Ramen en deuren: gratis offertes

Wat wenst u te plaatsen?

Vroeg je vier of vijf offertes voor je nieuwe ramen op? Prima! Dan is het tijd om die nauwkeurig uit te pluizen, te vergelijken en… de juiste keuze te maken. Offertes vergelijken is niet zomaar de eindprijs te vergelijken die onderaan de offerte staat te blinken. Je moet oog hebben voor details. Wat vind jij belangrijk in de offertes van je ramen? Vergelijk de prijs, maar ook kwaliteit en service.

Richtlijn 1: inzicht in de offerte

Het is belangrijk om je ramen offertes goed te begrijpen. Alleen zo kan je ze op de juiste manier vergelijken. Raamspecialisten hebben ieder hun programma om een offerte op te stellen. Algemeen kan je een onderscheid maken tussen:

  • De BASISPRIJS – die wordt zo goed mogelijk berekend op basis van jouw besproken wensen en verwachtingen.
  • De MEERPRIJZEN – die zijn een gevolg van keuzes die je tijdens het plaatsingsproces nog verandert (bijvoorbeeld de kleur, de mate van afwerking, ander materiaal,…).

Richtlijn 2: kennis van de aannemer

Kloppen je vijf gekozen aannemers bij dezelfde profielleverancier aan? Dan zouden hun ramenoffertes gelijkaardig moeten zijn, zou je denken. Toch? In praktijk krijg je vaak vijf totaal verschillende eindprijzen. Dat komt voort uit het prijsverschil tussen de andere onderdelen en materialen om de ramen te plaatsen.

Stel je aannemer gerust enkele vragen over zijn partners:

  • Stellen zij een lage prijs of kwaliteit voorop?
  • Welke producten gebruiken ze?
  • Werken ze al jarenlang trouw samen of verandert je aannemer regelmatig van leverancier?

Richtlijn 3: staar je niet blind op de prijs

Plaats je nieuwe ramen op je terras? Vergelijk dan ook de extra kosten in je offertes. De eindprijs op de offertes van je ramen is natuurlijk belangrijk, maar beslis niet enkel op basis van een getal. Is de offerte zeer laag? Goedkoop is niet altijd even goed. Ligt de offerteprijs hoog? De duurste ramen zijn niet altijd nodig! Probeer op zoek te gaan naar een gezond evenwicht.

Vind je het moeilijk om de knoop door te hakken. Durf ook je gevoel te volgen. De belangrijkste kenmerken van een goede ramenspecialist zijn: kwaliteit, vetrouwen, prima service.

Vergelijk de prijzen

Richtlijn 4: vermijd onvoorziene kosten

Niets zo vervelend als onvoorziene extra kosten. Bespreek alles vooraf met je aannemer. Kan hij bijvoorbeeld langs je huis passeren met je nieuwe ramen? Of heb je een kraan nodig tijdens de plaatsing? Zulke zaken moet je meteen vragen bij het opstellen van de offerte. Een hijskraan huren kost bijvoorbeeld tot 1.500 euro. Daar wil je natuurlijk op voorbereid zijn.

Richtlijn 5: maak een keuze

Heb je alle offertes uitgepluisd? Zit je gevoel goed? Dan is het klaar om akkoord te gaan met de offerte die voor jou het beste aanvoelt. Succes!

Ramen kuisen: stappenplan, tips en tricks

Ramen wassen, veel mensen zien hier tegenop. Het ramen wassen op zich is geen moeilijke klus, maar het lijkt wel onmogelijk om je ramen streepvrij te krijgen. Dat kan erg frustrerend zijn. Gelukkig kan je je ramen makkelijker proper krijgen dan je denkt. Het volstaat om te weten wat je precies moet doen en welke […]

Verder lezen

Thys deuren: voordelen, aanbod en plaatsing

Als je op zoek bent naar nieuwe ramen of deuren, kies dan voor die van de Group Thys, specialist in deuren, vloeren en keukens. De Belgische producent is innovatief, biedt alleen kwaliteitsdeuren en heeft voor elk vraagstuk een passende oplossing. Bovendien biedt het deuren tegen de scherpste prijzen en deuren die veiligheid bieden. Behalve voor […]

Verder lezen

Smeedijzeren deuren: voordelen, toepassingen en richtprijs

Is je interieur dringend aan vernieuwing toe? Wil jij graag je interieur wat stijl bijbrengen met nieuwe ramen of deuren? Dan is het een goed idee om gebruik te maken van smeedijzeren deuren. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt, om je op weg te helpen. Prijs smeedijzeren deuren Het is niet eenvoudig […]

Verder lezen

Melkglas: prijzen en toepassingen

Melkglas kent verschillende namen zoals satijnglas, (acide)mat glas en geëtst glas. Mat glas kent diverse vormen, kleuren en voordelen. Het is op verschillende plekken te gebruiken, zoals in de voordeur, keuken en badkamer. Het geeft meer privacy en heeft een luxueuze uitstraling. Wil je weten wat melkglas precies is, hoe het gemaakt wordt en waar […]

Verder lezen