Deuren plaatsen: prijs en stappenplan

Ga je binnenkort nieuwe deuren plaatsen, of wil je een deurkit plaatsen? Dan hebben wij het perfecte stappenplan voor jou. Laat je het toch liever over aan een expert, of wil je prijzen van deuren vergelijken? Vraag dan gratis offertes via ons offerteformulier.

Vergelijk binnendeuren

deur laten plaatsen

Deur zelf plaatsen: stappenplan

Stap 1: deur kiezen

Het is belangrijk om eerst de juiste nieuwe deur te kiezen. Denk dus goed na over welke soort deur je wilt. Wil je een strakke moderne deur of een standaard deur? Wil je stompe deuren of opdekdeuren? Je hebt ook keuze uit verschillende formaten en soorten deuren:

Stap 2: kijk na of de deur in de deuropening zal passen

Om zeker te zijn dat de deur in de deuropening zal passen, kies je best een deur met afmetingen die ongeveer hetzelfde zijn als de deuropening. De deuropening is best minstens 2,5 cm hoger en 5 cm breder dan het deurblad. De deurlijsten zullen de kleine opening bedekken.

Stap 3: Scharnieren plaatsen

Bij de plaatsing van de scharnieren, is het belangrijk om te weten in welke richting je wilt dat de deur opent. De scharnieren plaats je links, als je wilt dat de deur naar rechts opendraait.

Plaats de scharnieren op 10 tot 15 cm van de bovenkant en onderkant van de deur. Vervolgens installeer je ook een scharnier in het midden. Sommige deuren hebben voorgefreesde uitsparingen. Je plaatst dan de scharnieren in de uitsparingen en schroeft ze vervolgens vast.

scharnieren plaatsen

Stap 4: plaats de deur in het deurkader

Plaats de deurlijst in het deurkader en schroef het vast. Zorg er wel voor dat het kozijn loodrecht staat. Kijk vervolgens na of alles waterpas staat.

Stap 5: Slaglat bevestigen

Doe de deur dicht en teken met een potlood tot waar de deur komt. Dit doe je voor de hele omlijsting. Zorg dat de deurlat, die tegen de bovenplank van de omlijsting zal komen, past. Klop ze vervolgens vast met spijkers aan de omlijsting. Dit doe je ook voor de deurlatten aan de zijkant. Je kan de deurlatten ook vastzetten met montagelijm.

Vraag advies aan experts

Stap 6: plaatsen van klink en slot

Voor het slot en de klink is er een ruimte voorzien. Je hoeft ze dus enkel op die plek vast te schroeven.

Deur plaatsen: afwerking

Als de deur geplaatst is, kan je deze vervolgens nog schilderen. Je kan de deur ook nog afwerken met deurplinten. Die kan je plaatsen met lijm of spijkers. Denk er wel aan om de latten goed af te meten en na te kijken of ze loodrecht staan.

deuren plaatsen

Nieuwe binnendeur plaatsen: prijs

De gemiddelde prijs voor het plaatsen van een binnendeur is € 70 à € 125 per deur. Dit is enkel voor het plaatsen en is dus exclusief de prijs van de deur. Hou er rekening mee dat sommige vakmannen met een uurtarief werken, waardoor de prijs kan variëren. Hieronder vind je een overzicht van een aantal prijzen.

Type deur vervangen of plaatsen Richtprijs per uur (excl. deur)
Stompe deur vervangen of plaatsen € 85 – € 125
Kozijnen plaatsen € 75 – € 225
Buitendeur plaatsen of vervangen € 250 – € 350
Opdekdeur plaatsen € 70 – € 110

Deuren laten plaatsen of binnendeur vervangen? Vergelijk offertes

Een binnendeur plaatsen kan een moeilijke klus zijn en laat je nog altijd beter over aan een vakman. Ontvang tot 5 gratis offertes via onderstaand formulier en vergelijk prijzen. Hierdoor kan je voordelig binnendeuren plaatsen en deuren laten renoveren.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welk type binnendeuren wenst u?

2. Hoeveel binnendeuren wenst u?

3. Beschrijf uw project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.