat er minder energie van binnen naar buiten verloren gaat.

Tegenwoordig vindt er weer een andere metamorfose plaats. Het gewoon dubbel glas, die een luchtledige spouw heeft, wordt soms vervangen door hoogrendementsglas. Het is dubbel glas (soms bestaande uit drie lagen glas) dat aan de binnenzijde voorzien is van een extra coating.

De spouw van het HR++ is niet luchtledig. De opening van de spouw is opgevuld met de gasvulling Argon of Xenon. Deze gassen hebben een veel beter isolerend vermogen dan een luchtledige laag, zoals dat bij gewoon dubbelglas wordt toegepast.

De isolatiewaarde van hoogrendementsglas

HR++ isoleert veel beter dan gewoon dubbel- en enkel glas. Aan de binnenzijde van de glasplaten is een isolerend dun metaallaagje aangebracht. Tegenwoordig is er een dubbele beglazing op de markt met een nog hogere isolatiewaarde.

Dit wordt bereikt door het aanbrengen van een extra coating. De ruimte tussen de glasplaten wordt hierbij opgevuld met een duurdere edelgasmix. Er worden tegenwoordig ook vaak drievoudige beglazingen gebruikt.

Wat is het verschil tussen HR+, HR++ en HR+++ glas?

Vraag advies aan een raamspecialist

HR+ glas

Dit type beglazing, bestaande uit twee glasbladen, bevat uitstekende isolerende eigenschappen. De spouw is gevuld met droge lucht en een extra beschermende coating wordt op het glas aangebracht die 90% van de warmte terugkaatst. HR+ glas heeft een U-waarde van 1,2 à 1,6 W/m² K (hoe lager het getal, hoe minder warmte er verloren gaat).

HR++ glas

Bij HR++ glas wordt de spouw gevuld met argongas. Dit verbetert nog eens de isolatie-eigenschappen. De U-waarde van dit type glas ligt zodoende onder de 1,1 W/m² K.

HR+++ glas

HR+++ glas, of driedubbel glas, bestaat uit meer dan twee glasbladen waarvan de spouw gevuld is met argon- of kryptongas. Deze beglazing beschikt zowat over de beste isolerende eigenschappen (0,5 W/m² K)

Waarom kiezen voor hoogrendementsglas

Voordelen

HR++ isolatieglas aanschaffen in een goede keuze. Je kunt er de woning op een ideale manier mee isoleren en gaat minder energie verbruiken. Wat ook belangrijk is dat het wooncomfort aanzienlijk wordt verbeterd.

Er komt minder kou en wind binnen, zodat je dus minder hoeft te stoken. De investering die je maakt voor het duurdere glas verdien je ook weer terug. Door het metaallaagje, wat bij dit glas is aangebracht, zorg je ervoor dat de stralingswarmte wordt tegengehouden.

Het metaallaagje is niet zichtbaar en zal ook bijna geen invloed uitoefenen op de lichtinval. Het HR++ heeft niet alleen voordelen, maar ook nadelen.

Ontdek zelf de voordelen van hoogrendementsglas!

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Nadelen

De plaatsingskosten van het HR++ zijn hoog. Je moet minimaal met zijn tweeën zijn om het glas te plaatsen. Grote oppervlakten van dit glas wegen zwaar. Er komt bij het plaatsen van het HR++ vakmanschap bij kijken.

Er zal dus een glaszetter aan te pas moeten komen om het glas te plaatsen. Afhankelijk van de soort klus kunnen de kosten voor het plaatsen behoorlijk oplopen. Een gemiddelde glaszetter kan gemakkelijk € 70 per uur vragen.

Het gebruik van hoogrendementsglas blijf echter veel voordelen hebben. Laat voor het vervangen van het glas door meerdere aannemers een offerte maken en kies die uit die een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt