Deuren plaatsen

Ga jij binnenkort nieuwe ramen en deuren plaatsen? Dan is het interessant om alle mogelijkheden te kennen. Daarom hebben wij voor jou een handig overzicht gemaakt!

Binnendeuren

Er zijn heel wat verschillende binnendeuren, kiezen is dus niet makkelijk. Weet wel, dat de keuze die je zal maken belangrijk is, want een binnendeur bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je interieur en zorgt ook voor privacy én warmte. Hieronder een overzicht van de verschillende binnendeuren!

Vergelijk binnendeuren

Glazen deuren

Glazen deuren zijn erg populair, voornamelijk in moderne interieurs. Ze zijn stijlvol en zorgen ervoor dat veel licht je huis binnenvalt. Dit licht zorgt tevens voor een ruimtegevoel. Het nadeel van een glazen deur is dat het minder isolerend is en dat het snel vuil wordt. Ook als je voor een glazen deur kiest zijn er veel mogelijkheden. Hieronder sommen we ze voor je op!

 • Glazen schuifdeuren: dit type deur is erg populair, omdat het zorgt voor veel lichtinval. Door deze lichtinval creëer je een ruimtelijke en gezellige uitstraling. Het voordeel van schuifdeuren is dat ze plaats besparen, omdat je geen zwaairuimte nodig hebt. Om een schuifdeur te kunnen plaatsen heb je wel een bredere deuropening nodig. Een schuifdeur kan in of voor de muur bevestigd worden.
 • Glazen pendeldeuren: glazen pendeldeuren geven je interieur een bijzondere uitstraling. Een glazen pendeldeur is een deur die in beide richtingen kan openen. Het voordeel hiervan is dat de ruimte steeds makkelijk toegankelijk is, dus ook als je je handen niet vrij hebt.
 • Glazen zwaaideuren: een zwaaideur is eigenlijk een standaard binnendeur. Dit is een goede keuze als je opzoek bent naar een deur die veel licht doorlaat, maar je een beperkt budget hebt, want een glazen zwaaideur is voordelig.
 • Glazen pivoterende deuren: pivoterende deuren hebben altijd een prachtige uitstraling, maar als je ze in glas kiest dan hebben ze net dat tikkeltje meer. Deze deuren zijn blikvangers die ervoor zorgen dat je interieur straalt. Een pivoterende deur kan in twee richtingen draaien en is daardoor ook makkelijk om te openen.
 • Glazen dubbele deur: dubbele deuren kunnen zowel schuifdeuren zijn als twee draaideuren. Deze deuren zijn ideaal om veel licht binnen te krijgen en geven bovendien een moderne uitstraling aan je interieur.

Smeedijzeren deuren

Als je opzoek bent naar glazen deuren met karakter, dan zijn smeedijzeren deuren iets voor jou! Deze binnendeuren zijn deels uit glas gemaakt en deels uit metaal. Ze zijn daarom ook een goede keuze voor een industrieel interieur.

Door hun professionele en stijlvolle uitstraling, worden ze vaak gebruikt in bedrijven. Smeedijzeren deuren zijn niet alleen mooi, maar ook erg stevig. Ze kunnen niet roesten en hebben praktisch geen onderhoud nodig. Daardoor gaan ze wel zo’n 50 jaar mee en zelfs langer. Ook smeedijzeren deuren bestaan in verschillende soorten. Hieronder een overzicht!

 • Pivoterende smeedijzeren deuren: smeedijzeren pivoterende deuren zijn net zoals glazen pivoterende deuren, maar dan met een metalen omranding. Deze omranding zorgt voor extra karakter in je interieur. Pivoterende deuren kunnen in twee richtingen draaien.
 • Enkel en dubbele smeedijzeren deuren: ook bij smeedijzeren deuren kan je kiezen voor enkele of dubbele deuren. Als de deuropening groot genoeg is, dan zijn dubbele deuren wel een aanrader, omdat je zo nog meer ruimtegevoel en licht in je woning creëert, maar een dubbele smeedijzeren deur is ook wel dubbel zo duur.

Stalen deuren

Stalen binnendeuren zijn een populaire keuzen. Logisch ook, want stalen deuren hebben heel wat voordelen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en geven je woning een elegante touch. Ze passen zowel mooi in een landelijk interieur als in een modern interieur. Ze hebben ook een goede isolerende waarde, zowel akoestisch als thermisch. Het nadeel is dat ze wat duurder zijn en dat ze moeilijk zelf te plaatsen zijn. Hieronder een overzicht van de soorten!

 • Stalen deuren met glas: voor een modern of industrieel interieur kies je het best voor stalen deuren met glas. Deze geven je interieur de stijlvolle uitstraling die je zoekt. Eigenlijk zijn dit soort deuren glazen deuren met stalen kozijnen. Je kunt kiezen voor taatsdeuren, stalen schuifdeuren of stalen draaideuren, afhankelijk van de ruimte die je hebt, je smaak en je budget.
 • Volledige stalen deuren: je kunt er ook voor kiezen om deuren te laten plaatsen die volledig uit staal vervaardigd zijn. Deze type deuren worden vooral gekozen voor de veiligheid. Daarom zie je ze ook vaak terug in ziekenhuizen. Deuren die volledig in staal gemaakt zijn hebben een uitstekende isolerend vermogen!

Houten deuren

Hou je meer van een authentieke uitstraling? Dan kan je ook kiezen voor een houten deur. Deze deuren zijn volledig ondoorzichtig, waardoor ze je privacy bieden. In sommige ruimtes kan dit echt nodig zijn.

Houten deuren zijn ook relatief goedkoop en er zijn veel keuzemogelijkheden. Je kunt ze ook makkelijk zelf bewerken (schilderen, vernissen, enzovoort). Hieronder de verschillende mogelijkheden!

 • Houten schuifdeuren: houten schuifdeuren zijn een ideale keuze, wanneer je wat ruimte wilt besparen. Ze geven je woning een charmante en warme uitstraling. Een ideaal alternatief als je niet van glazen schuifdeuren houdt!
 • Houten blokdeuren: als je hout wilt gebruiken in een modern interieur, dan is een houten blokdeur een uitstekende keuze. Houten blokdeuren geven je interieur een moderne uitstraling, maar ze zijn ook erg stevig. Deze deuren draaien zowel naar binnen als naar buiten.
 • Pivoterende houten deur: pivoterende deuren in hout zijn ideaal om een unieke uitstraling te geven aan je interieur. Als je ze opendraait, dan draait de ene kant naar achteren en de andere kant naar voren. Het nadeel van zo’n deur is dat je er een grotere deuropening voor nodig hebt, omdat je minder vrije doorgangsbreedte hebt.
 • Houten zwaaideur: je kunt ook gewoon kiezen voor de standaard zwaaideur. Deze blijft populair. Dat komt omdat ze veel voordelen hebben. Ze zorgen voor een goede isolatie en veel privacy. Ook als je voor een zwaaideur kiest, zijn er nog heel wat keuzes mogelijk qua kleur en stijl.

PVC deuren

PVC deuren zijn goedkoop en onderhoudsarm. Tegenwoordig zijn ze ook verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, waardoor ze bij elk interieur passen. PVC deuren zijn makkelijk te openen, omdat ze gemaakt zijn uit licht materiaal.

Ondanks dat PVC deuren licht zijn, zorgen ze toch voor een lange levensduur. Daarnaast hoef je een PVC deur amper te onderhouden. Het nadeel van deze deuren is dat ze kunnen openslaan wanneer er wind je huis binnenkomt. Ook PVC deuren zijn er in verschillende soorten.

 • PVC deuren met glas: er zijn PVC deuren die deels uit glas bestaan. Dit type deur wordt vaak gebruikt als achterdeur. Je kan er ook makkelijk een katten- of hondenluik in verwerken. Het onderste paneel is volledig dicht en het bovenste stuk bevat glas.
 • Volledige PVC deuren: deuren die volledig uit PVC gemaakt zijn zorgen voor meer privacy. Het nadeel is dat je geen lichtinval krijgt. Daarnaast weegt de deur ook minder zwaar zonder glas.

Buitendeuren

Ook in buitendeuren heb je heel wat keuze, minder dan bij de binnendeuren, maar toch genoeg om een deur te kiezen die volledig bij je stijl past. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Vergelijk buitendeuren

Pivoterende deuren

Een pivoterende deur wordt niet alleen gekozen als binnendeur, maar kan ook gekozen worden als buitendeur. Zo krijgt ook de buitenkant van je huis een moderne uitstraling.

Als je een pivoterende deur als buitendeur kiest, dan kan je er wel beter voor zorgen dat je een zware deur kiest, zodat het voldoende beschermt tegen koude en wind. Pivoterende deuren draaien in alle richtingen en het draaipunt kan gekozen worden.

Inbraakwerende deuren

Voor buitendeuren wordt er vaak gekozen voor inbraakwerende deuren. Deze deuren zijn net zoals standaarddeuren, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Je ziet het verschil niet. Een inbraakwerende deur wilt enkel zeggen dat de deur voorzien is van veiligheidselementen, zoals verstevigde sloten met meerpuntsluiting, zware scharnieren en dievenklauwen.

Inraakwerende deuren zijn er in verschillende veiligheidsklasses. Naast een inbraakwerende deur kan je ook kiezen voor een gepantserde deur. Deze deur is verankerd in de muur en erg stevig door het plaatstaal waaruit hij gemaakt werd. Dit zijn de veiligste deuren die je kunt kiezen.

Voordeuren

Welke voordeur je kiest is erg belangrijk, want een voordeur beschermt je huis tegen inbraak, maar zorgt ook voor de uitstraling van je huis. Voordeuren verschillen voornamelijk in de materialen waaruit ze gemaakt werden. Hieronder een overzicht!

 • Houten voordeuren: houten voordeuren geven een authentieke uitstraling aan je huis. Ze zijn betaalbaar en flexibel, omdat je ze makkelijk kunt overschilderen. Daarnaast isoleren ze ook goed en zijn ze recyclebaar. Het nadeel is dat ze veel onderhoud vergen, tenzij je kiest voor een onderhoudsvriendelijke houtsoort, maar dan betaal je meer.
 • PVC voordeuren: PVC deuren zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en ze bestaan in verschillende uitvoeringen. Het nadeel van deze deuren is dat je ze niet kunt overschilderen. Ze zijn bovendien minder gunstig voor inbraakveiligheid.
 • Aluminium voordeuren: aluminium deuren hebben niet veel onderhoud nodig en hebben een lange levensduur. Daarnaast geven ze je woning een strakke look. Aluminium deuren zijn bovendien brandveilig en milieuvriendelijk. Het nadeel is dat ze duur zijn en niet zo goed isoleren in vergelijking met andere materialen, zoals hout.
 • Stalen voordeuren: stalen voordeuren zijn erg sterk, duurzaam en brandwerend. Daarnaast beschermen ze je ook goed tegen inbraken. Een stalen duur is wel niet zo elegant en bovendien kostelijk.

Deuren plaatsen? Ontvang de beste prijs en offertes!

Deuren plaatsen? Dat laat je beter doen door een professional. Als je besluit om voor een professional te kiezen, dan is het wel verstandig dat je offertes laat opmaken op verschillende sites. Door de offertes van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken kan je eenvoudig heel wat geld uitsparen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt