Schuifraam: prijs, soorten en materialen

Een schuifraam is een groot glazen raam en deur in één die de binnenkant van je woning verbindt met de buitenkant, meestal met je tuin of balkon. De ramen zorgen voor veel lichtinval en dus ook een frisse look.

Schuiframen zijn niet alleen erg gebruiksvriendelijk maar ook plaatsbesparend dankzij hun handige schuifsysteem, wat handig is als je niet veel plaats hebt.

Bovendien kunnen ze een schuifpui nooit openslaan en dus geen schade berokken aan je infrastructuur of bezittingen. Tot slot zijn ze ook erg onderhoudsvriendelijk en hebben ze een hoge isolatiewaarde.

Ontvang GRATIS offertes schuiframen

schuifraam prijs

Wat kost een schuifraam?

Door de constructie en grootte van schuiframen ligt de prijs eerder aan de hoge kant. Hieronder een overzicht van de prijs per soort schuifraam.

Soort schuiframenRichtprijs schuifraam (exclusief montage)
PVC schuiframen€1.000 en €1.200
Houten schuiframen€ 1.200 à €1.400
Aluminium schuiframen€1.700 tot €1.900

Soorten schuiframen

Schuiframen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: 2-delig, 3-delig, 4-delig, asymmetrische uitvoeringen waarbij de schuivende vleugel smaller is dan het vast gedeelte. Dankzij de dubbele of hoogrendementsbeglazing is de thermische en akoestische isolatie van je huis ten allen tijde gegarandeerd.

Er bestaat ook zoiets als hefschuiframen. Hierbij dien je eerst de vleugel op te heffen voordat je kunt schuiven. Het voordeel hiervan is deze iets beter isoleren omdat ze iets beter aansluiten en dat de wielen niet onder druk staan wanneer je schuifraam is gesloten.

schuiframen plaatsen

Materialen schuiframen

PVC

PVC is een synthetisch materiaal en is veruit de goedkoopste oplossing. Ze zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Ook gaat dit materiaal lang mee en kun je het makkelijk schoonmaken.

Hout

Houten ramen creëren een warme sfeer en zijn makkelijk te bewerken met verf of vernis. Het nieuwe schuifraam in hout is erg leuk om je persoonlijke toets aan te geven.

Aluminium

Wil je mee zijn met de allernieuwste trends? Kies dan voor aluminium ramen. Dit is veruit het modernste en stevigste materiaal voor schuiframen.

Net als PVC en hout isoleert een aluminium schuifraam zeer goed. Aluminium schuiframen zijn wel iets duurder dan PVC en hout, maar hebben wel een lange levensduur.

Schuifraam plaatsen: ontvang advies en offertes

Als je schuiframen wilt plaatsen, is het interessant om prijzen te vergelijken en advies te vragen aan verschillende vakmannen. Via onderstaand formulier kom je in contact met experts en ontvang je tot 5 gratis offertes.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welke type ramen zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.