Kamerhoge deuren: een stijlvol interieur

Kamerhoge deuren, ook wel plafondhoge deuren genoemd, geven je woning net dat beetje meer stijl. Dankzij de verschillende opties vind je vast en zeker je smaak. Weet je al welke kamerhoge deur je wilt installeren? Vraag dan gratis offertes via ons offerteformulier.

Ontvang tot 5 gratis offertes voor kamerhoge deur

plafondhoge binnendeur

Kamerhoge deur: prijs

De gemiddelde prijs van een kamerhoge deur is € 3.000. Deze prijs is exclusief btw en plaatsing. Hou er wel rekening mee dat de prijs afhangt van het type deur, de hoogte, de materiaalsoort en de afwerking.

Wat is het verschil met een gewone deur?

Een kamerhoge deur is een deur die tot aan het plafond van de kamer reikt. De deur is dus hoger dan een standaard deur en kan tot 3 meter hoog zijn. De deuren komen in alle vormen en kleuren. Er bestaan zelfs kamerhoge schuifdeuren.

Anyway Doors is een bekend merk dat erg gespecialiseerd is in het plaatsen van kamerhoge binnendeuren. De hoge deuren hebben over het algemeen een elegant en simpel uiterlijk en zijn makkelijk te plaatsen.

Laat je adviseren door een deurspecialist

Hoge binnendeur met of zonder omlijsting?

Je kan kiezen voor kamerhoge deuren met of zonder zichtbare omlijsting. De keuze bepaalt of er al eerdere, nodige voorzieningen getroffen moeten worden of niet.

Indien je kiest voor een deur zonder stalen kozijn, is het belangrijk dat er tijdens de ruwbouw al deurprofielen geplaatst worden. Indien je toch een omlijsting kiest, kan men de deur gemakkelijk achteraf plaatsen wanneer de verdere woning al afgewerkt is.

Meestal kiest men voor onderhoudsvriendelijke materialen zoals aluminium of staal voor de omlijsting van de plafondhoge binnendeuren. Zo heb je achteraf geen schilderwerk meer en zijn de deuren gemakkelijk te reinigen met eender welk product. Andere materialen zoals hout zijn echter ook een optie, maar hebben meer onderhoudswerk nodig.

kamerhoge deuren

Kamerhoge deuren: voordelen

1. Weinig afwerking nodig

Een plafondhoge deur heeft weinig tot geen afwerking nodig. Aangezien de deur van de vloer tot aan het plafond reikt, hoef je het bovenlicht niet dicht te maken en ook verder stucwerk is overbodig.

2. Mooie look

Kamerhoge deuren geven de kamer een strakke en moderne look zonder de typische omlijstingen. Scharnieren, sluit- en openingselementen en bevestigende delen zijn onzichtbaar, doordat ze in de deur zelf verwerkt zitten. Zo valt de deur niet op, maar geeft ze wel een ruimtelijk karakter aan de kamer.

3. Geen barsten in muur

Je hebt geen kans op barsten of scheuren in de muur wanneer je kiest voor een kamerhoge deur zonder omlijsting.

plafondhoge deuren

Kamerhoge binnendeuren plaatsen? Vergelijk offertes

Wil je kamerhoge deuren of andere deuren plaatsen? Aarzel dan niet om een vakman tijdig te contacteren om de juiste voorzieningen te treffen of advies in te krijgen voor jouw woning. Via onderstaand formulier ontvang je gratis verschillende offertes en kan je prijzen vergelijken van vakmannen in je buurt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welk type binnendeuren wenst u?

2. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3. Beschrijf uw project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.