Wat is de kostprijs van een nieuwe voordeur?

Kostprijs voordeur

Denk maar niet dat een voordeur onbelangrijk is voor je woning. Het is namelijk het eerste wat een vriend, collega of familielid opmerkt als hij bij jou thuis uitgenodigd wordt. Bovendien zal de stijl van je voordeur een belangrijke factor spelen in de esthetische waarde van je woning.

Dat je nu in een landelijke villa of een herenhuis woont, voor elke woning bestaat de gepaste voordeur. Waar je echter op moet letten zijn de prijzen. Deze kunnen van stijl tot stijl sterk van elkaar verschillen. Wij geven je een overzicht van de huidige marktprijzen.

Hoeveel betaal je voor een voordeur in 2020?

Het gamma aan voordeuren is breed en het prijsverschil zal vooral afhankelijk zijn van het materiaalsoort en de afwerking.
Met behulp van onderstaande criteria helpen we jou een idee te vormen van het budget.

Ontvang je prijs op maat

Voordeuren aan goedkope prijzen

Kostprijs voordeur: goedkope prijzen

Heb je een beperkt budget, en wens je niet meer dan een paar honderden euro’s te spenderen aan je nieuwe voordeur, opteer dan voor houten of PVC voordeuren. Binnen dit gamma kun je al voordeuren terugvinden aan een zeer goede prijs/kwaliteit.

/ Goedkoopste prijs Gemiddelde prijs
PVC €180 €550
Hout €450 €900
Aluminium €800 €1.100

De kostprijs van een een voordeur binnen een standaard budget

Kostprijs voordeur: standaard budget

Ben je op zoek naar een voordeur die betere veiligheids- en energieprestaties levert, dan zal je het budget wat moeten verhogen. Binnen deze criteria vind je al voordeuren vanaf €1.000.

Buiten bovengenoemde verhoogde prestaties kan je uiteraard ook genieten van een aantal extra voordelen zoals o.a. hoogrendementsglas, evenals een betere thermische en akoestische isolatie.

Gemiddelde kostprijs voordeur binnen het standaard budget
PVC Tussen €900 en €1.300
Hout Tussen €1.200 en €1.400
Aluminium Tussen €1.400 en € 1.700

Kostprijs voordeuren van hoogwaardige kwaliteit

Binnen deze categorie kan de kostprijs van een voordeur al snel oplopen tot meer dan €2.000. Je geniet echter wel van een stijlvolle voordeur op maat met de beste energie-en veiligheidsprestaties. Robuuste aluminium voordeuren wordt dan gewoonlijk als voorkeur gedragen.

Binnen dit budget kan je verder ook nog genieten van:

  • Een geavanceerd sluitsysteem met versterkte scharnieren
  • Onbreekbaar hoogrendementsglas
  • Geïntegreerde verlichting
  • Tal van mogelijke afwerkingen

Conclusie?
PVC deuren, net zoals bij ramen, het goedkoopst. Kan je een paar euro’s meer investeren, dan is hout ook nog een redelijk goedkope keuze. Als je een PVC voordeur aankoopt aan €200 zul je echter wel het dubbele moeten betalen voor een houten deur. Kies je voor aluminium, dan bevind je je al snel in een hogere prijsklasse en zal de kostprijs zich al snel tussen de €1.000 en €1.600 bevinden.

Vergelijk deurspecialisten

Spelen er nog andere factoren mee in de kostprijs van een voordeur?

Kostprijs voordeur: factoren die de prijs bepalen

De standaard-afmetingen van een voordeur zijn 215 x 90 centimeter. Kies je voor deze afmeting, dan zal er ook geen meerkost aangerekend worden. Dit is echter niet het geval indien je een voordeur op maat wenst.

Een voordeur speelt uiteraard ook een beslissende factor in de veiligheid van je woning. Wil je deze dus extra beveiligen, dan zullen hiervoor ook extra kosten aangerekend worden.

Tenslotte zal ook de afwerking (schrijnwerk, kleur, beglazing,…) invloed hebben op de totale kostprijs van je voordeur.

Vraag een prijs aan voor je nieuwe voordeur

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt