Schuiframen: soorten, materialen en kostprijs

Een schuifpui is een groot glazen raam en deur in één die de binnenkant van je woning verbindt met de buitenkant, meestal met je tuin of balkon. Ze zorgen voor veel lichtinval en dus ook een leuke sfeer.

Schuiframen zijn niet alleen erg gebruiksvriendelijk maar ook plaatsbesparend dankzij hun handige schuifsysteem, wat handig is als je niet veel plaats hebt. Bovendien kunnen ze een schuifpui nooit openslaan en dus geen schade berokken aan je infrastructuur of bezittingen. Tot slot zijn ze ook zeer onderhoudsvriendelijk.

Kostprijs schuiframen

Door de constructie en grootte van schuiframen ligt de prijs eerder aan de hoge kant.

Materiaal Richtprijs *
PVC €1.000 en €1.200
Hout € 1.200 à €1.400
Aluminium €1.700 tot €1.900

*Plaatsingskosten niet inbegrepen

Ontvang je prijs op maat

Soorten schuiframen

Schuifpuien zijn verkrijgbaar in verscheidene uitvoeringen: 2-delig, 3-delig, 4-delig, asymmetrische uitvoeringen waarbij de schuivende vleugel smaller is dan het vast gedeelte. Dankzij de dubbele of hoogrendementsbeglazing is de isolatie van je huis ten allen tijde gegarandeerd.

Er bestaat ook zoiets als hefschuifpuien. Hierbij dien je eerst de vleugel op te heffen voordat je kunt schuiven. Het voordeel hiervan is deze iets beter isoleren omdat ze iets beter aansluiten en dat de wielen niet onder druk staan wanneer je schuifraam is gesloten.

Hierdoor blijft uw raam door de jaren heen perfect openschuiven.

Materialen schuiframen

  • PVC: PVC is een synthetisch materiaal en is veruit de goedkoopste oplossing. Ze zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Ook gaat dit materiaal lang mee en kun je het makkelijk schoonmaken.
  • Hout: Of hou je meer van de natuurlijke en rustieke uitstraling van hout? Geen probleem. Hout creëert een warme sfeer en is makkelijk te bewerken met verf of vernis; erg leuk om je persoonlijke toets aan te geven.
  • Aluminium: Wil je mee zijn met de allernieuwste trends? Kies dan voor aluminium ramen. Dit is veruit het modernste en stevigste materiaal voor schuifpuien. Net als PVC en hout isoleert aluminium zeer goed. Aluminium is wel iets duurder dan PVC en hout.

Wat is de kostprijs van een schuifraam?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt