Wat is de kostprijs van een nieuwe voordeur?

Kostprijs voordeur

Denk maar niet dat een voordeur onbelangrijk is voor je woning. Het is namelijk het eerste wat een vriend, collega of familielid opmerkt als hij bij jou thuis uitgenodigd wordt. Bovendien zal de stijl van je voordeur een belangrijke factor spelen in de esthetische waarde van je woning.

Dat je nu in een landelijke villa of een herenhuis woont, voor elke woning bestaat de gepaste voordeur. Waar je echter op moet letten zijn de prijzen. Deze kunnen van stijl tot stijl sterk van elkaar verschillen. Wij geven je een overzicht van de huidige marktprijzen.

Kostprijs voordeur: hoeveel betaal je in 2019?

Zoals eerder gezegd is het gamma aan voordeuren breed en zal het prijsverschil vooral afhankelijk zijn van het materiaalsoort en de afwerking. Met behulp van onderstaande criteria helpen we jou een idee te vormen van het budget:

1. Voordeuren aan goedkope prijzen

Kostprijs voordeur: goedkope prijzen

Heb je een beperkt budget, en wens je niet meer dan een paar honderden euro’s te spenderen aan je nieuwe voordeur, opteer dan voor houten of PVC voordeuren. Binnen dit gamma kun je al voordeuren terugvinden aan een zeer goede prijs/kwaliteit.

/ Goedkoopste prijs Gemiddelde prijs
PVC €180 €550
Hout €450 €900
Aluminium €800 €1.100

De kostprijs van een een voordeur binnen een standaard budget

Kostprijs voordeur: standaard budget

Ben je op zoek naar een voordeur die betere veiligheids- en energieprestaties levert, dan zal je het budget wat moeten verhogen. Binnen deze criteria vind je al voordeuren vanaf €1.000.

Buiten bovengenoemde verhoogde prestaties kan je uiteraard ook genieten van een aantal extra voordelen zoals o.a. hoogrendementsglas, evenals een betere thermische en akoestische isolatie.

Gemiddelde kostprijs voordeur binnen het standaard budget
PVC Tussen €900 en €1.300
Hout Tussen €1.200 en €1.400
Aluminium Tussen €1.400 en € 1.700

Kostprijs voordeuren van hoogwaardige kwaliteit

Binnen deze categorie kan de kostprijs van een voordeur al snel oplopen tot meer dan €2.000. Je geniet echter wel van een stijlvolle voordeur op maat met de beste energie-en veiligheidsprestaties. Robuuste aluminium voordeuren wordt dan gewoonlijk als voorkeur gedragen.

Binnen dit budget kan je verder ook nog genieten van:

  • Een geavanceerd sluitsysteem met versterkte scharnieren
  • Onbreekbaar hoogrendementsglas
  • Geïntegreerde verlichting
  • Tal van mogelijke afwerkingen

Conclusie?
PVC deuren, net zoals bij ramen, het goedkoopst. Kan je een paar euro’s meer investeren, dan is hout ook nog een redelijk goedkope keuze. Als je een PVC voordeur aankoopt aan €200 zul je echter wel het dubbele moeten betalen voor een houten deur. Kies je voor aluminium, dan bevind je je al snel in een hogere prijsklasse en zal de kostprijs zich al snel tussen de €1.000 en €1.600 bevinden.

Spelen er nog andere factoren mee?

Kostprijs voordeur: factoren die de prijs bepalen

De standaard-afmetingen van een voordeur zijn 215 x 90 centimeter. Kies je voor deze afmeting, dan zal er ook geen meerkost aangerekend worden. Dit is echter niet het geval indien je een voordeur op maat wenst.

Een voordeur speelt uiteraard ook een beslissende factor in de veiligheid van je woning. Wil je deze dus extra beveiligen, dan zullen hiervoor ook extra kosten aangerekend worden.

Tenslotte zal ook de afwerking (schrijnwerk, kleur, beglazing,…) invloed hebben op de totale kostprijs van je voordeur.

Vraag een prijs aan voor je nieuwe voordeur

Ontvang GRATIS offertes

 

Wie op zoek is naar een natuurlijke, landelijke look, zit met houten ramen goed. De prijsklasse ligt echter wel iets hoger dan bij PVC-ramen maar is nog altijd goedkoper dan aluminium en staal. Verwacht je dus aan een prijs tussen €500 en €1.000 per raam.

Verder lezen

PVC, hout of aluminium? Vast, draai- of schuifraam? De type en soorten ramen zijn de laatste jaren enorm geëvolueerd… en hun prijs dus ook. Prijzen vooraf vergelijken is dus meer dan aangeraden. Ontdek de huidige kostprijs voor je nieuwe ramen.

Verder lezen

Net als bij dak- of gevelwerken, vochtbestrijding, … kun je bij het plaatsen van nieuwe nieuwe ramen beroep doen op een aantal aantrekkelijke premies. Zo geniet je o.a. van de Vlaamse renovatie- en Verbeteringspremie en de Totaalrenovatiebonus.

Verder lezen