Kamerhoge deuren: net dat tikkeltje extra

Wil je helemaal mee zijn met de trends van 2020, dan zijn kamerhoge deuren iets om in de gaten te houden. Ze geven je woning net dat beetje meer cachet zonder de aandacht naar zich te trekken. Dankzij de verschillende stijlopties vind je vast en zeker je smaak.

Kamerhoge deuren

Wat is het verschil met een gewone deur?

Een kamerhoge deur is zoals de naam het zelf zegt een deur die tot aan het plafond van de kamer reikt, in tegenstelling tot een standaarddeur. Dat kan op een maximale hoogte van 3 meter.

Anyway Doors is een bekend merk dat erg gespecialiseerd is in het plaatsen van dit type deuren. De deuren hebben over het algemeen een elegant en simpel uiterlijk en zijn makkelijk te plaatsen.

Laat je adviseren door een deurspecialist

Met of zonder omlijsting? Aluminium of staal? Voor ieder wat wils!

Je kan kiezen voor kamerhoge deuren met of zonder omlijsting. De keuze bepaalt of er al eerdere voorzieningen getroffen moeten worden of niet.

Indien je kiest voor een exemplaar zonder kozijn, is het belangrijk dat er tijdens de ruwbouw al deurprofielen geplaatst worden. Indien je toch een omlijsting kiest, kan men de deur gemakkelijk achteraf plaatsen wanneer de verdere woning al afgewerkt is.

Meestal kiest men voor onderhoudsvriendelijke materialen zoals aluminium of staal voor de omlijsting. Zo heb je achteraf geen schilderwerk meer en zijn de deuren gemakkelijk te reinigen met eender welk product. Andere materialen zoals hout zijn echter ook een optie, maar vergen meer onderhoudswerk.

Kamerhoge deuren zijn hip! Daarom moet jij ervoor kiezen:

  • Er is weinig tot geen afwerking nodig. Aangezien de deur van de vloer tot aan het plafond reikt, hoef je het bovenlicht niet dicht te maken en ook verder stucwerk is overbodig.
  • Kamerhoge deuren geven de kamer een strakke en moderne look zonder de typische omlijstingen. Scharnieren, sluit- en openingselementen en bevestigende delen zijn onzichtbaar doordat ze in de deur zelf verwerkt zitten. Zo valt de deur niet op, maar geeft ze wel een ruimtelijk karakter aan de kamer.
  • Geen kans op barsten of scheuren in de muur wanneer je kiest voor een kamerhoge deur zonder omlijsting.

Aarzel niet om een vakman tijdig te contacteren om de juiste voorzieningen te treffen of advies in te winnen voor jouw woning.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt