Glazen deuren: stijl, soorten glas en richtprijzen

Ben je bezig met verbouwingen en wil je ook graag je ramen en deuren helemaal vernieuwen? Overweeg je daarbij om glazen deuren te laten plaatsen? Dan heb je geluk, want hier vind je alle informatie die je ooit wou weten over glazen deuren!

Glazen deuren prijs

Het is erg moeilijk om een prijs te plaatsen op glazen deuren. Ze bestaan namelijk uit verschillende soorten glas, in verschillende modellen en in verschillende uitvoeringen.

👉 Daarnaast verschilt de prijs ook aan de hand van of je ze zelf gaat plaatsen of niet. Als je de deuren koopt in een doe-het-zelf-zaak dan betaal je meestal tussen de € 200 en € 400. Dan moet je natuurlijk de deuren zelf plaatsen, ook moet je rekening houden met de afmetingen. Je moet er dus wel wat verstand van hebben.

Wil je glazen deuren in je woning plaatsen?

Ontvang je GRATIS offerte op maat

Prijs glazen deuren op maat

Je kan er ook voor kiezen om je glazen deur door een professional te laten maken en plaatsen, ze doen dit dan op maat. Dat is heel wat makkelijker en op die manier weet je dat de deur perfect zal passen.

👉 Natuurlijk zal deze optie je wat meer kosten. Een simpele glazen duur kan al vanaf 800 euro, maar het gemiddelde ligt meestal tussen de € 1.000 en € 1.200.

Waarom deuren in glas laten plaatsen?

Deuren in glas hebben heel wat voordelen en al zeker in bepaalde ruimtes. Benieuwd naar wat de voordelen zijn? Lees dan snel verder!

Wat zijn de voordelen van een glazen deur?

Een oase aan licht

Een van de grootste voordelen is dat ze zoveel licht in je huis brengen. Daardoor heeft je interieur altijd een heldere uitstraling. Licht zorgt er ook voor dat je interieur er ruimtelijker uitziet. Glazen deuren zijn dus ideaal voor woningen met weinig ruimte, zo kan je toch de illusie scheppen dat je woning ruimtelijk is.

Veel licht zorgt tevens voor een aangename sfeer. Wanneer er voldoende licht je huis binnenkomt zal dit een positief effect hebben op je gemoedstoestand en ook dat is mooi meegenomen! Bovendien zorgt een goede lichtinval er ook voor dat je elektriciteit bespaart, doordat je meer gebruik maakt van natuurlijk licht. Ze zijn dus ook goed voor je portemonnee!

Een stijlvolle aanvulling

Deuren in glas geven je interieur een aparte uitstraling. Voor elke interieurstijl is er wel een glazen deur, omdat ze beschikbaar zijn in zoveel verschillende uitvoeringen! Voor welke uitvoering of stijl je ook kiest. Ze geven je interieur karakter en persoonlijkheid!

Veiliger dan je denkt

Er wordt nog vaak gedacht dat glazen deuren niet zo veilig zijn. Dat is ook waarom sommige mensen er niet voor durven te kiezen. Toch is dat helemaal niet nodig. Glazen deuren worden namelijk uit gehard glas gemaakt. Dit soort glas is vijf keer zo sterk als gewoon glas. Een glazen deur zal dus niet zomaar breken!

Makkelijk in onderhoud

Nog een reden om voor deuren in glas te kiezen, is het gemak in onderhoud. Ze zijn namelijk makkelijk schoon te maken. Dat bespaart je heel wat geld uit. Bovendien zijn ze duurzamer dan houten deuren, waardoor ze je uiteindelijk ook geld besparen.

Toepassingen

Ze zijn dus voor verschillende redenen een meerwaarde in je interieur. Maar wat zijn de beste plekken om glazen deuren te plaatsen?

Je kunt ze op verschillende plaatsen in je woning een meerwaarde zijn. Denk maar aan een prachtige deur in je hal, een mooie schuifdeur in je veranda, een glazen woonkamerdeur of een van de vaakst gebruikte: een handige glazen douchedeur.

Daarnaast kunnen ze ook gebruikt worden in een kantoorruimte, als scheidingsdeur en ook op andere professionele plaatsen zoals winkels en restaurants, komen ze goed van pas.

Soorten glazen deuren

Er zijn verschillende modellen waaruit je kunt kiezen. Elk hebben ze hun voor- en nadelen. We overlopen ze even voor je!

Vergelijk glazen deuren

Glazen schuifdeuren

Glazen schuifdeurDe glazen schuifdeur is de eerste keuze. Deze keuze is ideaal voor je woonkamer of keuken, als overgang naar je tuin of terras.

