Aluminium steellook ramen: prijs en informatie

Heb je al gehoord van aluminium steellook ramen? Het is dé nieuwste trend binnen de renovatiewereld. Steellook ramen verenigen namelijk alle voordelen van aluminium met het fijne en strakke uitzicht van staal. Ontvang gratis offertes en advies via onze offertepagina.

Ontvang gratis offertes

Aluminium steellook ramen

Aluminium steellook ramen: prijs

Hoeveel je zou betalen voor aluminium steellook ramen? Dat is afhankelijk van de oppervlakte, de soort beglazing en de vorm van het frame. Wat we je wel kunnen meedelen, is dat de prijs van ramen in steellook tussen die van authentieke smeedijzeren ramen en die van volledig aluminium ramen ligt. Dat lijkt logisch.

Om er zeker van te zijn dat je een duidelijk beeld hebt van de prijs van aluminium steellook ramen, goten we de gemiddelde prijzen van ramen per materiaalsoort in een handige tabel.

Raam in smeedijzer+- €1.100 (1500x120mm)
Raam in aluminium+- €550

Ben je benieuwd naar wat steellook ramen voor jouw woning jou zouden kosten? Dan vraag je best een offerte aan. Via onze service kan je dat makkelijk, snel en gratis.

Wij brengen zo snel mogelijk in contact met enkele gewaardeerde specialisten uit jouw buurt. Deze dienst is vrijblijvend: je bent niet verplicht om met de aangeboden leveranciers in zee te gaan.

Vergelijk prijzen en vraag advies

steellook ramen en deuren

Wat zijn steellook ramen?

Ramen in steellook zijn aluminium ramen die er als stalen ramen uitzien. Het geeft je woning een unieke uitstraling, maar zorgt ervoor dat de isolatie wel goed blijft.

Ramen: aluminium en staal

Staal isoleert niet goed. Dat is één van de redenen waarom er vandaag de dag zo weinig voor een stalen buitenschrijnwerkerij wordt gekozen. De U-waarde van een stalen raam voldoet namelijk niet aan de energienormen die vandaag gesteld worden.

Die U-waarde vertelt ons hoeveel warmte een raam(profiel) doorlaat per seconde en per graad. Hoe lager die U-waarde is, hoe beter. Voor originele stalen ramen ligt die U-waarde tussen 2.6 en 1.9 W/m²K. Als je weet dat de overheid pas premies begint uit te delen vanaf ongeveer 1.2 W/m²K , ga je best op zoek naar een energiezuiniger alternatief.

aluminium ramen in steellook

Aluminium isoleert goed

Aluminium is een energiezuinig alternatief. De U-waarde van aluminium ramen ligt namelijk tussen 1.5 en 0.6 W/m²K. De warmteweerstand van aluminium raamprofielen is met andere woorden veel hoger.

Natuurlijk ziet aluminium er heel wat anders uit dan staal. Staal kan door zijn unieke sterkte heel fijne raamprofielen vormen, terwijl die bij aluminium al iets breder zijn. Staal oogt bovendien ook veel authentieker dan mechanisch gefabriceerd aluminium.

Nieuwe ramen plaatsen: vergelijk gratis offertes

Wil je aluminium ramen met een stalen uitzicht laten plaatsen? Dan is het interessant om verschillende prijzen te vergelijken. Via onderstaand offerteformulier kom je in contact met verschillende vakmannen in je buurt en ontvang je tot wel 5 gratis offertes.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welke type ramen zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.