Met geluidsdempend glas slaapt u als een roos

Geluidsdempend glas

Wie in een drukke, verstedelijkte omgeving woont, kent het wel: storend straatlawaai, luidruchtige buren, voorbijrazende vrachtwagens… Geen makkie om dan ’s avonds de slaap te vatten. Geluidsdempend glas kan het verschil maken tussen een heerlijke nachtrust of urenlang woelen.

Vlaanderen raakt stilaan volgebouwd. We wonen steeds dichter op elkaar, waardoor onze omgeving steeds lawaaieriger wordt. Na een drukke werkdag of in het weekend willen we ons echter in alle rust kunnen ontspannen. Zelfs als je slapengaat, kan burengeluid lastig zijn. Gezinnen met kleine kinderen kunnen een rustige omgeving uiteraard nog meer appreciëren.

Helft minder lawaai

Geluidsisolerende ramen en deuren zijn in dat geval van goudwaarde. Dankzij geluidsdempend glas kunt u het lawaai dat u ervaart met de helft verminderen. Standaardramen hebben een akoestische reductiewaarde van 32 tot 35 dB. Bij geluidsdempend glas ligt dat tussen de 36 en 38 dB. Dat verschil van 3 dB-punten lijkt klein, maar in de praktijk vangt u nog maar de helft van het omgevingsgeluid op.

Dakramen

Het kan heerlijk zijn om onder een dakraam te slapen, alsof je onder de blote sterrenhemel ligt. Maar als het regent of hagelt, kan het geroffel op het dakraam bijzonder vervelend zijn. Ook in dat geval is geluidsdempend glas ideaal. Voor de beglazing van uw dakraam moet u dan niet alleen kijken naar de akoestische reductiewaarde van het geluidsdempend glas tegenover omgevingsgeluid, maar ook naar de de isolatiewaarde tegenover impactgeluid.

Raamprofielen

Even belangrijk als het geluidsdempend glas, zijn de raamprofielen. Een kier in het schrijnwerk is genoeg om het effect van het geluidsdempend glas teniet te doen. Vooral kozijnen met ventilatieroosters laten veel lawaai van buiten door. Een ramen en deuren specialist verhelpt accuraat alle problemen.

Ook op zoek naar geluidsdempend glas?

Vraag advies en vrijblijvend offertes aan

Thermisch glasbreuk is een fenomeen die ontstaat bij grote temperatuurverschillen. Dit valt echter te vermijden. Wij geven je hiervoor een paar praktische tips mee

Verder lezen

Wie geen radiatoren wenst te plaatsen, kan ook opteren voor verwarmend glas. De prijs ligt misschien wat hoger, maar je bespaart er zowel energie als ruimte mee. Wil je een exacte prijs voor jouw situatie, dan is het advies van een raamexpert aangeraden.

Verder lezen

Thermopane glas is een synoniem voor dubbel glas. Dit type beglazing is in de loop der jaren echter sterk geëvolueerd. Hoewel hoogrendementsglas vandaag de dag bijna standaard gekozen wordt, is thermopane beglazing nog niet helemaal afgedaan.

Verder lezen

Inbraakwerend glas is die extra maatregel die jouw woning volledig inbraakvrij maakt. De kostprijs? Deze hangt af van de glaslaag (éénzijdig, tweezijdig of gelaagd glas met extra folie). Gemiddeld begin je vanaf €40 per m² maar dit kan al snel oplopen tot €140 per m².

Verder lezen