Het voordeel van deze deuren is dat ze bijna geen plaats innemen. Schuifpuien in glas bestaan ook in erg veel varianten. Zo heb je er bijvoorbeeld met een modern aluminium frame, maar er zijn ook schuifpuien met een meer landelijk karakter.

Glazen draaideuren

Glazen draaideuren zijn ook een optie. Hierin zijn er nog verschillen: er zijn deuren met zijdelingse scharnieren, maar ook deuren met een vloerveer.

  • Zijdelingse scharnieren worden gewoon op de zijkant van de deur gemonteerd, waardoor de deur langs beiden kanten opengaat als je ertegen duwt, maar er zijn ook scharnieren die je deur maar in één richting laten draaien.
  • Bij deuren met een vloervleer worden ze in de grond bevestigd. Ook bij dit systeem gaan de deuren langs beiden kanten open.

Glazen pendeldeuren

Glazen pendeldeurenEen derde categorie is de glazen pendeldeur. Dat zijn bredere, dubbele deuren die je tevens langs twee richtingen kunt laten draaien.

Deze deuren zijn erg praktisch, omdat ze zo makkelijk opengaan. Handig wanneer je met volle handen de deur moet zien open te krijgen!

Pendeldeuren worden vaak volledig in glas gekozen, maar je kunt ze ook krijgen met een prachtig kozijn. Het hangt een beetje af van je voorkeur en stijl van interieur. Er is alleszins keuze genoeg!

Welke stijl?

Naast soorten, zijn er ook verschillende stijlen waaruit je kunt kiezen. Welke stijl je kiest zal natuurlijk afhangen van jouw persoonlijke voorkeur en de stijl van je interieur. Weet je niet goed wat te kiezen? Hieronder geven we je enkele tips!

Laat je adviseren door een vakman!

Naar stap 2

Landelijk interieur

De landelijke interieurstijl is er eentje die vaak gekozen wordt. Logisch ook, want een landelijk interieur straalt rust en gezelligheid uit en geeft ons het gevoel dat we écht thuiskomen na een zware, stressvolle werkdag. Deuren in glas kunnen ook een landelijk interieur meerwaarde geven, voornamelijk als je kiest voor de juiste stijl.

Welke stijl moet je dan kiezen? In een landelijk interieur wordt vaak gekozen voor natuurlijke elementen, daarom is een deur in het glas met een houten frame een ideale keuze.

Omdat het bij een landelijk interieur ook voornamelijk draait om gezelligheid, kan ook een deur met koperen tinten de juiste sfeer in je interieur scheppen. Een witte omlijsting kan je interieur dan weer een romantische uitstraling geven.

Modern interieur

Hou je niet zo van tierlantijntjes en kies je liever voor een strakke en luxueuze uitstraling? Ook dan komen deuren in glas handig van pas! Deze deuren zorgen namelijk voor meer licht en een ruimtelijk gevoel en dat zijn de twee belangrijkste vereisten van een modern interieur.

Bij een modern interieur kan je de omlijsting het best zo eenvoudig mogelijk houden. Het is een goed idee om te kiezen voor deuren zonder omlijsting, op die manier komt er nog meer licht je woning binnen. Heb je toch graag een mooie omkadering? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een dunne, zwarte aluminium omkadering.

👉 Ook wit kan zeker, zolang het niet overheerst. Hou het minimalistisch, want daar draait een modern interieur om!

Kies voor moderne glazen deuren

Soorten glas

Ook het glas van de deuren is verkrijgbaar in verschillende soorten. Hieronder meer info!

Gezandstraald glas

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor gezandstraald glas. Dit glas is mat en heeft een grove structuur. Meestal heeft het een vernislaag als extra bescherming. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende motieven en geven een erg leuke uitstraling aan je interieur. Daarnaast zorgt de matheid ervoor dat je meer privacy hebt.

Het nadeel van dit soort glas is dat het iets moeilijker te reinigen is dan andere soorten. Een alternatief hiervoor is gezuurd glas, ook dit glas werd mat gemaakt, maar de structuur is iets fijner en het is dus wat makkelijker in onderhoud.

Verduisterend glas

Als je niet zo houdt van de matte look, dan kan je ook nog kiezen voor verduisterend glas. Het glas krijgt dan een donkere tint, die je interieur niet alleen een elegante uitstraling geeft, maar die ook jou meer privacy geeft!

Gehard glas

Bijna alle deuren in glas zijn gemaakt uit gehard glas. Gehard glas is speciaal veiligheidsglas dat wel vijf keer sterker is dan andere soorten glas. Hierdoor gaat het langer mee!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt