Aluminium steel look ramen: de nieuwste trend

Heb je al gehoord van aluminium steel look ramen? Dat is tegenwoordig dé nieuwste trend binnen de renovatiewereld. Aluminium steel look ramen verenigen namelijk alle voordelen van aluminium met het fijne en strakke uitzicht van staal.

Het kostenplaatje van aluminium steel look ramen

Aluminium steel look ramen

Hoeveel je zou betalen voor aluminium steel look ramen? Dat is afhankelijk van de oppervlakte, de soort beglazing en de vorm van het frame. Wat we je wel kunnen meedelen, is dat de prijs van aluminium steel look ramen tussen die van authentieke smeedijzeren ramen en die van volledig aluminium ramen ligt. Dat lijkt logisch.

Om er zeker van te zijn dat je een duidelijk beeld hebt van de prijs van aluminium steel look ramen, goten we de gemiddelde prijzen van ramen per materiaalsoort in een handige tabel.

Raam in smeedijzer +- €1.100 (1500x120mm)
Raam in aluminium +- €550

Interesse in aluminium steel look ramen?

Vraag je gratis offerte aan

Ben je benieuwd naar wat aluminium steel look ramen voor jouw woning jou zouden kosten? Dan vraag je best een offerte aan. Via onze service kan dat makkelijk, snel en gratis.

Wij brengen zo snel mogelijk in contact met enkele gewaardeerde specialisten uit jouw buurt. Deze dienst is vrijblijvend: je bent niet verplicht om met de aangeboden leveranciers in zee te gaan.

Een huwelijk van aluminium en staal

Staal isoleert niet goed. Dat is één van de redenen waarom er vandaag de dag zo weinig voor stalen buitenschrijnwerkerij wordt gekozen. De U-waarde van een stalen raam voldoet namelijk niet aan de energienormen die vandaag gesteld worden.

Die U-waarde vertelt ons hoeveel warmte een raam(profiel) doorlaat per seconde en per graad. Hoe lager die U-waarde is, hoe beter. Voor originele stalen ramen ligt die U-waarde tussen 2.6 en 1.9 W/m²K. Als je weet dat de overheid pas premies begint uit te delen vanaf ongeveer 1.2 W/m²K , ga je best op zoek naar een energiezuiniger alternatief.

Aluminium is zo’n energiezuinig alternatief. De U-waarde van aluminium ramen ligt namelijk tussen 1.5 en 0.6 W/m²K. De warmteweerstand van aluminium raamprofielen is met andere woorden veel hoger.

Natuurlijk ziet aluminium er heel wat anders uit dan staal. Staal kan door zijn unieke sterkte heel fijne raamprofielen vormen, terwijl die bij aluminium al iets breder zijn. Staal oogt bovendien ook veel authentieker dan mechanisch gefabriceerd aluminium.

Gelukkig voor de staalliefhebbers is vandaag de dag op de markt de perfecte oplossing te vinden: aluminium steel look ramen. Aluminium steel look ramen bestaan uit raamprofielen op basis van aluminium, die het uitzicht hebben van staal. In het Engels wordt dat steel look genoemd.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt