Inbraakwerende deuren: veiligheidsklasse, prijzen en premies

Je huis is je trots, je wilt dan ook niet dat er iets mee gebeurt. Het gedacht dat inbrekers zomaar je huis kunnen binnendringen brengt je koude rillingen. Je wilt er namelijk voor zorgen dat jij, je spullen én je dierbaren ten alle tijden veilig zijn.

Dat kan je het best door je huis te voorzien van inbraakwerende deuren. Wil je graag meer weten? Hieronder vind je alle nodige informatie!

Inbraakwerende deuren prijzen

Als je van plan bent om een veiligheidsdeur te laten installeren, is het wel zo handig dat je weet wat het je zal kosten. De kosten van deze deur zal sterk afhangen van het type en de veiligheidsklasse.

👉 Gemiddeld kan je rekenen kan je rekenen op zo’n € 1.200 (voor- en achterdeur). Dat is natuurlijk een hele investering, die niet iedereen zomaar kan maken.

Als je toch wilt dat je huis veiliger is, maar je niet zoveel budget hebt, dan kan je er ook gewoon voor kiezen om veilig hang- en sluitwerk te laten aanbrengen. Dat kan al voor een paar honderd euro!

👉 Prijzen verschillen veel per vakman, daarom is het verstandig om altijd meer offertes aan te vragen. Deze zijn meestal gratis en laten je toe om verschillende prijzen met elkaar te vergelijken, zodat jij er de voordeligste uit kunt kiezen. Vergelijk nu tot 5 gratis offertes van deurspecialisten uit je regio >>

Ontvang je prijs op maat

Zijn er premies voor inbraakwerende deuren?

Er is goed nieuws, want als je veiligheidsdeuren wilt laten installeren kan je genieten van een aantal premies (voor alle veiligheidsmaatregelen). Deze zijn wel onder een aantal voorwaarden en ze zijn ook afhankelijk van waar je woont.

Wil je graag meer weten over de subsidies en premies van jouw gemeente? Je deurspecialist zal je hierbij kunnen helpen.

Vraag GRATIS advies

Waarom een inbraakwerende deur plaatsen?

Misschien denk je wel dat het bij jou niet zal gebeuren. Er is maar een kleine kans en het zou moeten lukken dat er nét iemand bij jou zal inbreken, toch? Helaas, blijft het inbraakcijfer elk jaar stijgen. En ook jij kan het volgend slachtoffer worden.

Om dit te vermijden is het verstandig om jouw huis zo goed mogelijk te beveiligen en dat doe je het beste met inbraakwerende deuren. Ze hebben ook nog andere voordelen:

Inbraakwerende deuren: veiligheidsklasse

Meer warmte in je huis

Veiligheidsdeuren worden steeds gemaakt uit stevig materiaal. Dat zorgt ervoor dat ze ook een goed isolerend vermogen hebben. Daarnaast houden ze ook tocht buiten. Deze deuren zijn dus niet enkel ideaal voor jouw veiligheid, maar houden je huis ook lekker warm!

Dubbele bescherming

Dit geldt niet voor elke inbraakwerende deur, maar er zijn er veel die ook brandwerend zijn (dat wordt aangeduid). Dat wil zeggen dat ze dus extra veilig zijn, want ze beschermen je niet enkel tegen inbrekers, maar ook tegen brand!

Meer rust in je huis

Deze deuren zorgen ook voor meer rust in je huis, omdat ze geluidswerend zijn. Die rust zal je zeker wel kunnen gebruiken na een stressvolle werkdag!

Welke veiligheidsklasse kiezen?

Als je een veiligheidsdeur koopt, dan moet je er wel op letten dat deze aan een aantal eisen voldoet. Het is namelijk belangrijk dat een veiligheidsdeur écht veilig is.

Waarop moet je letten?

  • Goede veiligheidsdeuren komen met een certificaat dat voldoet aan strikte Europese normen (EN 1627 norm).
  • Er wordt hierin nog wel een onderscheid gemaakt tussen zes verschillende veiligheidsklassen. Veiligheidsklasse één is hierbij het minst inbraakwerend en veiligheidsklasse zes het meest.

Welke veiligheidsklasse moet je kiezen?

Het valt een beetje te zien waar je de veiligheidsdeuren gaat plaatsen, maar voor privédoeleinden zijn veiligheidsdeuren vanaf klasse twee al goed genoeg en moet ook niet hoger gaan dan klasse vier.

Meer advies voor je inbraakwerende deuren nodig?

Ontvang tot 5 GRATIS offertes

Soorten inbraakwerende deuren

Veiligheidsdeuren worden gemaakt uit verschillende materialen, maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal erg stevig (dus veilig)! Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? We benoemen ze hieronder!

Inbraakwerende houten deuren

Veiligheidsdeuren bestaan ook in hout, dat is ideaal voor mensen die houden van een interieur met een karaktervolle uitstraling. Veiligheidsdeuren hoeven dus zeker niet saai te zijn!

In zo’n houten veiligheidsdeur worden stalen of aluminium platen verwerkt, daardoor krijgt de deur zijn inbraakwerende eigenschappen. Daarnaast heeft de deur zware scharnieren, veilig deurbeslag en dievenklauwen om jou de ideale bescherming te bieden.

Inbraakwerende houten deuren

Inbraakwerende stalen deuren

Dit zijn veiligheidsdeuren die volledig gemaakt zijn uit stevig staal, maar ook deze deuren kunnen mooi afgewerkt worden met onder andere houtpanelen om ze mooi in je interieur te laten passen. Er is zelfs heel veel mogelijk, dus voor elk type interieur vind je wel een stevige stalen veiligheidsdeur.

Ook op deze deur vind je zware scharnieren, dievenklauwen en een meerpunts-veiligheidsslot.

Brandwerende veiligheidsdeuren

Wat er nog veiliger is dan veiligheidsdeuren? Veiligheidsdeuren die ook nog eens brandwerend zijn! Tegenwoordig vind je deze steeds meer terug, voornamelijk in bedrijven omwille van de veiligheidsrisico’s. Soms zijn brandwerende deuren zelfs verplicht!

Een brandwerende veiligheidsdeur herken je aan het BENOR ATG keurmerk. Je hebt brandwerende deuren die 30 minuten of 60 minuten brandwerend zijn.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt