Soorten binnendeuren: prijzen en materialen

Een binnendeur is niet alleen belangrijk om voor een overgang te zorgen tussen twee ruimtes. Een binnendeur vormt ook een onderdeel van het interieur.

Afhankelijk van je interieurstijl kun je de stijl van de deur hierop aanpassen. De deur is dan niet alleen functioneel, maar zal een waardevolle toevoeging worden aan je interieur. Wil je nieuwe deuren plaatsen? Ontvang gratis offertes en advies via onze offertepagina.

Ontvang tot 5 GRATIS offertes

uitgebreid assortiment deuren

Binnendeuren prijzen

De prijs van een standaard binnendeur start vanaf 250 euro. Er is echter geen vaste prijs voor een binnendeur. De kostprijs hangt af van de afwerking, het type deur en het soort materiaal.

Binnendeuren van hout zullen veel goedkoper zijn dan van helder glas. Dit is overigens wel afhankelijk van het soort gebruikte hout. Binnendeuren van massief hout zullen in de regel even duur of nog duurder zijn dan een deur van glas.

Ga je voor een goedkope binnendeur, dan kies je meestal een deur van MDF of PVC. Ook de afwerking speelt een belangrijke rol in de prijsbepaling. Er zijn deuren te koop met een grondlaag. Deze binnendeuren moet je verven en hiermee geef je je persoonlijke tint aan de deur. Dit zal goedkoper zijn dan wanneer je een volledig gelakte deuren aanschaft.

Binnendeuren zonder omlijsting zullen ook goedkoper zijn, dan wanneer je een mooie binnendeur koopt met al het lijstwerk. De binnendeuren afmetingen zijn een andere factor.

Een binnendeur in standaardformaat is goedkoper, dan wanneer je een deur moet hebben met afwijkende maten. Je komt dan al snel uit bij een binnendeur op maat. Welk type deur je ook zoekt, in iedere prijsklasse is wel een deur te vinden die perfect in jouw interieur past.

binnendeuren

Soorten binnendeuren

Er zijn verschillende soorten binnendeuren:

  • Verfdeuren
  • Gelakte deuren
  • Stijldeuren
  • Fineerdeuren
  • Glazen deuren
  • Metalen deuren

Een belangrijke vraag die beantwoord moet worden is hoe je de binnendeur wilt openen en sluiten. Je hebt keuze uit een draaideur of schuifdeur.

Vergelijk binnendeuren

Draaideur

De draaideur is meestal standaard, maar er zijn situaties te bedenken dat een draaideur niet geschikt is. Bijvoorbeeld als er te weinig ruimte is om de deur goed te openen.

Schuifdeur

Een schuifdeur neemt geen ruimte in en schuif je gemakkelijk langs de wand weg.

houten glazen binnendeuren

Landelijke binnendeuren

Heb je een interieur in landelijke stijl, dan plaats je uiteraard een landelijke binnendeur. Het belangrijkste kenmerk aan een landelijke interieurstijl is de gezellige en warme uitstraling. Dit moet ook in de binnendeur naar voren komen.

Een binnendeur in landelijke stijl is meestal van hout. Voor landelijke deuren wordt het meest gekozen voor massief eikenhout. Maar een massieve deur kan prijzig zijn. Er zijn dan ook goedkopere alternatieven. De deur kan van MDF zijn met een laagje fineer van eikenhout. Je behoudt zo de landelijke stijl van de binnendeur, maar de deur is een stuk goedkoper.

De kleur van een landelijke binnendeur moet ook in landelijke kleuren zijn. Hiervoor worden sobere kleuren gebruikt. Dit gaat bijvoorbeeld om diverse tinten grijs, maar ook pastelkleuren en aardekleuren zijn hier gepast.

Verder is een landelijke deur meestal niet strak egaal. Juist om de gezellige en enigszins klassieke uitstraling te behouden is de deur voorzien van lijstwerk. Overigens komen landelijke deuren ook met glas voor waarin een roedeverdeling is opgenomen. Dit breekt de deur en geeft het geheel een sfeervolle uitstraling.

Binnendeuren met glas

Glas is op diverse wijzes in een binnendeur te verwerken. Op de klassieke wijze wordt glas gecombineerd met hout. Maar wil je juist een hypermoderne glazen binnendeur? Dan moet de deur toch wel geheel uit glas bestaan. Met glas kun je kiezen voor helder doorzichtig glas. Met dit glas zul je door de binnendeur kijken en zien wat er zich in de andere afgescheiden ruimte afspeelt.

