Nieuwe buitendeur? Dit zijn de 4 beslissende factoren!

Nieuwe buitendeur: dit zijn de 4 beslissende factoren

De keuze van een nieuwe buitendeur, dat het nu de voordeur of achterdeur is, dient weloverwogen te gebeuren. Zit je nog met twijfels? Wij geven je alvast 4 aandachtspunten mee die je op weg kunnen helpen of…

Vraag advies aan een deurspecialist

Denk na over de isolatie

Het warmteverlies in een woning ontstaat meestal door lucht die binnenkomt via kleine kieren en deuropeningen. Het is dus belangrijk dat je deur geïsoleerd wordt, zowel thermisch als akkoestisch (vooral als je op een drukke steenweg woont).

Het resultaat, aanzienlijke energie- en warmtebesparingen, zal niet te lang op zich laten wachten.

Hoe zit het met het onderhoud van je buitendeur?

Ben je bereid om je buitendeur minstens één keer per jaar te onderhouden, te schuren en eventueel opnieuw te schilderen? Nee? Laat hout als materiaalsoort dan alvast links liggen.

PVC is in dat geval nog steeds het beste materiaal. Deze materiaalsoort is namelijk éénvoudig te reinigen en te onderhouden. Met wat water en een doekje ziet je deur er in “no-time” weer als nieuw uit.

Hou bovendien ook rekening met de weersomstandigheden. Zijn hevige regenvallen en rukwinden veelvoorkomend in je regio? De robuustheid van aluminium maakt van dit materiaal dan de beste keuze. Let wel op de iets hogere kostprijs. Hout is in dit geval ook een mogelijke keuze, maar hou er enigszins rekening mee dat een regelmatig onderhoud hier wel aan de orde zal zijn.

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Beveilig je woning met een kwaliteitsvolle buitendeur

De veiligheid van je gezin gaat boven alles. Bij het plaatsen van een buitendeur dient de veiligheid dus ook bovenaan je lijstje te staan. De veiligheid zal zich niet alleen vertalen in jouw materiaalkeuze. Voorzie je deur ook van een kwalitatief veiligheidsslot en eventueel een deurkijker.

Vergeet het esthetisch aspect niet!

Zijn de keuzes inzake materiaal en veiligheid gemaakt? Heb je nog wat plaats binnen je budget? Kies dan ook nog een buitendeur die aansluit aan de stijl van je woning!

Bij de aankoop van een huis wordt altijd eerst naar de gevel gekeken en vervolgens naar de ramen en deuren. De stijlkeuze is dus niet te verwaarlozen, integendeel.

Een buitendeur die in overeenstemming is met de stijl van je woning kan het uiterlijk ervan opwaarderen. En dit kan de extra overtuiging bieden die de koper nodig heeft.

Nieuwe buitendeur nodig? Vraag vandaag nog een offerte aan!

Aarzel nooit om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken om het beste aanbod te kiezen! Het is gratis en het verplicht je nergens toe.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt