Glazen gevel voor jouw woning

Overweeg je om een glazen gevel te laten bouwen voor je woning? Dat soort gevel is ook wel bekend onder de naam vliesgevel. Ontvang gratis offertes en advies voor het plaatsen van gevels.

Ontvang tot 5 GRATIS offertes

Wat is een glazen gevel?

Een glazen gevel is een glazen buitenwand die gemaakt is uit lichte materialen, zoals glas en aluminium. Het is een niet-dragend bouwwerk dat op zichzelf staat.

Een glasgevel wordt voornamelijk voor kantoren en bedrijven geplaatst, maar het is ook mogelijk om als particulier zo’n gevel aan je huis te bouwen. Dat wordt vooral bij veranda’s en serres gedaan. De laatste tijd zie je het ook steeds vaker opduiken als voorgevel.

Glazen gevel woning

Voordelen glazen gevel

Een glasgevel biedt enkele interessante voordelen. Hieronder sommen we er enkele op:

Meer licht

Een glazen gevel laat veel meer licht door dan een standaard gevel. Je zal dus minder gebruik moeten maken van artificieel licht; een win-win voor je portemonnee én je humeur.

Bespaar kosten

Je bespaart heel wat kosten met een glazen gevel. De materialen zijn erg licht, zoals aluminium en glas. De kostprijs hiervan ligt dan ook een pak lager.

Veel opties

Je kan je glazen gevel helemaal aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit zo’n 400-tal kleuren. Zelfs houtimitaties zijn een optie.

Bovendien kan je de binnen- en buitenkant laten verschillen, zodat alles mooi matcht met het interieur van je woning. Verder kan je kiezen uit een uitgebreid aanbod aan profielen zodat je glasgevel 100% is wat je in gedachten hebt.

Ontvang advies van een vakman

Soorten gevels

Je kan twee soorten glazen gevels onderscheiden. Enerzijds heb je de zuivere glasgevel (zuivere vliesgevel), waarbij er geen binnenspouwblad wordt gebruikt. Dat betekent dat de gevel losstaat van de constructie. Anderzijds heb je ook een onzuivere glazen gevel, die wel een binnenspouwblad heeft.

Hierbij vormt de gevel een soort laagje voor de constructie erachter. Bovendien kan je nog eens een onderscheid maken tussen een warme (gesloten luchtspouw) en koude onzuivere glazen gevel (open luchtspouw).

soorten gevels

Waar moet je rekening mee houden bij het plaatsen van een glazen gevel?

Plaatsingsopties

Een glazen gevel kan op drie manieren geplaatst worden aan je woning.

  • U-glasgevels: dit is figuurglas met een U-vorm. Dit soort gevels laat erg veel licht door, maar zorgt er toch voor dat je geen volledige inkijk hebt. Je kan eventueel opteren om een warmtewerende of zonreflecterende gevel te laten installeren, zolang je maar een metaaloxide coating kiest bij de uitvoering ervan.
  • Semi-structurele glasgevels: hierbij plaatst met gehard glas aan de boven- en onderkant aan de hand van klemlijsten. De zijkanten lijmt men vast op een ondersteunende structuur.
  • Point-fixed glasgevels: ten slotte kan je aan de hand van RVS-beugels de geharde glaselementen aan de draagconstructie vastmaken, die bestaat uit spankabels of staal.

Kleuren raamprofielen

Zoals we hierboven al vermeldden, kan je kiezen uit een hele hoop kleuren en zelfs houtachtige constructies. De kleur is eigenlijk een extra laag die op de aluminiumconstructie wordt aagebracht. Dat kan op twee manieren:

1.Anodisatie: men brengt een harde oxidelaag aan om het aluminium hermetisch af te sluiten van lucht. Het metaalachtige uiterlijk blijf je wel zien.

2.Moffelen: bij deze methode lakt men de profielen door een gekleurde poederlaag op de constructie te bakken.

glazen gevel

Isolatiewaarde van de ramen

Als je je zorgen maakt dat je energie zou verliezen door zoveel beglazing, geen paniek. De meerderheid van de glazen gevels zijn in overeenstemming met de strenge regels omtrent waterdichtheid, thermische isolatie en luchtdoorlaatbaarheid.

Tegenwoordig heeft men ook al enkele manieren gevonden om ervoor te zorgen dat jouw glazen gevel voldoende isolatie biedt aan je woning.

Er kan gebruikt gemaakt worden van Energy Saving glasstenen, een soort superisolerend glas dat een zeer hoge warmte-isolatiewaarde heeft. Hierbij plaatst men een laagje glas met een hoge rendementswaarde tussen de glasbouwstenen.

Ook hoogrendementsbeglazing heeft een hoge isolatiewaarde. Zelfs dubbele beglazing is al voldoende indien je op het glas een coating aanbrengt. Schrik voor een hogere energiefactuur hoef je dus zeker niet te hebben.

Glasgevel plaatsen? Ontvang gratis offertes

Nog niet helemaal overtuigd of een glasgevel wel mogelijk is voor jouw woning? Een specialist uit uw buurt helpt je graag verder! Via onderstaand formulier kom je in contact met vakmannen en ontvang je tot 5 gratis offertes.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welke type ramen zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.