Aluminium steel look ramen: de nieuwste trend

Aluminium steel look ramen

Heb je al gehoord van aluminium steel look ramen? Dat is tegenwoordig dé nieuwste trend binnen de renovatiewereld. Aluminium steel look ramen verenigen namelijk alle voordelen van aluminium met het fijne en strakke uitzicht van staal.

Een huwelijk van aluminium en staal

Staal isoleert niet goed. Dat is één van de redenen waarom er vandaag de dag zo weinig voor stalen buitenschrijnwerkerij wordt gekozen. De U-waarde van een stalen raam voldoet namelijk niet aan de energienormen die vandaag gesteld worden. Die U-waarde vertelt ons hoeveel warmte een raam(profiel) doorlaat per seconde en per graad. Hoe lager die U-waarde is, hoe beter. Voor originele stalen ramen ligt die U-waarde tussen 2.6 en 1.9 W/m²K. Als je weet dat de overheid pas premies begint uit te delen vanaf ongeveer 1.2 W/m²K , ga je best op zoek naar een energiezuiniger alternatief.

Aluminium is zo’n energiezuinig alternatief. De U-waarde van aluminium ligt namelijk tussen 1.5 en 0.6 W/m²K. De warmteweerstand van aluminium raamprofielen is met andere woorden veel hoger. Natuurlijk ziet aluminium er heel wat anders uit dan staal. Staal kan door zijn unieke sterkte heel fijne raamprofielen vormen, terwijl die bij aluminium al iets breder zijn. Staal oogt bovendien ook veel authentieker dan mechanisch gefabriceerd aluminium.

Gelukkig voor de staalliefhebbers is vandaag de dag op de markt de perfecte oplossing te vinden: aluminium steel look ramen. Aluminium steel look ramen bestaan uit raamprofielen op basis van aluminium, die het uitzicht hebben van staal. In het Engels wordt dat steel look genoemd.

Interesse in aluminium steel look ramen?

Vraag je gratis offerte aan

Het kostenplaatje van aluminium steel look ramen

Aluminium steel look ramen

Hoeveel je zou betalen voor aluminium steel look ramen? Dat is afhankelijk van de oppervlakte, de soort beglazing en de vorm van het frame. Wat we je wel kunnen meedelen, is dat de prijs van aluminium steel look ramen tussen die van authentieke smeedijzeren ramen en die van volledig aluminium ramen ligt. Dat lijkt logisch. Om er zeker van te zijn dat je een duidelijk beeld hebt van de prijs van aluminium steel look ramen, goten we de gemiddelde prijzen van ramen per materiaalsoort in een handige tabel.

Raam in smeedijzer +- €1.100 (1500x120mm)
Raam in aluminium +- €550

Ben je benieuwd naar wat aluminium steel look ramen voor jouw woning jou zouden kosten? Dan vraag je best een offerte aan. Via onze service kan dat makkelijk, snel en gratis.Wij brengen zo snel mogelijk in contact met enkele gewaardeerde specialisten uit jouw buurt. Deze dienst is vrijblijvend: je bent niet verplicht om met de aangeboden leveranciers in zee te gaan.

Vraag je gratis offerte aan

Je woonkamer en je tuin versmelten tot één prachtig geheel dankzij ramen zonder zichtbaar profiel. Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen? Vergelijk offertes.

Verder lezen

Op zoek naar die extra “touch” die jouw woning nog wat meer in de kijker zet? Dan zijn kamerhoge deuren misschien wel het opteren waard. Ontdek de verschillende stijlopties.

Verder lezen

Een erker bouwen creërt in je woning zowel meer ruimte als lichtinval. Het is wel van belang dat je een goed overzicht houdt over de kostprijs hiervan. Deze schommelen al snel tussen de €4.000 en €10.000.

Verder lezen

Wil je aan je woning extra warmte en charme toevoegen, dan zijn landelijke ramen de keuze bij uitstek. PVC, hout of aluminium? Ontdek welk materiaal het best bij jouw woning past en vraag advies aan een professional.

Verder lezen