Kleurentrend 2019: ramen in zwart, wit en grijstinten

Elk seizoen is het weer uitkijken naar de nieuwste kleurentrends voor ramen. De populaire kleuren zie je altijd terugkeren in de rest van het interieur. Op die manier speelt de kleur van je raamprofielen een grote rol in de totale uitstraling van je woning.

Welke kleuren kies jij voor je ramen? Meet jij je huis een minimalistische, industriële, landelijke of moderne look aan? In dit artikel bespreken we de industriële woontrend: dé hype van 2019!

De industriële look: de woontrend van 2019

Kleuren zwart, wit en grijs

Een razend populaire trend is de industriële look. “Less is more”, klinkt het bij de interieurkenners. En daar spelen ook de ramenspecialisten handig op in. Ben je een fan van deze woonstijl? Dan moet je kiezen voor de kleuren zwart, wit en grijs. Deze kleurentrend voor ramen wordt vaak toegepast in:

  • oude fabriekspanden
  • schoolgebouwen
  • loftwoningen

Maar ook in nieuwbouwwoningen komen de tijdloze kleuren perfect tot hun recht. Betonnen wanden, vloeren en plafonds zijn de ideale metgezellen om je woning van een knappe industriële look te voorzien.

Kleuren ramen: tips voor een industriële look

Kleuren ramen in 2019Val jij ook als een blok voor de industriële bouwstijl? Daar kan je met de kleuren van je ramen handig op inspelen. Enkele tips voor je nieuwe ramen:

  • ZWART – Zwarte ramen en deuren zijn prachtig in combinatie met een ruwe gevel. Denk maar aan het verrassende effect naast een knalrode baksteen.
  • GROOT Grote glaspartijen geven je woning een industriële uitstraling.
  • CONTRAST – Durf voluit te gaan voor contrasten. Zwart en wit benadrukken de strakke vormgeving die je nastreeft. Is je gevel wit? Kies dan zwarte raamprofielen.

 

Ga meteen jouw industriële woondroom achterna!

Vraag GRATIS en vrijblijvend advies

 
 

Andere kleur, andere prijs?

Zie je die industriële woonstijl helemaal zitten? Dan ben je vast benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning! Welke kleuren hebben het knapste effect in jouw huis? En hoeveel zal dat kosten? Vraag het aan een ramenspecialist.

Op zoek naar die extra “touch” die jouw woning nog wat meer in de kijker zet? Dan zijn kamerhoge deuren misschien wel het opteren waard. Ontdek de verschillende stijlopties.

Verder lezen

Een erker bouwen creërt in je woning zowel meer ruimte als lichtinval. Het is wel van belang dat je een goed overzicht houdt over de kostprijs hiervan. Deze schommelen al snel tussen de €4.000 en €10.000.

Verder lezen

Wil je aan je woning extra warmte en charme toevoegen, dan zijn landelijke ramen de keuze bij uitstek. PVC, hout of aluminium? Ontdek welk materiaal het best bij jouw woning past en vraag advies aan een professional.

Verder lezen

Pivoterende zijn groot, eenvoudig, aantrekkelijk en passen perfect bij strakke designs. Bovendien zijn ze in verschillende uitvoeringen beschikbaar waardoor je jouw pivoterende deur volledig naar jouw smaak kunt personaliseren.

Verder lezen