Houd je meer rekening met privacyaspecten, dan kun je ook kiezen voor geheel of gedeeltelijk melkglas. Ook gezandstraald glas zal een melkglas effect geven, maar hiermee kun je wel bijzondere motieven, lijnen en patronen in het glas krijgen.

Als het veiligheidsaspect belangrijk is, kies dan voor gehard of gelaagd glas. Het glas is dusdanig sterk dat het nauwelijks stuk te krijgen is. Mocht het glas toch stuk gaan, dan blijft het veilig, want er ontstaan geen scherpe scherven. Glazen deuren voor binnen zijn zeer geschikt om in kleinere ruimtes te plaatsen. Hiermee zul je de ruimte optisch vergroten.

Waar je ook een glazen binnendeur plaatst en welke type deur het ook is, met glas in je binnendeur ben je verzekerd van een stijlvol en luxe uitstraling.

binnendeur installeren

Een binnendeur plaatsen

Hoe het plaatsen van een binnendeur gebeurt, is afhankelijk van het soort deur. Van binnendeuren met kozijn heb je de keuze uit een stompe deur die in het kozijn valt, of een opdekdeur die juist tegen het kozijn valt en met een omlijsting wordt afgewerkt. De naad tussen kozijn en deur is dan niet te zien.

Beide methodes vergen een andere methode van plaatsen. Ga je binnendeuren zelf plaatsen, dan is enige kennis van zaken wel nodig. Heb je deze kennis niet? De binnendeuren laten installeren is dan een optie. Je moet dan wel een binnendeuren plaatser zoeken en dit verhoogt ook de prijs van de deur.

Maar beter een professioneel geïnstalleerde binnendeur dan een deur die je zelf slecht hebt afgehangen. Vraag daarom zeker een offerteaanvraag bij een professionele installateur. Via onze offerteformulier brengen we jou gratis en vrijblijvend in contact met de beste plaatsers uit jouw regio.

Vind vakmannen in de buurt

Standaardafmetingen of op maat

Een binnendeur met standaardafmetingen zal veel gemakkelijker te plaatsen zijn dan een een binnendeur met afwijkende maten. Je kunt dan gebruikmaken van standaard scharnieren en normaal gereedschap.

Hoewel een binnendeur op maat wel veel duurder kan zijn dan een deur met standaardafmetingen, biedt dit ook voordelen. Een binnendeur op maat is een volstrekt unieke deur die je nergens anders zult tegenkomen.

Laat je een binnendeur op maat maken, zorg dan ook dat al jouw wensen hierin verwerkt worden. Uiteraard wordt de deur dan op de specifieke maat gemaakt, maar ook gewenste materialen, kleuren en design kun je in een deur op maat laten opnemen.

Materiaal en afwerking

De meest gebruikte binnendeuren zijn van hout. Voor zeer goede kwaliteit worden binnendeuren van massief hout gemaakt. Dit zijn zware deuren die een leven lang meegaan. MDF en PVC deuren zijn vele malen goedkoper.

Een MDF deur kan wel dusdanig nagemaakt worden alsof het een massief houten deur is. Geheel glazen deuren of gecombineerd met hout is ook een veel gemaakte keuze. Hierbij is glas op vele soorten wijzes te verwerken en in diverse soorten te verkrijgen. Bij de afwerking moet je natuurlijk ook naar het hang- en sluitwerk kijken. Dit draagt mede bij aan de uitstraling van de deur.

Dus welke soort scharnieren gebruik je en het soort handvat of deurknop. Wil je vooral zelf een persoonlijke tint aan een binnendeur geven, kies dan voor deuren met een laag grondverf. Je kunt dan zelf de binnendeuren schilderen in de kleur die jij wenst.

vlakke deuren

Binnendeuren laten plaatsen: vergelijk offertes

Ga je nieuwe binnendeuren laten plaatsen? Dan is het belangrijk om verschillende vakmannen en prijzen te vergelijken. Via onderstaand formulier ontvang je tot 5 gratis offertes en kom je in contact met verschillende experts.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welk type binnendeuren wenst u?

2. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3. Beschrijf uw project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.