Nieuwe buitendeur kopen? Dit zijn de 4 beslissende factoren!

Wil je een buitendeur kopen? We geven je de vier aandachtspunten en de prijs die je best in het achterhoofd houdt bij het kiezen van een buitendeur uit het ruim assortiment.

Vraag advies aan een deurspecialist

buitendeur

Wat is de prijs van een buitendeur?

De prijs van een buitendeur hangt af van het soort materiaal waaruit de deur gemaakt is. Hieronder een overzicht van de gemiddelde kostprijs.

Soort buitendeurGemiddelde prijs per vierkante meter
PVC€ 725 – € 825
Hout€ 775 – € 925
Aluminium€ 825 – € 975

4 factoren waar je best rekening mee houdt

Hieronder sommen we enkele zaken op die je best in acht kan nemen bij het kiezen van een eigen buitendeur.

1. Denk na over de isolatie

Het warmteverlies in een woning ontstaat meestal door lucht die binnenkomt via kleine kieren en deuropeningen. Het is dus belangrijk dat je deur zowel thermisch als akkoestisch geïsoleerd wordt (vooral als je op een drukke steenweg woont).

Het resultaat, aanzienlijke energie- en warmtebesparingen, zal niet te lang op zich laten wachten.

houten buitendeur

2. Hoe zit het met het onderhoud van je buitendeur?

Ben je bereid om je buitendeur minstens één keer per jaar te onderhouden, te schuren en eventueel opnieuw te schilderen? Nee? Laat hout als materiaalsoort dan alvast links liggen.

PVC is in dat geval nog steeds het beste materiaal. Deze materiaalsoort is namelijk éénvoudig te reinigen en te onderhouden. Met wat water en een doekje ziet je deur er in “no-time” weer als nieuw uit.

Hou bovendien ook rekening met de weersomstandigheden. Zijn hevige regenvallen en rukwinden veelvoorkomend in je regio? De robuustheid van aluminium maakt van dit materiaal dan de beste keuze.

Let wel op de iets hogere kostprijs. Hout is in dit geval ook een mogelijke keuze, maar hou er enigszins rekening mee dat een regelmatig onderhoud hier wel aan de orde zal zijn.

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

3. Beveilig je woning met kwaliteitsvolle buitendeuren

De veiligheid van je gezin gaat boven alles. Bij het plaatsen van een buitendeur dient de veiligheid dus ook bovenaan je lijstje te staan. De veiligheid zal zich niet alleen vertalen in jouw materiaalkeuze. Voorzie je voor- en achterdeurook van een kwalitatief veiligheidsslot en eventueel een deurkijker.

deur rechts binnendraaiend

4. Vergeet het esthetisch aspect niet!

Zijn de keuzes inzake materiaal en veiligheid gemaakt? Heb je nog wat plaats binnen je budget? Kies dan ook nog een buitendeur die aansluit aan de stijl van je woning.

Bij de aankoop van een huis wordt altijd eerst naar de gevel gekeken en vervolgens naar de ramen en deuren. De stijlkeuze is dus niet te verwaarlozen, integendeel.

Een buitendeur die in overeenstemming is met de stijl van je woning kan het uiterlijk ervan opwaarderen. En dit kan de extra overtuiging bieden die de koper nodig heeft. Een houten deur kan je huis bijvoorbeeld een klassieke look geven, terwijl een kunststof buitendeur de woning een moderne uitstraling kan geven.

Ideale buitendeur kopen? Vraag vandaag nog een offerte aan!

Aarzel nooit om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken om de beste voordeur en buitendeuren te vinden. Het is gratis en het verplicht je nergens toe. Stel bijvoorbeeld een buitendeur samen met hulp van experts. Via onderstaand formulier kom je in contact met vakmannen en ontvang je gratis offertes.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welke type ramen zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.