Melkglas: prijzen en toepassingen

Melkglas kent verschillende namen zoals satijnglas, (acide)mat glas en geëtst glas. Mat glas kent diverse vormen, kleuren en voordelen. Het is op verschillende plekken te gebruiken, zoals in de voordeur, keuken en badkamer.

Het geeft meer privacy en heeft een luxueuze uitstraling. Wil je weten wat melkglas precies is, hoe het gemaakt wordt en waar je het voor kunt gebruiken? Lees dan vooral door. Wellicht is dit type glas wel iets voor jou.

Ontvang GRATIS advies en offertes

Melkglas prijs

De prijzen lopen natuurlijk behoorlijk uiteen. Want als je een mat glas met kleur en patroon wenst te hebben, ligt de prijs een stuk hoger dan wanneer je een enkel mat glas wilt hebben zonder extra dingen.

Bovendien worden de prijzen vaak per m2 gegeven, omdat alles op maat moet worden gemaakt. Hier vindt je de gemiddelde prijzen voor mat glas.

Let op: dit is gemiddeld. Je kunt dus meer of minder kwijt zijn.

Soort glasRichtprijsPlaatsingskosten
Normaal mat glasvanaf €70 per m2€40 – €70 per m2
Gehard mat glasvanaf €122 per m2€40 – €70 per m2

Wat is melkglas?

Dit glas wordt gekenmerkt door de matte uitstraling die het heeft. Het laat wel licht door, maar door het troebele glas kun je niks zien, op schaduwen na. Het glas is in verschillende diktes, kleuren en patronen verkrijgbaar. De meest gangbare diktes zijn 4,6mm en 8mm. Ook zijn er verschillende soorten van dit glas te verkrijgen.

Zo heb je helder mat glas, extra helder mat glas, lakglas, mat gekleurd glas, figuurglas, draadglas / gewapend glas, veiligheidsglas en beloopbaar glas. Ook kent het glas diverse gradaties van doorzichtigheid. Je kunt hem zo ondoorzichtig krijgen als je maar wilt.

Hoe wordt mat glas gemaakt?

Het glas kan worden verkregen door 3 bewerkingen, namelijk door te zuren, te stralen of door een melkglas folie.

  • Wanneer het glas wordt gezuurd, krijgt het een hele gladde textuur en wordt het mat.
  • Bij het stralen van glas wordt het ook mat, maar een stuk minder glad. Door het glas te stralen kun je ook verschillende patronen of dessins aanbrengen. Ook een logo of andere tekening is mogelijk.
  • Mat glas kan ook verkregen worden door een matte folie te gebruiken. Deze wordt meestal tussen 2 glasplaten gelijmd en is meteen klaar voor gebruik. De folie kan ook andere kleuren hebben, waardoor je dus ook gekleurd glas kunt krijgen.

Toepassingen melkglas

Dit glas kan op heel veel manieren worden toegepast. Hieronder worden er een aantal verder toegelicht. Toepassingen kunnen zijn: ramen en deuren, badkamers, douches, tafelbladen, vloeren, wanden, trappen en nog veel meer.

Vaak wordt er voor mat glas gekozen wanneer privacy belangrijk is en de mate van inkijk klein moet zijn, denk aan kantoren of advocatenbureaus.

melkglas

Melkglas in voordeur

Als je richting de voordeur loopt wanneer de bel gaat, wil je natuurlijk wel hebben dat diegene aan de deur niet je hele gang kan bekijken. Maar wat als je nou geen volledige houten of kunststof voordeur wilt hebben en licht in de gang of hal wilt binnenlaten?

Denk dan eens aan mat glas. Jij krijgt de gewenste lichtinval in de gang, degene aan de deur kan niet naar binnen kijken en de privacy wordt gewaarborgd. De perfecte oplossing.

Je kunt ervoor kiezen om maar een klein deel van de deur met mat glas in te zetten, in allerlei vormen en afmetingen. Alles is mogelijk.

Glazen binnendeuren

Glazen binnendeuren zie je tegenwoordig steeds vaker, Het glas geeft een moderne uitstraling en laat extra veel licht binnen op juist donkere plekken. Hoe meer licht in de kamer, hoe groter deze lijkt te te zijn. Daarnaast zijn de sterk en kunnen ze absoluut tegen een stootje.

Doordat er verschillende kleuren, afmetingen en soorten beschikbaar zijn, is er ook een die bij jouw wensen en voorkeuren past.

Mensen denken vaak dat glazen binnendeuren gevaarlijk zijn en snel kapot gaan, maar het tegendeel is waar, glazen deuren zijn hartstikke veilig en zijn dik genoeg om niet zomaar stuk te gaan. Je ramen blijven immers ook gewoon intact wanneer er iets tegenaan komt.

mat glas

Melkglas in keuken en badkamer

In de badkamer wil je natuurlijk voldoende privacy hebben om rustig te kunnen douchen, in bad te gaan of naar het toilet te gaan zonder dat je bang hoeft te zijn dat je bekeken wordt.

Hiervoor is mat glas ideaal. Het laat voldoende licht door, maar biedt 100% privacy, zonder een volledig dichte deur te hebben. Vaak wordt dit glas toegepast op douchewanden, badkamerramen, douchedeuren of douchecabines. In de keuken kan mat glas ook worden toegepast.

Op mat glas zijn vlekken minder snel zichtbaar, wat natuurlijk fijn is in een keuken. Bovendien is het glas makkelijk schoon te maken en past het perfect bij moderne keukens.

Maar het glas kan ook terugkomen in de keukenkastjes. Zo zie je niet gelijk wat er in staat, maar geeft het een open en moderne uitstraling. De keuken en de kastjes lijken hierdoor zelfs optisch groter.

Melkglas op maat? Vergelijk gratis offertes!

Ga niet meteen voor de eerste de beste aanbieder, maar vraag gratis offertes aan en vergelijk deze. Soms ben je bij de ene aanbieder veel minder geld kwijt voor hetzelfde product. Offertes zijn vrijblijvend en kun je altijd opvragen.

Zorg ervoor dat je de juiste afmetingen doorgeeft en alle wensen duidelijk hebt, zoals welk type glas, kleuren en patronen. Zo heb je vanzelf een goed overzicht en kun je de beste keuze maken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welke type ramen zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.