Stalen deuren: voordelen, toepassingen en richtprijs

Het is een goed idee om stalen deuren te installeren, als je interieur dringend aan vernieuwing toe is. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt, om je op weg te helpen.

Ontvang GRATIS offertes stalen deuren

Hoeveel kosten stalen deuren?

Meestal heeft een smeedijzeren deur een afmeting van 100 x 250 meter. Een enkele stalen binnendeur met gewoon glas kost gemiddeld € 3.000. Kies je voor een dubbele deur? Dan zal je ongeveer het dubbele betalen. De prijs van stalen schuifdeuren hangt af van het schuifsysteem dat je kiest.

Het is niet eenvoudig om een exacte prijs te plakken op een smeedijzeren deur. De prijs hangt af van verschillende factoren, waaronder het type deur dat je kiest en de afmeting van de deur.

Over het algemeen komt de prijs wel overeen met de prijs van enkele en dubbele deuren. Smeedijzeren taatsdeuren kosten gemiddeld € 2.500. Ook hier ben je voor een dubbele deur € 5.000 euro kwijt.

stalen deuren

Op zoek naar een smeedijzeren deur op maat?

Naast deze voorgemaakte deuren, kan je ook kiezen voor een smeedijzeren deur op maat. Dat is ontzettend handig, want zo kan jij de deur kiezen die precies past bij jouw interieur.

Soms kan je ook gewoon niet anders dan kiezen voor een smeedijzeren deur op maat, bijvoorbeeld als je een afwijkende maat nodig hebt. In dat geval moet je er wel rekening mee houden dat je meer geld zult kwijt zijn.

👉 Gemiddeld kost een op maat gemaakte smeedijzeren binnendeur zo’n € 700 tot € 1.200 meer dan een standaard stalen deur.

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Waarom kiezen voor stalen deuren?

Er zijn verschillende redenen waarom een smeedijzeren deur een goede keuze is. Deze deur geeft je interieur een erg stijlvolle uitstraling. Hij straalt klasse en exclusiviteit uit, waardoor hij heel je interieur in één oogopslag stijlvol maakt!

Een smeedijzeren deur staat prachtig in verschillende ruimtes, maar is ook de ideale keuze voor belangrijke ruimtes in bedrijven, omdat ze professionaliteit uitstralen.

Een ander voordeel van deze deuren is dat ze veel licht binnenlaten. Dit zorgt voor een gezellig interieur met aangenaam zonlicht. Een smeedijzeren deur is ook erg duurzaam, omdat het gemaakt werd uit sterke materialen.

Voordelen stalen deur

Deze deuren zijn erg stijlvol en duurzaam, maar daarnaast hebben ze nog tal van andere voordelen.

  • Smeedijzeren deuren zijn verkrijgbaar in heel wat uitvoeringen, waardoor ze toepasbaar zijn in elk interieur.
  • Ijzeren deuren hebben een goede akoestische isolatie, waardoor je niet langer last hebt van vervelende geluiden.
  • Naast akoestisch, hebben ze ook een goede thermische isolatie en dat zorgt ervoor dat je geld uitspaart op je energierekening!

Nadelen stalen deur

Net zoals alle type deuren, hebben ook smeedijzeren deuren enkele nadelen. Het grootste nadeel van deze deuren is dat ze redelijk duur zijn.

Hierbij moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met het feit dat ze goed isoleren, waardoor je toch geld uitspaart op je rekening.Bovendien zijn ze erg duurzaam. Eigenlijk wil dit dus zeggen dat ze met tijd goedkoper uitkomen. Een ander nadeel van deze deuren is dat ze moeilijk zelf te plaatsen zijn.

zwarte stalen binnendeur

Smeedijzeren binnendeuren

Er zijn heel wat verschillende types van stalen binnendeuren. Welke voor jou de beste keuze is, hangt af van je interieurstijl, je smaak en je budget. Om het jou makkelijker te maken, geven wij je hieronder een overzicht van de verschillende types!

Smeedijzeren dubbele deur

Als je veel ruimte hebt, dan kan je kiezen voor een smeedijzeren dubbele deur. Dit is een deur met zijdelingse scharnieren en een enkele draairichting. Een dubbele deur is een ideale keuze als je echt veel natuurlijk licht wilt binnentrekken in een ruimte.

Bovendien geeft dit type deur je interieur een luxueuze en ruimtelijke uitstraling. Perfect voor in een moderne interieur!

Schuifdeuren en pivoterende stalen deuren

Ook smeedijzeren schuifdeuren en pivoterende deuren worden vaak gekozen. Een pivoterende deur is een deur die draait rond zijn verticale as.

Je kunt de deur langs beide zijden openen. Hiervoor heb je wel wat plaats nodig. De schuifdeuren zijn ideaal om ruimtes van elkaar te scheiden en zorgen er juist voor dat je ruimte bespaart.

Stalen taatsdeuren

Een stalen taatsdeur is met een scharnier vastgemaakt in de boven- en onderzijde van de deur. Deze deur wordt dus in het plafond en de vloer gemonteerd en niet in de muren. Een taatsdeur draait rond een verticale as, waardoor de deur naar binnen en naar buiten kan draaien.

Taatsdeuren hebben ook geen kozijn, waardoor ze voor nog meer lichtinval zorgen. Deze moderne stalen deuren passen om die reden ook perfect bij een minimalistisch of modern interieur.

zwarte stalen deuren

Stalen deuren: veelgestelde vragen

Misschien zit jij nog altijd met enkele vragen over smeedijzeren deuren? Als dat het geval is, dan vind jij vast wel het antwoord hieronder!

Kan je een stalen deur zelf maken?

Als je erg handig bent, dan is het inderdaad mogelijk om een smeedijzeren deur helemaal zelf te maken, maar dit is erg moeilijk en je hebt de juiste materialen nodig. In plaats daarvan kan je er beter voor kiezen om een smeedijzeren deur op maat te laten maken. Zo heb je een deur die volledig bij je stijl past.

Je kunt stalen deuren met glas wel zelf makkelijk plaatsen.

  • Hiervoor moet je het stalen frame met schroeven vastmaken aan de deuropening.
  • Daarna plaats je de stalen deur in het frame, zonder de ramen.
  • Nadien bevestig je het glas van de deuren in de frame met zwart kit.
  • Sluit als laatste het geheel af met een klein frame, zodat de ramen op hun plek blijven.

Hoe een smeedijzeren deur onderhouden?

Deze deuren zijn erg prachtig, maar net zoals elke deur, moeten ze natuurlijk goed onderhouden worden om mooi te blijven. Nu heb je geluk, want deze deuren hebben erg weinig onderhoud nodig.

Deze deuren worden voorzien van een poedercoating met de gewenste kleur, waardoor ze niet meer gelakt moeten worden.

Het reinigen van je deur blijft wel belangrijk. Als je ze voldoende reinigt, dan zullen ze makkelijk 50 jaar of langer meegaan. Van roest of scheurtjes zal er nooit sprake zijn, want deze deuren zijn praktisch onverwoestbaar!

stalen deuren in de keuken

Stalen deur plaatsen? Vergelijk gratis prijzen

Wil je een nieuwe stalen deur plaatsen? Of wil je misschien jouw houten deur vervangen door een stalen deur? Dan is het handig om verschillende prijzen te vergelijken.

Via onderstaand formulier kom je in contact met verschillende vakmannen en ontvang je tot wel 5 gratis offertes. Op die manier kan je de juiste stalen deur vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welk type binnendeuren wenst u?

2. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3. Beschrijf uw project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.