Voordeur prijs volgens materiaal, stijl en kwaliteit

Kostprijs voordeur

Denk maar niet dat een voordeur onbelangrijk is voor je woning. Het is namelijk het eerste wat een vriend, collega of familielid opmerkt als hij bij jou thuis uitgenodigd wordt. Bovendien zal de stijl van je voordeur is van groot belang de esthetische waarde van je woning.

Dat je nu in een landelijke villa of een herenhuis woont, voor elke woning bestaat de gepaste voordeur. Waar je echter op moet letten zijn de prijzen. Deze kunnen van stijl tot stijl sterk van elkaar verschillen. Wij geven je een overzicht van de huidige marktprijzen.

Ontvang je prijs op maat

Hoeveel betaal je voor een voordeur in 2020?

De prijs van een voordeur schommelt tussen 180 en 1.100 euro. Het gamma aan voordeuren is breed en het prijsverschil is afhankelijk van verschillende factoren zoals het materiaal waaruit de voordeur is vervaardigd en de afwerking. Met behulp van onderstaande criteria helpen we jou een idee te vormen van het budget.

Voordeuren aan goedkope prijzen

Kostprijs voordeur: goedkope prijzen

Je kan uit verschillende materialen kiezen voor je nieuwe voordeur. Heb je een beperkt budget, en wens je niet meer dan een paar honderden euro’s te spenderen aan je nieuwe voordeur, kies dan voor houten voordeuren of PVC-voordeuren. Binnen dit gamma kun je al voordeuren terugvinden aan een zeer goede prijs/kwaliteit.

/ Goedkoopste prijs Gemiddelde prijs
PVC-deur € 180 € 550
Houten deur € 450 € 900
Alu deur € 800 € 1.100

Voordeur prijs binnen een standaard budget

Kostprijs voordeur: standaard budget

Ben je op zoek naar een voordeur die betere veiligheids- en energieprestaties levert, dan zal je het budget wat moeten verhogen. Binnen deze criteria vind je al voordeuren vanaf € 1.000.

Buiten bovengenoemde verhoogde prestaties kan je uiteraard ook genieten van een aantal extra voordelen zoals o.a. dubbel glas, evenals een betere thermische en akoestische isolatie.

Vergelijk deurspecialisten

Gemiddelde prijs deur binnen het standaard budget
PVC Tussen € 900 en € 1.300
Hout Tussen € 1.200 en € 1.400
Aluminium Tussen € 1.400 en € 1.700

Voordeur kopen van hoogwaardige kwaliteit

Binnen deze categorie kan de kostprijs van een voordeur al snel oplopen tot meer dan € 2.000. Je geniet echter wel van een stijlvolle voordeur op maat met de beste energie- en veiligheidsprestaties. Een robuuste aluminium deur wordt dan gewoonlijk als voorkeur gedragen voor een moderne voordeur.

Binnen dit budget kan je verder ook nog genieten van:

  • Een geavanceerd sluitsysteem met versterkte scharnieren
  • Onbreekbaar gezandstraald glas
  • Geïntegreerde verlichting
  • Tal van mogelijke afwerkingen

Conclusie?

PVC-deuren zijn, net zoals bij ramen, het goedkoopst. Kan je een paar euro’s meer investeren, dan is hout ook nog een redelijk goedkope keuze. Als je een PVC-voordeur aankoopt aan € 200 zul je echter wel het dubbele moeten betalen voor een houten voordeur. Kies je voor aluminium, dan bevind je je al snel in een hogere prijsklasse en zal de kostprijs zich al snel tussen de € 1.000 en € 1.600 bevinden.

Spelen er nog andere factoren mee in de kostprijs van een voordeur?

Kostprijs voordeur: factoren die de prijs bepalen

De standaard-afmetingen van een voordeur zijn 215 x 90 centimeter. Kies je voor deze afmeting, dan zal er ook geen meerkost aangerekend worden. Dit is echter niet het geval indien je een voordeur op maat wenst. Met een deur helemaal op maat ben je wel zeker dat het kozijn en de ondergrond naadloos aansluiten op de afmetingen van de deur.

Een voordeur speelt in eerste instantie een rol in de veiligheid van je woning. Wil je deze dus extra beveiligen, dan zullen hiervoor ook extra kosten aangerekend worden.

Tenslotte zal ook de afwerking (schrijnwerk, kleur, beglazing,…) invloed hebben op de totale kostprijs van je voordeur.

Ontvang een offerte op maat voor de plaatsing van je voordeur

Zoals je hierboven las kunnen de prijzen van voordeuren erg uiteenlopen. Om die reden is het aangeraden om verschillende offertes van verschillende plaatsers aan te vragen. Dat kan volledig gratis en vrijblijvend via onderstaand formulier.

Ontvang een prijs op maat voor je nieuwe voordeur

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt