Behaaglijk thuis met verwarmend glas: voordelen en prijs

Verwarmend glas: wat zijn de voordelen?

Verwarmend glas is een interessant alternatief voor klassieke radiatoren. Kortweg komt bij bij deze soort glas de warmte van de ramen in plaats van de radiatoren.

Dat maakt je woning energiezuiniger (er is geen warmteverlies via de ramen). Je bespaart ook plaats en het creëert een behaaglijke warmte in huis. Verwarmend glas zou dus wel eens een topkeuze kunnen zijn voor jouw renovatie- of nieuwbouwproject!

De prijs van verwarmend glas

De prijs van verwarmend glas is moeilijk te bepalen. Het is immers erg afhankelijk van jouw specifieke situatie. Hoe groot is het oppervlak? Hoeveel ramen zijn er? Tegelijkertijd kan je er meer in investeren, omdat je geen budget meer hoeft te voorzien voor klassieke radiatoren.

Ontvang je prijs op maat

Hoe gebruik je verwarmend glas?

Verwarmend glas kan je zowel voor buitenglas als voor binnen in huis gebruiken. In dat laatste geval is het bijvoorbeeld een scheidingswand of deur. Voor buiten kan je het gebruiken voor ramen, dakramen of veranda’s.

Bovendien kan het glas de hoofdverwarming van je huis worden. Zeker voor kleinere ruimtes is dat interessant, omdat je dan ruimte uitspaart. Je hoeft immers geen klassieke radiatoren te installeren. Het is even eenvoudig te gebruiken via een thermostaat.

In andere gevallen kan het ook condens tegengaan. Dat is zeker interessant voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals een zwembad of sauna. Het glas blijft steeds doorzichtig en schoon en je hebt geen ventilatiesysteem nodig.

Wat zijn de voordelen van verwarmend glas?

Hierboven gaven we eigenlijk al een belangrijk voordeel van verwarmend glas. Als het de hoofdverwarming in je huis is, hoef je geen radiatoren te installeren en spaar je ruimte uit. Maar er zijn nog vele andere voordelen:

  • Je hebt minder kosten op gebied van installatie en onderhoud.
  • De stralingswarmte creëert een behaaglijke temperatuur binnen.
  • Het ziet er mooier uit, omdat de warmtebron onzichtbaar is.
  • De verwarming creëert minder stofverplaatsing. Daarom is het perfect voor astmapatiënten.
  • Het glas past in elk kozijn (vast, draaiend, hout, staal, aluminium, kunststof,…)

Het glas is de laatste jaren ook zuiniger geworden en verbruikt veel minder elektriciteit dan vroeger.

Ontdek zelf de voordelen!

Vergelijk GRATIS offertes

Duurzaam en milieuvriendelijk

Glas is over het algemeen een zwakke schakel in de isolatie van je huis. Met verwarmend glas los je dat op, aangezien de warmte nu uit de ramen komt. Er gaat dus minder energie verloren omdat er geen warmteverlies is naar buiten. Bovendien heeft het ook een hoge isolerende waarde.

Nog interessanter wordt het als je het koppelt aan zonnepanelen. Dan gebruik je geen elektriciteit meer van het elektriciteitsnet. Op die manier wordt je huis veel duurzamer en milieuvriendelijker!

Conclusie

Verwarmend glas is dus best een interessant alternatief voor klassieke verwarmingssystemen in huis. Het creëert een behaaglijke warmte binnen, je huis wordt veel beter geïsoleerd en het ziet er mooier uit.

Om een exacte inschatting van de prijs voor jouw situatie te maken, vraag je best verschillende gratis offertes aan bij installateurs. Zij helpen je graag op weg, zodat jij daarna de beste keuze kunt maken voor jouw bouwproject!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt