Ramen in een landelijke stijl: wat zijn je opties?

Ramen landelijke stijlWelke materialen passen bij ramen landelijke stijl? Hout is de meest voor de hand liggende optie. Het straalt de charme en warmte uit van een huis in landelijke stijl. Je hebt echter nog enkele andere opties.

Waarom kies je niet voor pvc of aluminium? Zelfs bij een cottage of pastorijwoning zullen deze materialen niet misstaan! Lees snel verder en ontdek meer!

Wens je advies op maat?

Ontvang gratis offertes

Pvc-ramen landelijke stijl: elegant en gemakkelijk te onderhouden

Voor een woning in landelijke stijl zijn pvc-ramen een interessante keuze. Eerst en vooral omwille van de vele voordelen:

  • Pvc-ramen zijn onderhoudsvriendelijk. Je wast ze af met slechts wat water en zeep.
  • Ze zorgen voor een goede isolatiewaarde, zodat jij lekker warm zit in de winter – zonder hoge stookkosten.
  • De prijs is ook erg interessant ten opzichte van andere materialen.

Deze moderne voordelen kan je koppelen aan de elegantie van de landelijke stijl. Zo worden sommige pvc-ramen uitgewerkt met houtnerfimitatie. Zo lijken ze net van hout! Ook biedt pvc verschillende kleurenopties, zodat ze goed passen bij de baksteen van je woning.

Houten ramen landelijke stijl: traditioneel vakmanschap

Ramen landelijke stijlHouten ramen blijven nog steeds een uitstekende keuze voor woningen in landelijke stijl. Ze getuigen van traditioneel vakmanschap en dragen bij tot het warme, authentiek uitzicht van je woning.

Hout is een natuurlijke isolator, waardoor deze ramen je woning ook goed zullen isoleren. Denk er wel aan dat houten ramen wat meer onderhoud vragen.

Regelmatig afschuren en verven is de boodschap. Zo blijven ze bestand tegen regen en wind.

Aluminium ramen: modern landelijk

Ramen landelijke stijl

Aluminium ramen zijn erg stevig en gaan lang mee. Het hoeft dus niet te verbazen dat ze een goede optie zijn voor huizen in landelijke stijl, waar die robuuste look goed past.

Vandaag bieden ook aluminium ramen uitstekende isolatiewaarden en net als pvc zijn ze erg gemakkelijk te onderhouden. Tegelijkertijd zijn aluminium ramen modern en strak. Deze moderne elegantie vormt een perfect contrast met het landelijke uitzicht, voor een echt unieke woning!

Laat je adviseren door een raamspecialist

Landelijke stijl: ga voor het totaalplaatje

De ramen zijn een belangrijke blikvanger bij een woning in landelijke stijl. Maar natuurlijk zijn er nog belangrijke details om rekening mee te houden:

  • Kies de juiste materialen voor een authentiek uitzicht. Baksteen voor de gevel, leistenen, dakpannen of riet voor het dak,…
  • Leg een oprit in natuursteen, kasseien of kiezels aan en ga voor een elegant tuinontwerp.
  • Voeg mooie details vol karakter toe, zoals een glas-in-loodraam of details in brons, ijzer, zilver of goud aan de deuren en ramen.

Ramen landelijke stijl

Ramen landelijke stijl: vraag hulp bij een professional

Om je te helpen de juiste keuzes te maken, ga je best te rade bij professionals. Een woning in landelijke stijl vraagt immers om vakmanschap en kennis van materialen. Begin al maar te dromen van jouw warm nest vol karakter!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt