Aluminium ramen: prijzen per raamtype en extra kosten

In dit artikel vind je alle nodige informatie over de aluminium ramen prijzen en informatie. Ben je van plan om te bouwen of te renoveren? Is de tijd aangebroken om nieuwe ramen en deuren te plaatsen of deze te vervangen? Vraag dan gratis offertes via ons offerteformulier.

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Aluminium ramen: prijs per raamtype

In de prijs van een aluminium raam wordt een onderscheid gemaakt tussen het raamtype en de afmeting van het soort glas. Hieronder geven we je een overzicht van de richtprijzen. Deze prijzen zijn inclusief btw en isolatieglas, maar de montagekosten moeten hier wel nog bijgerekend worden.

RaamtypeOppervlakteRichtprijs aluminium raam
Vast raam1000×1000 mmTussen € 250 en € 350
 1500×1200 mmTussen € 350 en € 450
 2000×1500 mmTussen € 700 en € 800
Draai- kiepraam1000×1000 mmTussen € 400 en € 500
 1500×1200 mmTussen € 500 en € 600
 2000×1500 mmTussen € 900 en € 1000
Valraam1000×1000 mmTussen € 200 en € 300
 1500×1200 mmTussen € 350 en € 450
 2000×1500 mmTussen € 700 en € 800
Schuifraam1000×1000 mmTussen € 1100 en € 1300
 1500×1200 mmTussen € 1400 en € 1600
 2000×1500 mmTussen € 1600 en € 1800
aluminium ramen

Aluminium ramen prijzen: extra kosten

Bij de prijzen van aluminium ramen komen nog wat extra kosten kijken. Benieuwd naar wat deze zijn? Je ontdekt ze hieronder.

1. Beglazing aluminium ramen

Als je voor aluminium ramen kiest, dan is het een goed idee om te kiezen voor HR++ isolatieglas. Op die manier spaar je geld uit op je energiefactuur. Hoogrendementsglas kost €60 tot €80 per vierkante meter zonder montagekosten.

2. Aluminium ramen verven

Aluminium ramen zijn verkrijgbaar in elke kleur die je wenst. Daarom is het niet nodig om ze te verven. Het is niet eenvoudig om een aluminium raam te verven, maar als je dit echt wenst, kan dit wel. Als je ze laat verven, dan zal het je toch gemiddeld zo’n €7 per meter aluminium raam kosten.

aluminium ramen prijzen

3. Ventilatieroosters, vliegenramen en rolluiken

Er zijn ook nog andere uitbreidingsmogelijkheden voor je ramen. Zo kan je kiezen voor een vliegenraam, een rolluik of een ventilatierooster. Hieronder bekijken we de prijzen. Reken bij onderstaande prijzen ook nog montagekosten bij, om zo een beter zicht te krijgen over de exacte prijs.

Prijs vliegenvraam

Voor een vliegenraam betaal je gemiddeld tussen de € 40 en € 80 per vierkante meter. Een vliegenraam kan erg handig zijn om je huis te beschermen tegen insecten en tegelijkertijd toch nog voldoende frisse lucht binnen te krijgen.

Prijs handmatige rolluik

Een rolluik zorgt voor voldoende privacy, wanneer het nodig is. Als je kiest voor een handmatige rolluik, dan betaal je gemiddeld zo’n € 50 tot € 150 per vierkante meter.

Prijs elektrische rolluik

Om het jezelf nog makkelijker te maken, kan je ook kiezen voor een elektrische rolluik. Deze kost gemiddeld tussen de € 250 en € 350 per vierkante meter.

Prijs ventilatierooster

Een ventilatierooster zal je gemiddeld tussen de € 75 en € 125 per vierkante meter kosten.

Hoe besparen op de prijs van aluminium ramen?

Aluminium ramen zijn niet erg goedkoop, maar ze gaan zo’n 50 jaar mee. Dat zorgt ervoor dat ze een goede investering zijn. Als je hoogrendementsglas gebruikt dan kan je vaak ook gebruikmaken van premies van je gemeente. Dit is voor elke gemeente anders. Indien je zeker wilt zijn dat je gemeente premies uitdeelt, dan kan je best een kijkje nemen op hun website.

Vraag advies aan een raamspecialist

aluminium raamprofielen

Voordelen aluminium raamprofielen

Fijne en sterke constructie

Heb je een moderne woning? Dan past aluminium buitenschrijnwerk er perfect. Aluminium heeft namelijk het voordeel slanke, elegante constructies te garanderen. Wanneer je voor onderhoudsvriendelijk aluminium ramen en deuren kiest, ben je er zeker van dat de afwerking er stijlvol en strak zal uitzien.

Dat is zo omdat aluminium heel licht maar tegelijk ook heel sterk is. Om dezelfde sterkte te bekomen, heb je met PVC ramen een lompere dikte van raamkozijnen nodig.

Ruim assortiment

Denk ook niet dat je aluminium ramen en deuren enkel in grijs kan verkrijgen. Net zoals bij PVC kan je kiezen uit meerdere kleuren, stijlen en afwerkingen. Het voordeel van aluminium ramen is dan weer dat het een grotere overspanning toelaat dan houten ramen en ramen bestaande uit PVC. Dat is ideaal voor wie grote raampartijen wil omranden.

Milieuvriendelijk

Bovendien is aluminium ook heel duurzaam en 100% recycleerbaar. Het oude raam namelijk volledig gerecycleerd worden om er nieuwe ramen en deuren mee te maken en dat zonder dat er een daling is in kwaliteit. Dat is niet het geval bij houten ramen, aangezien hout rot wordt. Wanneer je voor aluminium ramen en deuren kiest, kan de originele grondstof al een lange levensduur achter de rug hebben.

Weinig kluswerk

Vervolgens zijn aluminium ramen en deuren ook nog eens makkelijk in onderhoud. Meer dan wat zeepsop heb je niet nodig. Hout heeft bijvoorbeeld veel onderhoud nodig om de kleur en stevigheid te behouden. Aluminium daarentegen gaat veel langer mee, zonder dat jij er iets aan moet doen. 50 jaar onderhoudsvrij, dat kan al tellen. Aluminium is ook krasbestendig. Al deze voordelen maken dat aluminium hét materiaal is voor ramen vandaag.

ramen installeren

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

Nadelen aluminium profielen

Hoge prijs

Het kan jammer genoeg niet allemaal rozengeur en maneschijn zijn. De prijs van aluminium ligt een pak hoger dan wanneer je voor ramen en deuren in hout of PVC kiest. Je krijgt er natuurlijk wel wat voor terug. Benieuwd naar het verschil? Aluminium is zo’n 15% duurder dan hout en maar liefst 30% duurder dan PVC.

Wil je weten wat de exacte kostprijs van jouw aluminium ramen en deuren zou zijn? Vraag dan een offerte aan bij enkele vakmannen uit de buurt. Dat kan eenvoudig en snel via onze offertepagina.

Lage isolatiewaarde

Daarnaast zijn PVC ramen de grote winnaar met een uitstekende isolatie en dus ook hoge isolatiewaarden, en laat dat nu net een van de belangrijkste aspecten zijn waarop je moet letten wanneer je het materiaal voor je toekomstige ramen en deuren kiest. Dat wil niet zeggen dat aluminium een slechte isolator is, integendeel.

Alleen zal je iets dieper in je geldbeugel moeten tasten als je wil dat je aluminium ramen en deuren even performant zijn als de PVC-variant. Het isolatieverschil kan namelijk opgelost worden met thermische isolatie.

onderhoud aluminium profielen

Hebben nieuwe aluminium ramen onderhoud nodig?

Het voordeel van aluminium ramen is dat deze, in tegenstelling tot houten ramen, geen noodzakelijk onderhoud vragen. Toch reinig je ze best twee keer per jaar, alleen al voor het uitzicht van je woning.

Aluminium ramen onderhoud je het best als volgt:

1. Begin eerst met de ramen van boven naar onder te spoelen met water.

2. Vuilresten die blijven vasthangen, verwijder je vervolgens met een kleine plastieken spatel.

3. Met warm water en een niet-agressief schoonmaakmiddel reinig je vervolgens de ramen. Droog ze tenslotte af met een zacht doekje.

Aluminium ramen plaatsen? Vergelijk offertes

Heb je interesse in aluminium ramen? Ontvang gratis offertes via onderstaand formulier en vergelijk prijzen van verschillende bedrijven en vakmannen in de buurt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welke type ramen zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.